Brydeforbundet Informerer
nr. 1 udsendt den 11. februar 1997 


Nyhedsbrevet er hermed "på gaden" igen for første gang i 1997

Medlemsregistreringen hos DIF bød, trods kraftige påmindelser, på 6 klubber, som ikke havde indsendt registreringsskemaet, da fristen udløb den 1. februar 1997.

Åbenrå er i mellemtiden blevet registreret, men der mangler der stadig registrering fra følgende klubber her 10 dage efter deadline: AK Alf, BK Hermod, Voldby Brydeklub, Århus AK samt Københavns Glima-forening.

Disse klubber bedes indsende medlemstal snarest; hvis blanketten er væk, kan det gøres på almindeligt papir

Vi er vidende om specialforbund, der giver bøder ved overskridelse af deadline 1. februar og senere simpelthen udelukker klubber for deltagelse i en periode. Det skulle helst ikke blive aktuelt i brydeforbundet.

 • Kontaktperson: Allan Jakobsen.
 • Konsulenttjenesten har udsendt spørgeskemaer, hvis svar måske kunne gøre dens hjælp til klubberne bedre. På trods af, at der var frankerede svarkuverter vedlagt, har interessen for at svare ikke været særlig stor. Klubberne opfordres endnu en gang til at give deres idéer og tanker videre ved at udfylde og sende skemaet.

  Kontaktperson: Gunnar Pedersen, konsulenttjenesten.

   

  Besked om arrangement af festival skal være formanden for breddeudvalget, Benny Jensen, i hænde senest 15. februar 1997.

  Kontaktperson: Benny Jensen / sekretariatet.

   

  Tilmeldingen til dommerprøver 1997 skal være formand for dommerklubben, Knud- Erik Johansen, i hænde senest 16. februar 1997.

  Der vil være dommerprøver ved kredsmesterskaberne, den 22.-23. februar.

  Kontaktperson: Knud-Erik Johansen / sekretariatet.

   

  For ringe opbakning af elitearbejdet har eliteudvalget kunnet konstatere, når det gælder de seneste henvendelser til klubberne. Midt i december sendte eliteudvalget et spørgeskema ud om træningstider, træner, eliteansvarlig mv. - Vi har fået tre svar fra: Frem, Heros og Thor.

  Vi har også bedt klubberne om hver måned at indsende en oversigt over træningsfremmøde - Her har Frem og Heros svaret.

 • Kontaktperson: Benjamin Nielsen.
 • Der mangler ansøgere til alle næste års kredsmesterskaber for hold. Klubber, der vil påtage sig at arrangere holdmesterskaberne, hilses velkommen.

  Kontaktpersoner: Knud Kristensen, Kirsten Juhl samt sekretariatet.

   

  Tilmeldingerne til senior holdmesterskaberne er som følger:

  2 hold på Sjælland: Heros, CIK/DAN.

  5 hold i Jylland: FFI, Herning, Thrott, Thor V./Jyden/Frem, Alsia/Åbenrå.

  Kontakt: Sekretariatet

   

  Aarhus Athlet Klub har fået ny formand:

  Finn Kristensen, Smedevænget 74, Skovby, 8464 Galten, tlf. 86 94 64 01.

  B.K. Thor Vejgaard har også valgt ny formand:

  Hans Jørgen Warsen, Lundsgårdsgade 24B, 9000 Ålborg, tlf. 98 11 13 01.

  Klubbens postadresse er dog uændret Østersundbyvej 17, 9000 Ålborg.

  Kontakt: Sekretariatet.

   

  Licenser for 1997 bliver lavet i sekretariatet. Bl.a. de første klubber, der indsendte, har fået girokort på de skyldne beløb. Til resten af klubberne sendes girokort ved en senere lejlighed. Aldersklasserne betyder i øvrigt følgende fødselsår for licenskortene: [puslinge 1987-90], [drenge 1984-86], [ungdom 1981-83], [junior 1977-80], [senior 1976-].

