Brydeforbundet Informerer
nr. 6 udsendt den 23. september 1997 


Arrangørerne til mesterskaberne i 1998 ligger efterhånden fast.

Der mangler stadig en arrangør til SM d/u-u/j hold, 7.-8. november 1998, og melder der sig ingen interesserede inden den 15. oktober, kan det blive nødvendigt at aflyse mesterskaberne. Følgende klubber er blevet tildelt de øvrige arrangementer, som stod ledige:

AIR: SM seniorhold, 28/2 1998
FFI: JM d/u-u/j hold, 7-8/11 1998
Thor N.: DM d/u-u/j hold, 5-6/12 1998

 

Kontaktperson: Ole Nielsen / bestyrelsen.

 

To landskampe i Danmark kan opleves allerede fredag den 26. og lørdag den 27. september i Århus.

Fredag kl. 16.30 danner indkøbscentret City Vest i Århus rammen om landskampen Danmark - Norge. Det skulle blive interessant, fordi vi ikke har besejret Norge siden 1962 og nu måske har chancen, men også fordi den arrangerende klub, Thrott, i forbindelse med landskampen laver en hvervekampagne for flygtninge og indvandrere med sigte på, at Gjellerupplanen har Danmarks formentlig største koncentration af fremmede.

Lørdag kl. 10.00 bydes der på endnu en landskamp, nemlig Holland - Danmark i Åbyhallen, Åbyvej i Åbyhøj. Senere, kl. 13.30 følges landskampen op af en åben, international turnering, hvor der foruden deltagerne fra de tre landshold bl.a. vil være seks brydere fra Legia Warszawa, som med to olympiske mestre må regnes blandt verdens bedste klubhold.

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

Brydeklubben HAK er blevet bevilget 2000 kr. til Kampsportens Dag, et samarbejde med 4 andre kampsportsklubber i Helsingørområdet. Endvidere er der bevilget et beløb på 1.000 kr. til puslingefestilvaler i Goliath og 4N-klubberne samt støtte til en vandrepokal og præmier ved 8-kant turneringen i BK Thor Nykøbing.

Kontaktperson: Knud Erik Johansen.

 

Store Bryde-legedag, som blev afholdt af de 5 klubber i Storstrøms Amt onsdag den 27. august, havde deltagelse af ca. 1100 børn. Arrangementerne fandt sted i byerne Nakskov, Nysted, Næstved, Nykøbing F. samt på Fejø, og der var en fornem PR-dækning af arrangementerne.

Interesserede kan rekvirere materialet til Store Bryde-legedag hos BK Thors formand i Nykøbing Falster.

Kontaktperson: Morten Hansen.

 

DB seminar 1997 blev i weekenden 12.-14. september afholdt i Lalandia, Rødby, med ca. 70 deltagende dommere, listeførere, trænere og ledere.

Kontaktperson: Bjarne Haubro-Hansen.

 

En revideret adresseliste samt love og regulativer vil blive tilsendt klubberne i begyndelsen af oktober måned, og det bliver op til klubberne at fordele hæfterne.

Der er adskillige ændringer i udvalg, adresser og telefonnumre, hvoraf en række af de seneste her gengives:

Ny formand for arrangementsudvalget er bestyrelsessuppleant Ole Nielsen og endnu et nyt medlem er Flemming Nielsen fra bestyrelsen.

Ny formand for breddeudvalget er Knud Erik Johansen, og i dette udvalg er Lars Sjørslev, Helsingør, netop indtrådt.

I Pige-/kvindeudvalget er Janne Folden indtrådt, og udvalget er samtidig reduceret til 3 personer, som desuden omfatter Ole Petersen (fmd.) samt Knud Erik Bergmann.

BK Hermod i Horsens har solgt deres klubhus og sammensat en ny bestyrelse. Klubben træner nu med andre kampsportsgrene i Sønderbrogade 14, og ny formand er Knud Knudsen, Egernvej 1 B med tlf. 75 62 63 23.

AK Heros’ træningslokale har ændret telefonnummer: 47 72 04 82.

AK Ursus skal have ny formand, idet Bruno Skovfod er holdt og bl.a. helliger sig sin ny baby. Evt. henvendelse kan ske til kasserer Ann Yde Friis på tlf. 47 93 88 06.

Koldings træningslokale har ikke længere et telefonnummer.

Knud-Erik Johansen, bestyrelsen, har ændret mobilnummer: 20 11 36 32.

Kontakt: Sekretariatet.

 

Posten som eliteudvalgsformand er blevet ledig, idet Johnny O. Nielsen pga. sygdom har ønsket at forlade dette hverv med omgående virkning. Der vil hurtigst muligt blive fundet en ny formand til udvalget. Skulle der gå et skjult talent rundt med ambitioner om at blive formand for dette udvalg, bedes der rettet henvendelse til sekretariatet straks. Johnny fortsætter som næstformand for brydeforbundet.

Kontaktperson: Allan Jakobsen / sekretariatet.

