Brydeforbundet Informerer
nr. 5 udsendt den 26. juni 1997 


Ved repræsentantskabsmødet i DB blev lokalunionerne endeligt afviklet og et nyt sæt love trådte i kraft. Som en følge af, at ingen tillidsposter længere besættes ved valg i lokalunionerne, var der mange valg på R-mødet. Bestyrelsen er uændret, men nu er der kun én suppleant: Ole Nielsen. Som en følge af tilpasningen til de nye love er Peter Rafn (tidl. JAU-medlem af bestyrelsen) kun valgt for 1 år.

Et af forbundets æresmedlemmer, Poul P. Larsen, afgik efter tur som formand for amatør- og ordensudvalget efter 29 år i udvalget og afløstes af Flemming Kosakewitsch. De øvrige udvalgsmedlemmer er Henning Thomsen (valgt for 2 år) og nyvalgte Bjarne Haubro-Hansen (for 1 år).

Årets brydere og ledere:

Kontakt: Sekretariatet.

 

Eliteudvalget har fået ny formand, idet Niels Casparsen har trukket sig. Niels Casparsen virker dog fortsat i udvalget, har i den senere tid været turleder til Sverige, Finland og Østrig, og skal i juli/august 12 dage til Paris med 13 brydere fra talenttruppen.

Eliteudvalgsformand er nu forbundets næstformand, Johnny O. Nielsen.

Kontakt: Johnny O. Nielsen.

 

Breddeudvalgsmedlem Lone Nilsson har stadig telefonnummer 20 27 28 71. Derimod bor hun nu indtil 1/8 på adressen:

c/o Winnie og Erik Hansen, Assensvej 63, 4700 Næstved.

Fra 1/8 er hendes adresse: Nygårdsvej 154 st., 4700 Næstved.

Kontakt: Sekretariatet.

 

Der mangler arrangører til kredsmesterskaberne og DM for drenge-/ungdomshold og ungdoms-/juniorhold i november-december 1998. Disse holdmesterskaber vil i 1998 for sidste gang blive afholdt først på året og igen altså sidst på året. De afholdes således til næste år 2 gange som en overgang til den nye placering.

Der mangler også en arrangør til SM seniorhold. Hvis der ikke melder sig en arrangør til dette mesterskab, bliver det ikke afholdt.

Udover de hjemlige mesterskaber kan der ansøges om at arrangere Junior NM, den 2.-3. maj i 1998, hvor mesterskabet skal foregå i Danmark.

Ansøgningsfristen til mesterskaberne er mandag den 1. september 1997.

Kontakt: Sekretariatet.

 

Ved Nordisk Juniortræningslejr i Gøteborg, 9-13. juni, deltog Thomas Michelsen, Anders og Håkan Nyblom samt Sebastian Munteanu. Mange meldte afbud, eftersom træningslejren foregik på hverdage i eksamenstiden.

Kontaktperson: Niels Casparsen.

 

Til Casino Grand Prix i Østrig, 19.-22. juni, indløb en stribe afbud for det danske hold, og derfor deltog kun Jan Nielsen, FFI, og Ib Schou, AK Dan, samt som dommer Peter Rafn. Begge danske brydere stillede op i 76 kg. - og kom til at møde hinanden. Her sejrede Ib Schou, og det blev ikke til flere danske sejre.

Kontaktperson: Niels Casparsen.

 

To førstepladser i Finland ved Veiko-Rantanen turneringen for ungdom og junior, 14.-15. juni. Vore to nordiske juniormestre Håkan Nyblom og Sebastian Munteanu levede op til favoritværdigheden ved at vinde med hver fire sejre. Anders Nyblom blev nr. 3, og Michael Ingel gjorde det godt ved at tabe knebent 2-3 i overtid til den nordiske mester, Juha Jaakkola fra Sverige.

Kontaktperson: Niels Casparsen.

 

Den ugentlige fællestræning for eliten, der skulle varetages af landstrænerne på skift hos CIK og Heros, er blevet aflyst pga. manglende interesse. Derimod er der fuld gang i lørdagstræningen for talenterne på Sjælland.

Kontaktpersoner: Benjamin Nielsen og Bent Lauritsen.

