Brydeforbundet Informerer
nr. 3 udsendt den 24. april 1997 


Ny e-mail adresse til brydeforbundet: sekretariat@brydning.dk - Adressen er ændret, fordi vi er blevet koblet til Danmarks Idræts-Forbunds centrale server.

AK Rolf og AIR er nu som tredje og fjerde danske brydeklub også kommet på internettet. Find deres hjemmeside via en link på brydeforbundets hjemmeside.

Kontakt: Sekretariatet.

 

På brydeforbundets "hjemmeside" på internettet vil vi angive kontaktpersoner til hver enkelt brydeklub i landet. Klubberne bedes overveje, hvem der skal stå som kontaktperson med telefonnummer for deres klub. Hvis vi ikke får andre oplysninger, angives klubformanden, men måske ønsker nogle klubber træneren eller en helt tredje person som kontakt for brydeinteresserede.

Kontakt: Sekretariatet.

Kontaktperson for internetsidens indhold generelt: Bent Lauritsen.

 

SM Puslinge er i 1998 blevet tildelt BK VIKING i Frederikssund og vil blive afholdt den 8. februar 1998.

Kontaktperson: Knud Kristensen.

 

Doping er nu også sat i forbindelse med brydeforbundet, da en bryder blev testet positiv ved SM den 23. februar. Han havde indtaget slankemidlet Letigen, der indeholder det forbudte stof efedrin. Forseelsen blev ikke anset for særlig grov og betød derfor "kun" udelukkelse i 30 dage. Bryderen samarbejdede med dopingkontroludvalget og har forklaret, at hans egen læge ikke havde ment, at mængden af efedrin i slankemidlet kunne måles.

Ved samme dopingkontrol meddelte en anden bryder, at han to dage forinden havde indtaget en koffeintablet. Dopingkontroludvalget har derfor givet besked om, at også koffein er forbudt, og at det indtaget på konkurrencedagen ligeledes ville have betydet en positiv prøve.

Vi udsender sammen med dette nyhedsbrev den netop udkomne informationsfolder om doping, hvor det bl.a. fremgår, hvilken medicin, der er tilladt for idrætsudøvere.

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

Veteran VM (fristil) afholdes den 2.-3. august 1997 i Martigny i Schweiz.

Jørgen Pilt, Goliath, er personligt blevet indbudt og vil deltage, men også andre danske veteraner er velkomne. Der kan evt. stilles et hold fra Danmark.

Danmarks Brydeforbund giver ikke økonomisk støtte til deltagelse ved dette VM, men Jørgen Pilt vil gerne koordinere turen og forsøge at skaffe et tilskud andetsteds. For at være ordentligt forberedt er der planer om forudgående træningssamlinger med fristilsbrydning i Odense.

Kontakt: Sekretariatet eller Jørgen Pilt.

 

Morten Hansen fra Brydeklubben Thor, Nykøbing Falster, er blevet udvalgt af Danmarks Olympiske Akademi til at repræsentere Danmark ved Det Internationale Olympiske Akademis 37. session i Olympia i Grækenland i juli måned. Sammen med tre andre danskere skal han deltage i forelæsninger og diskussioner om den olympiske bevægelse.

Kontakt: Sekretariatet.

 

For pige-/kvindeeliten i Danmark er der efterhånden mange arrangementer på programmet i de kommende måneder. Næste træningssamling bliver i Voldby, 24.-25. maj (tilmeldingsfrist for de indbudte er den 13. maj).

Kontaktpersoner: Ole Petersen og Knud Erik Bergmann Jensen.

 

Bestyrelsen holder sit næste møde den 11. maj 1997. Formanden har bedt de enkelte klubber om at sende oplysninger om deres planlægning for denne og næste sæson til ham i god tid forud for mødet, så bestyrelsen kan tilpasse forbundets aktiviteter til klubbernes planer. Er der sager, som ønskes behandlet på bestyrelsesmødet, kan I henvende jer til sekretariatet.

Kontakt: Sekretariatet.

 

Ungdommen har i den seneste tid leveret gode resultater. Selv om vi kan tale om ungdomskrise i Danmark - ja, så gør eliten det flot. Vi har således deltaget i de to største turneringer i Europa med held.

· Ved en påsketurnering i Utrecht (575 deltagere - 73 klubber fra 12 nationer) opnåede vi bl.a. følgende danske placeringer:

Drenge 8-12 år: 28 kg. nr. 1. Thor Hyllested Pedersen, Thor N., 31 kg. nr. 1 Thomas Langberg, Frem Randers, 37 kg. nr. 2 Morten Johannesen, Thor N.

Drenge 13-14 år: 38 kg. nr. 1 Mark O. Madsen, Thor N.

Ungdom 14-16 år: 45 kg. nr. 1 Anders Nyblom, Herning, 52 kg. nr.1 Håkan Nyblom, Herning, 55 kg. nr. 3 Brian Jørgensen, Frem Randers, 76 kg. nr. 2 Thomas Lund, Thor N.

· Ved GT Cup i Gøteborg (1025 deltagere fra seks nationer) klarede danskerne sig ligeledes flot. Det skete bl.a. i kamp mod en lang række stærke svenskere, hvilket gav optimisme forud for de nordiske juniormesterskaber. I 83 kg. junior satte vi os på finalen, idet den kom til at stå mellem Sebastian Munteanu, Heros, og Rasmus Hjørringgaard, FFI, som begge på deres vej slog kommende deltagere ved NM.

Også i denne turnering vandt Håkan Nyblom i ungdom, og i drengerækken blev det til rigtig mange sejre:

32 kg. Dennis Jensen, Thrott, 35 kg. Nichlas Gottschalk, Thor N., 38 kg. Mark O. Madsen, Thor N., 42 kg. Niels Esbensen, Thor N.

Hos pigerne vandt Joan Rasmussen, Rolf, 44 kg.-klassen.

Endelig er det værd at nævne, at i Holland rakte Thors resultater til en samlet 3. plads, og at Thors sejre i GT dér gjorde dem til sikker vinder af holdturneringen for drenge.

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

Praktiske oplysninger:

Ny adresse og telefonnumer for næstformanden:

Johnny O. Nielsen - Enghavevej 138 st.th.- 2450 København SV.

Tlf. 31 21 65 29

Nyt telefonnummer for den ene landstræner:

Benjamin Nielsen: 35 37 29 92.

Adresse og telefonnummer for talenttrup-træneren:

Frank L. Jensen - Haslevej 8, 3.2 - 8230 Åbyhøj.

Tlf.: 86 15 90 28 Mobil: 40 17 21 15.


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]