31.8.2003: BK Viking – fra lille til stor på blot 3 år!

Klubportræt af årets ungdomsklub 2003, der har masser af brydere og store mål!Som de fleste klubber i dansk brydning har brydeklubben BK Viking i Frederikssund haft både op- og nedture. I 2000 havde den lille nordsjællandske klub ikke ret mange brydere, men i dag blomstrer klubben med masser af brydere, og der er også stor succes med motionshold for såvel kvinder som mænd.

Ved Danmarks Brydeforbunds sommerseminar blev BK Viking kåret som årets ungdomsklub 2003, og vi tegner her et portræt af succesklubben.

BK Vikings blå bog:
Navn: BK Viking, Frederikssund.

Stiftet: 1949.

Antal medlemmer: ca. 110 brydere og motionister.

Træningsforhold: Klubben har klub- og træningslokaler på 1. salen i Frederiksundshallen (ca. 250 kvm), hvor der er en stor madras til at træne på samt et omklædningsrum, sauna og et lille opholdsrum.

Største problem: Manglende klubhus.

Styrke: God og stor trænerstab, god organisation samt en god forældregruppe.

Klubblad: Luren – udkommer ca. 6 gange om året.

Frivillige ledere er en vigtig brik i de danske brydeklubber, og en meget vigtig brik i BK Vikings klubhistorie i nyere tid har været Anny Hansen, der i dag på tredje år er formand for den nordsjællandske brydeklub.Anny Hansen kom selv til klubben ved en tilfældighed, da hendes søn Henrik Hansen, begyndte til brydning i 1980, og efter et par år kom Anny så i bestyrelsen i 1984, hvor hun har siddet siden. Hun har været med i såvel klubbens op- som nedture, og hun glæder sig selvfølgelig over klubbens store positive udvikling, som startede i 2000.

Her fik klubben tilgang af flere brydere og ledere fra naboklubben Heros, Frederiksværk, og de var – sammen med den lille skare af ledere og trænere i BK Viking – med til at lave det, der nærmest kan kaldes en forvandling. Anny Hansen lægger da heller ikke skjul på, at tilgangen gav et stort rygstød og ny motivation.På de tre år har BK Viking næsten femdoblet sit medlemstal, og Anny Hansens forklaring på denne store fremgang er blandt andet tilgangsprojektet ”Store bryde-legedag”, som klubben i september 2003 skal arrangere for tredje år i træk, og hvor der forventes godt 300 børn til start, men også synlighed, ”mund til mund” og et godt omdømme har været nogle af opskrifterne på den store tilgang.

Anny Hansens største ønske for klubben er et klubhus eller nogle lokaler, som klubben selv kan arbejde videre med og skabe nogle bedre rammer end de nuværende. Klubben savner især et stort opholdsrum til de mange, der kommer dér, såvel forældre, søskende, trænere og ledere.

Udsigten til at få dette opfyldt er ikke den lyseste, for signalerne fra kommunen har ikke været så positive omkring nye lokaler til nordsjællænderne, da der p.t. er lukket for pengekassen i Frederikssund.

Det kan dog ikke tage det gode humør fra Anny Hansen, der ikke lægger skjul på, at tanken om at lukke klubben strejfede hende, da klubben på et tidspunkt var ’nede’ – med få brydere og ledere.

Hun er dog lykkelig for, at hun var med til at give det hele en chance, og i dag er hun meget stolt og beæret over, at klubben modtog prisen som årets ungdomsklub 2003.

Mod nye mål
Den hurtige og positive udvikling har givet masser af blod på tanden for mange af de engagerede trænere og ledere i klubben, og én af dem er træner Henrik Tolstrup, som da også har masser af mål og ideer for klubben.

Han har store forventninger til klubprojektet ”et godt idrætsmiljø for børn”, som klubben netop er gået i gang med i samarbejde med Danmarks Brydeforbund, og han synes, det er en god og sund proces, som klubben skal igennem via projektet, der p.t. er i gang med at lave handlingsplanerne for projektet.

Henrik Tolstrup er ikke i tvivl om, at en af grundene til succes’en i BK Viking er de mange trænere og ledere, og det har selvfølgelig smittet af på motiveringen på Henrik Tolstrup, som har været med i efterhånden mange år på ledersiden. Der skal også en del trænere til, og klubben har nu fem hold, som er tre brydehold og to motionshold.

Leg i træningen har været en høj prioritet i BK Viking – og en investering i masse materialer, tror Henrik Tolstrup, også har haft en stærk indflydelse på tilgangen.

BK Viking har et højt aktivitetsnivau med 30 stævner på en sæson, og det har da også udviklet klubbens sportslige niveau, og klubben fik sin første pigemester i år. Henrik Tolstrup mener dog, at der stadig går nogle år, inden klubben rigtig slår sportsligt igennem, men han er ikke i tvivl om, at klubben i dag har tegningen til noget meget stort, og målet er da også helt klart at blive blandt de bedste danske ungdomsklubber i Danmark på længere sigt.

Han glæder sig også over den store succes, som klubben har fået med sine motionshold, som på herresiden har kørt i nogle år med stor succes med den tidligere landstræner Johnny Hansen som ’indpisker’. I år har klubben også startet motionshold op for kvinder, og det er ligeledes blevet en kæmpesucces med godt 30 kvinder på holdet, og der er nu de tre første på venteliste.

Forældresamarbejdet finder Henrik Tolstrup også utroligt vigtigt, og klubben har i den igangværende sæson planer om fem forældreaftener med forskellige temaer, hvor man blandt andet har planer om at invitere en dommer, en landstræner, en elitebryder og lignende foredragsholdere til klubben for at give forældrene og de nuværende trænere og ledere nogle input, og for at ”klæde hele klubben bedre på”.

Henrik Tolstrup er heller ikke i tvivl om, at de tiltag, klubben har taget for at få nye brydere, har været med til, at klubben er vokset på rekordtid, men også forstærket synligheden, og han roser også meget den startpakke, klubben har lavet, hvor bryderne for 350 kr. får
en sportstaske, en træningsdragt, et lommetørklæde og en drikkedunk.

Slutteligt er det – ligesom Anny Hansen – også Henrik Tolstrups største ønske at få et nyt klubhus, og det håber han meget, at fremtiden vil bringe. Det vil give vores klub endnu bedre betingelser!

BK Viking blev kåret til årets ungdomsklub for den flotte positive udvikling inden for brydesporten, og det bliver meget spændende at følge den nordsjællandske klub i fremtiden.

mh
 
Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]