 

Torbjørn Kornbakk fra Sverige blev Europamester i Kuovola, Finland, 22.-26. maj. Danmark deltog ikke. Norge havde tre brydere med og opnåede en 8. plads til Knut Steiner Isaksen som deres bedste resultat. Finland fik 2 sølvmedaljer til Marko Assell i 76 kg., hvor han blev skadet kort inde i kampen mod Torbjørn, og til Juha Ahokas, som i 125 kg. fik sin første medalje. Mikael Ljungberg stillede ikke op, idet han var blevet opereret 10 dage før.

Der en tendens til, at EM bliver nedprioriteret, da mange vælger kun at satse på VM. Således sad navne som Wronski og Karelin på tilskuerpladserne. Sidstnævnte meldte sig klar til VM i september. I hans sted blev Murejko, Bulgarien, mester - på no time havde han fået byttet sit moldaviske pas til et bulgarsk, og også verdens måske mest elegante bryder, Armen Nazarien fra Armenien, er i gang med at blive bulgarer.

Af deltagerne i 69 kg. har John Vestergaard besejret 10 af de 23, og de 5 på danskerens sejrsliste placerede sig i top 10.

Der var 164 deltagere fra 31 nationer - til sammenligning var der i København i 1992 201 deltagere. EM Resultater

54 kg.

58 kg.

63 kg.

69 kg.

76 kg.

85 kg.

97 kg.

125 kg.

Hold

1) Dariusz Joblonski, POL

1) Karen Mnatsakanian, ARM

1) Nikolay Monov, RUS

1) Alexandr Tretiakov, RUS

1) Torbjørn Kornbakk, SWE

1) Hamza Yerlikaya, TUR

1) Hakki Basar, TUR

1) Serguei Mereiko, BUL

1) Rusland, 54 points

2) Farkhad Magerramov, BLR

2) Djamel Ainaoui, FRA

2) Seref Eroglu, TUR

2) Georgi Dijinchvelachv., GEO

2) Karko Asell, FIN

2) Thomas Zander, GER

2) Anatoli Fedorenko, BLR

Juha Ahokas, FIN

2) Tyrkiet, 42 points

Oleg Nemthenko, RUS

-8) Isaak Thodoridis, SWE

3) Akaki Chachua, GEO

3) Rustem Adzny, UKR

3) Yvon Riemer, FRA

-4) Martin Lidberg, SWE

3) Kostas Thanos, GRE

3) Alexandr Biezrouthkin, RUS

3) Georgien, 36 points

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

Anne Christensen, Husum IF, blev nr. 5 i 48 kg. ved de åbne tyske mesterskaber.

Kontaktperson: Ole Petersen.

 

For den hjemlige pige-elite vil der inden EM i august, hvor der regnes med 4 danske deltagere, være 17 fælles træningsdage, fordelt på 3 træningslejre, hvoraf den ene er en nordisk træningslejr, som afholdes i Hammel i dagene fra 23.-27. juli.

Kontaktpersoner: Ole Petersen og Knud Erik Bergmann-Jensen.

 

I terminslisten vil der ske følgende ændringer: DM seniorhold flyttes til 28.-29. marts pga. junior NM. Denne ændring indebærer, at kredsmesterskaberne for seniorhold flyttes til den 28. februar. Den reviderede terminsliste udsendes i efteråret.

Kontakt: Sekretariatet.

 

Deltagelse i udenlandske stævner udenfor vore nabolande Sverige, Norge og Tyskland skal altid meddeles til sekretariatet, så vi undgår fejl og misforståelser i forhold til det internationale brydeforbund.

Kontakt: Sekretariatet.

 

Næste bestyrelsesmøde forgår den 9.-10. august. Udvalg, klubber og enkeltpersoner, der har noget på hjerte, som de ønsker bestyrelsen skal tage op, bedes sende det til Allan Jakobsen, Lynghøj 14, 3550 Slangerup.

Kontakt: Allan Jakobsen.

 

Sekretariatet holder ferielukket fra den 14. juli til den 3. august

(uge 29-30-31).

 

Der kan i ferieperioden rettes henvendelse til bestyrelsesmedlemmerne, som dog holder ferie som følger:

Bestyrelsen og sekretariatet ønsker alle en god sommerferie.


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]