 

På internettet har Danmarks Brydeforbund nu moderniseret sine hjemmesider. Den nye hjemme-adresse er www.brydning.dk

Herunder bringes en række e-mailadresser inden for Danmarks Brydeforbund:

Sekretariatet Thomas Christensen sekretariat@brydning.dk
Formand Allan Jakobsen aj_bryd@post8.tele.dk
Sekretariatschef Flemming Nielsen brydning@image.dk
Listeførerudvalg Kirsten Juhl juhl@image.dk
Database-designer Jeppe Juhl juhl@math.ku.dk
Alsia, Sønderborg Peter Jacobsen, næstformand F06441@danfoss.dk
AK Hermod, Kbh. Jørgen Lykholt, formand joly@q8.dk
AK Rolf, Næstved Bjarne Haubro-Hansen, formand haubro@danbbs.dk
AK Rolf, Næstved Ryan M. Larsen, kasserer ryan@post4.tele.dk
Kolding IF Bjarne S. Thomsen bst@nt4.koldingts.dk
Kolding IF Torben S. Thomsen BSC120@EXCHNT01.KOLDINGTS.DK

Har du kendskab til andre e-mailadresser inden for dansk brydning eller internetsider med brydning, hører vi gerne fra dig.

Kontaktperson: Flemming Nielsen / sekretariatet.

 

Begynderstævnerne er nu atter i gang. Den 20. september afholdt Nakskov det første stævne i begynderturneringen 1997-98 på Sjælland og øerne, og samme dag blev der taget hul på de jyske bryderingsstævner i Sydjysk og Nordjysk Brydering med hhv. Nr. Åby Brydeklub og Brydeklubben Goliath som arrangør.

Midtjysk Brydering havde aflyst det planlagte bryderingsstævne i Horsens og indleder derfor først den 25. oktober med bryderingsstævnet i Herning.

Kontaktpersoner: Anny Hansen, Ole Nielsen, Ib Knudsen og Bent Lauritsen.

 

Internationalt: Der er vedtaget obligatorisk brug af høreværn for kvinder ved EM og VM. Desuden er en 9. vægtklasse indført for herrer, nemlig 50 kg. Denne vægtklasse gælder dog ikke ved OL eller OL-kvalificerende stævner. Samtidig er øvre vægtklasse sat op til 130 kg.

Der er også sket en mindre ændring i konkurrencesystemet, idet der er indført rene semifinaler (4 brydere i semifinale).

Kontaktperson: Allan Jakobsen.

 

Døves Verdenslege i juli måned, hvor Danmarks Brydeforbund bidrog til det praktiske arrangement af brydekonkurrencerne, er desværre gået i betalings-standsning. Idrætshuset på Østerbro i København, dannede en god ramme for et velfungerende brydestævne i både græsk-romersk og fristil. Danmark havde ingen aktive deltagere.

Kontaktperson: Allan Jakobsen.

 

Michael Ingel, AK Heros, var eneste danske deltager ved VM junior i Åbo, Finland, 12.-15. august. Det blev imidlertid hverken til sejre eller point i det hårde selskab. Først mødte han den senere VM sølvvinder fra senior VM, Vahan Juharian fra Armenien og tabte 0-4. Ja, Ingel kæmpede så godt, at han til sidst havde armeneren neddømt i parterre.

I trøstrunden tabte han med 0-9 til den senere 3’er, Roberto Monzon, Cuba.

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

Hassan Torabi, Thor Nykøbing, vandt overrakende sølv ved veteran VM i fristil,

2.-3. august i Martigny, Schweiz. Det skete i klassen til 130 kg., hvor han i finalen tabte til Andreas Schröder (fire internationale titler), Tyskland, med 1-4. Forinden var det blevet til sejre over en polak og en russer.

Deltagelsen skete som følge af et godt initiativ af Jørgen Pilt, Goliath, som arrangerede turen. Jørgen Pilt skulle også have deltaget i mesterskaberne, men udgik med en skade allerede under opvarmningen med Hassan.

Kontaktpersoner: Bent Lauritsen / Jørgen Pilt.

 

 

Søren Brogaard, FFI, var med ved VM i Wroclaw i Polen, 10.-13. september.

I 76 kg. tabte han den første kamp til Tamas Brezicza, og eftersom ungareren senere blev nr. 2 må et 0-5 nederlag siges at være acceptabelt. I trøstpuljen blev det til nederlag mod Attila Batku, Slovakiet, med 0-9.

Mesterskaberne afslørede to kendsgerninger: Det kan ikke længere betale sig at gå i vægt - og medaljetagerne bliver yngre og yngre. Marko Yli Hannuksela var for første gang i 76 kg. og fik sin første medalje, endog af guld! Også mesteren i 63 kg., 21-årige Seref Eruglu fra Tyrkiet var gået en klasse op og fik guld. Armen Nazarien, Bulgarien (tidl. Armenien) gik for første gang i 58 kg. og fik bronze, og endelig kan nævnes den kun 19-årige sølvvinder i 54 kg., armeneren Vahan Juharien, som i 1995 blev verdensmester for 17-18-årige, men kun nr. 5 ved samme mesterskab i 1996.

