Brydeforbundet Informerer
nr. 4 udsendt den 27. maj 1997 


DB opnåede pæne seniorresultater, da vi deltog med fire brydere ved en international seniorturnering i Arnheim i Holland. Det var en turnering med mindre stærke nationer som Østrig, Belgien og Schweiz.

Søren Brogaard blev nr. 2 i 76 kg. efter finalenederlag til van Zaanen, Holland, mens Ib Schou i samme klasse blev nr. 4 med en enkelt sejr. I 69 kg. blev Jan Schou nr. 3 med 3 sejre og et 0-7 nederlag til Marc Roeloffs. Her fik Karsten Jensen en enkelt sejr og blev nr. 5.

 • Kontaktperson: Benjamin Nielsen.
 • To nordiske junior mesterskaber blev det til Danmark ved junior NM Hässleholm, Sverige, den 26. april.

  Vi har ikke fået en Nordisk Mester siden 1990 og ikke flere af slagsen siden første år i 1964!! I 54 kg. afgav Håkan Nyblom ikke et eneste point i sine tre kampe. I 83 kg. fightede Sebastian Munteanu sig ligeledes til et mesterskab efter tre hårde kampe. Udover de to imponerende mesterskaber var der bronze til Michael Ingel i 60 kg. Rasmus Hjørringqaard og Allan Zandberg fightede også godt og blev nr. 5 og 6 i hhv. 83 og 76 kg.

 • Kontaktperson: Bent Lauritsen.
 • Ottekantturneringen, den nordiske ungdomsturnering med otte distriktshold fra de fire nordiske lande 16-17. maj, blev en sand dansk triumf. Sjællænderne vandt som det første danske hold i turneringens 13-årige historie, og jyderne fuldbyrdede præstationen ved at blive nr. 3. Turneringen, der havde brydere med til 18 år, fik følgende 5 danske klassevindere: 30 kg. Daniel Jensen, Thrott - 33 kg. Niclas Gottschalk, Thor N. - 43 kg. Niels Esbensen, Thor N. - 50 kg. Håkan Nyblom, Herning - 63 kg. Morten Helt, Rolf

 • Kontaktperson: Bent Lauritsen.
 • Arne Frahm, Herning, modtog ved hold DM DIF’s ærestegn, som kun gives til en halv snes danske ledere om året. Ved samme lejlighed fik Ole Juhl DB’s ærestegn i guld, og herudover blev der udleveret en stribe af sølv- og bronzenåle (Måske ville der være mulighed for at hædre modtagerne af disse hædersbevisninger bedre, hvis klubberne oftere anmodede om nålene). Tidligere på året har Ib Knudsen og Mogens Ildvad fået hædersbevisninger for godt lederskab i deres by, Randers.

 • Kontaktperson: Bent Lauritsen.
 • Herning Brydeklub vandt DM for seniorhold for kun anden gang i historien ved at finalebesejre Heros med cifrene 19-11. Det første holdmesterskab i brydning blev afholdt for præcis 25 år siden, hvorfor man ved stævnet benyttede lejligheden til at hædre veteranerne.

  Kontaktperson: Bent Lauritsen.

   

  DB’s bruttotrup har pr.1. maj undergået følgende ændringer i sammensætningen: Nye er Morten Helt, Rolf Næstved, og Lars B. Nielsen, Åbenrå, medens Mads Juhl, Herning, er blevet taget ud at truppen.

  Kontaktpersoner: Benjamin Nielsen og John Ottesen.

   

  Eliteudvalget har udtaget følgende brydere til kommende opgaver:

  EM-junior i Istanbul, 26.-29. juni: 56 kg. Michael Ingel, Heros -76 kg. Allan Zandberg, Thrott

  Casino Grand Prix i Østrig, 20-21. juni: Karsten Jensen og Sebastian Munteanu, Heros - Jan og Ib W. Schou, Dan - Jan Nielsen, Søren Brogaard og Rasmus Hjørringgaard, FF1.

  Kontaktperson: Niels Caspersen.

   

  De danske pige-/kvindebrydere har igen leveret et godt resultat, da de deltog i et stævne i Böhlen i Tyskland, hvor der var deltagelse af 5 nationer. I nationskonkurrencen blev Danmark nr. 2, kun slået af Tyskland og foran Letland, Tjekkiet og Polen. Individuelt var der dansk deltagelse i 4 finaler med to guldmedaljer til følge: Joan Rasmussen, Rolf, vandt 43 kg., og Mette Kofoed, Goliath, vandt +68 kg,, mens Sabine Ottesen, Nysted (63 kg.), og Majbritt Thinggaard, Frem (68 kg.), tog sølv.

  Kontaktperson: Jørgen Pilt.

   

  VM for kvinder i år 2000 har endnu ingen arrangør. Er der klubber, som ønsker at stå for dette arrangement, så er der mulighed for, at Danmarks Brydeforbund kan ansøge om, at mesterskabet afholdes her i landet.

  Kontaktperson: Allan Jakobsen / sekretariatet.

   

  Pigebrydning kommer alligevel ikke på det Olympiske program til OL i Sydney, år 2000. Det lykkedes IOC at overbevise FILA om, at man manglede pigebrydning i Afrika for at være med på alle fem kontinenter. Vi, der kender lidt til pigebrydning, undrer os, da der i FILAs officielle organer er anført resultaterne af de afrikanske kvindemesterskaber.

  Kontaktperson: Bent Lauritsen.

   

  Kvalifikationskravet til OL i år 2000 blev fremlagt på det internationale brydeforbunds topmøde i marts måned. FILA og IOC’s krav indebærer, at foruden de otte bedste ved VM 1999 skal der findes yderligere seks deltagere i en turneringsrække (2 turneringer i Europa, samt 1 i hhv. Afrika, Amerika, Asien og Oceanien) i foråret år 2000, hvor der samles points sammen.

  Endelig bliver den bedste, endnu ikke kvalificerede bryder ved hvert kontinentalt mesterskab (dvs. EM for os) udtaget, og der uddeles endvidere et wild card.

  DIF’s elitekomité vil fortsat have strammere krav, end de internationale, og for vor idræt bygger det på princippet om at skulle kunne placere sig i den bedste tredjedel ved OL. Det danske krav til OL-deltagelse forventes således at blive en 8. plads ved VM og EM. Kun for de helt unge åbnes der mulighed for, at de kan deltage ved blot at klare de internationale krav.

  Kontaktperson: Bent Lauritsen.

   

  De lokale telefonbøger har gratis foreningsoptagelse. Det betyder, at brydeklubberne kan blive optaget med deres officielle klubadresse - f.eks. formandens eller klubhusets - under rubrikken "idrætsforeninger" på fagsiderne. Sekretariatet har fået henvendelser fra flere interesserede, som netop forgæves har søgt i lokaltelefonbogen efter en lokal brydeklub.

  Kontakt: Sekretariatet.

   

  Kort nyt:

  Husk DB’s Repræsentantskabsmøde, søndag den 8. juni 1997. Tilmelding senest mandag den 2. juni.

  Uddannelsesudvalget har fået tilgang af Ryan Larsen. Til gengæld er Bjørn Pedersen trådt ud af udvalget.

  Jørgen Lykholt har overtaget Benjamin Nielsens rolle som konsulent.

  Eliteudvalgets formand hedder Niels Casparsen. Det skrives med to a’er som i aspargesen.

  Brydeklubben ALSIA har fået nyt klublokale på adressen Damgade 72 i Sønderborg.

  Peter Rafn, bestyrelsesmedlem og formand for JAU, har mobiltelefonnummer 20 88 51 23. Et fejlagtigt nummer er angivet i adressebogen.


  [ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
  [ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]