Bryderne er altså meget tidligt "flyvefærdige", og kun en enkelt medaljetager i de første 5 klasser var over 25 år.

For Sverige gik det grusom galt ved dette VM. Mikal Ljungberg løb ind i et hovedfaldsgreb mod en ukendt armener og blev kun 5’er, og med en fjerdeplads blev Martin Lidberg bedste svensker.

Her følger medaljevinderne:

54 kg. 1. Ercan Yildes, TUR 2. Vahan Juharian, ARM 3. Alfr. Ter-Mkrtchan, GER
58 kg. 1. Juri Melnisxhenko, KAZ 2. Rafik Simonian, RUS 3. Armen Nazarien, ARM
63 kg. 1. Seref Eruglu, TUR 2. Nicolai Monov, RUS 3. Wlodzimierz Zawadzki, POL
69 kg. 1. Sang-Phil Son, KOR 2. Alexander Tretjakow, RUS 3. Mehmet Ender, ROM
76 kg. 1. Marko Hannuksela, FIN 2. Tamas Berzicza, HUN 3. Filiberto Ascua, CUB
85 kg. 1. Sergej Tsvir, RUS 2. Hamza Yerlikaya, TUR 3. Thomaz Zander, GER
97 kg. 1. Gogi Koguaschwili,RUS 2. Anatoli Federenko, BLR 3. Andrezej Wronski, POL
125 kg. 1. Alexander Karelin, RUS 2. B. Mihaly, HUN 3. Hector Millian, CUB

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

Kvinde VM gav blot to nordiske medaljer til hhv. Norge og Sverige, mens Frankrig på hjemmebane i Clermont-Ferrand tog to titler.

Udvalgte resultater:

46 kg. 1. Xiue Zhong, Kina 2. Mette Barlie, Norge  
51 kg. 1. Joanna Piasecka, Polen 8. Ida Hellström, Sverige  
56 kg. 1. Anna Gomis, Frankrig 3. Sara Erikson, Sverige 5. Ine Barlie, Norge
62 kg. 1. Lise Golliot, Frankrig 4. Lene Aanes, Norge  
68 kg. 1. Christine Nordhagen, Canada 3. Nina Englisch, Tyskland  
75 kg. Kyoko Hamaguchi, Japan    

Der var også placering til USA og Australien, hvorved alle verdensdele, Afrika undtaget, blev pænt præsenteret.

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

 

Ved EM for junior piger, som foregik i Hradec Králové i Tjekkiet, deltog Danmark med 4 piger.

I 50 kg. tabte Louise Jensen først 4-10 til polakken Grazyna Jarzebowska og derefter knebent til Diana Diatchenko 4-5 fra Letland, for at slutte som nr. 10 ud af 11 efter to gange 4 minutters brydning.

Pia Nielsen i 54 kg. indledte med at tabe 2-9 efter 4 min. mod polakken Elzbieta Stryczek, hvorefter det blev til faldsejr over Margarita Straikova, Letland, ved stillingen 6-1 til Pia, samt en 10-2 sejr over russeren Redkina Anastassia. I sin fjerde kamp, som gjaldt 5/6-pladsen mødte Pia endnu en gang polakken, som hun indledte imod, og tabte denne gang som følge af en skade (trykket ribben) og endte som nr. 6.

I 58 kg. tabte Janne to kampe og fik en placering som nr. 9 ud af 11.

Mette Kofoed i 75 kg. nåede op på 5.-pladsen efter et nederlag på 1-5 mod tyskeren Nicole Hettich efterfulgt af tre faldsejre over Elena Draganova, Ukriane, Liga Riekstina, Letland samt Maria Samils, Sverige. I kampen om 5/6-pladsen skulle der blot gå 1,03 min., før svenskeren var overvundet.

Kontaktperson: Ole Petersen.

 

Meadville i USA bliver hjemadressen for 6 danske og 4 norske pigebrydere samt 3 ledere i perioden 13. oktober - 1. november. Louise Jensen, Anne Christensen, Lisbeth Pilt, Janne Folden, Pia Nielsen, Connie Rasmussen og Sabine Ottesen er de danske deltagere på dette træningsophold, hvor pigerne vil blive privat indkvarteret og skal følge undervisningen på High School.

Hver dag er der brydetræning i den lokale klub, under ledelse af bl.a. den olympiske mester, Kurt Angel, og der skal prøves kræfter med de amerikanske piger i form af holdkampe mod Michigan, New York og Minnesota-Morris samt deltagelse i Keystone Tournament. Opholdet i USA er gratis, men pigerne skal selv betale de 4.000 kr., som flybilletten koster.

Kontaktperson: Ole Petersen.

 

Der afholdes pige træningslejr i Nysted, den kommende weekend 26.-28. september. Træningslejren er et tilbud til alle pigebrydere i landet, men tilslutningen har desværre været ret begrænset.

Kontaktperson: Ole Petersen.

 

Brydeforbundets sekretariat:

Tlf. 43 26 21 75, man-tir 13-16 + tor 15-18

Fax 43 26 21 76


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]