  Bemærk i øvrigt, at de nye aldersbestemmelser betyder følgende:

  · Brydere årgang 1987 har puslingelicens, men kan også brydes som drenge.

  · Brydere årgang 1984 har drengelicens, men kan også brydes som ungdom.

  · Brydere årgang 1981 har ungdomslicens, men kan også brydes som jun. og senior.

  · Brydere med juniorlicens kan også brydes senior.

  DER GIVES IKKE DISPENSATION TIL AT DELTAGE I HØJERE ALDERSKLASSE.

  Kontakt: Sekretariatet.

   

  Oslo Open i december måned førte til flere danske medaljer, end de der blev nævnt i sidste nummer af Brydeforbundet Informerer. Det var de yngre deltagere, som også forstod at gøre sig gældende. I 30 kg. 12 år nappede de danske deltagere på fornemste vis alle tre medaljer: Guld til Daniel Jensen, Thrott Åbyhøj, sølv til Thomas Langberg, Frem Randers, og bronze til Jonas Schmücker, ligeledes Frem.

  Kontaktperson: Benny Jensen.

   

  En flot landsholdssejr blev det til, da det danske ungdorn/juniorlandshold fik en meget uventet sejr over Norge 26. januar i Tønsberg. Norge blev slået med 6-5.

  Fra talenttruppen vandt: Håkan og Anders Nyblom, Herning, Thomas Michelsen, Thor N, og Lars B. Nielsen, Åbenrå - Bruttotruppens Michael Ingel og Sebastian Munteanu, begge Heros, vandt ligeledes.

  I landskampen mod Sverige, hvor det blev til et 3-8 nederlag, var det atter de to Nyblomtvillinger der vandt, ligesom vi vandt 90 kg. uden kamp.

  Lørdagens Elefantcup gav følgende danske resultater:

  1.pladser til Anders og Håkan Nyblorn - 2.pladser til Lars B. Nielsen, Carsten Hansen, Heros, Michael Ingel og Morten Helt, Rolf. Thomas Michelsen blev nr. 3.

 • Kontaktperson: Niels Caspersen.
 • Ved Herman Kare Cup i Finland, 4-5. januar, deltog Danmark med

  Sebastian Munteanu, Heros, i 85 kg. og Ib Schou, Dan, i 76 kg.

  Sebastian er for let til 85 kg. og Ib Schou var på forhånd ikke regnet for nogen chance.

 • Kontaktperson: Benjamin Nielsen.
 • Ved Sweden Cup Grand Prix, 8-9. februar, havde vi Michael Ingel, Heros, med i 58 kg., hvor han vandt over nordmanden Robert Sollie, og da Sebastian Munteanu i 76 kg. måtte i overtid i begge sine kampe - bl.a. mod en tyrker - kom vi ud af denne svære turnering med æren i behold. Dommeren, Peter Rafn, var til prøve for at komme op i Kat. II - Dette resultat må vi dog vente med.

 • Kontaktperson: Allan Jakobsen.
 • DM for ungdomshold havde så god deltagelse, at tanker om at nedlægge disse mesterskaber er strøget.Ved DM for disse hold fik vi følgende resultater:

  DM for drenge/ungdom:1) Thor N. 2) Herning/Nr.Åby/Thrott 3) Rolf

  DM for ungdom/junior: 1) FFI/Frem 2) Thor N. 3) Heros.

  Kontaktperson: Bent Lauritsen..

   

  Til Nordisk Trænerseminar, 14-16. februar i Gøteborg, havde DB tilbudt samtlige klubber med deltagelse i talent- og bruttotruppen at komme med ved dækning af halvdelen af en beskeden udgift. Kun Mogens Ildvad, Frem, og Henrik Buchholz, Thrott, har taget imod tilbudet. Fra DB deltager talentlandstræneren, Frank L. Jensen, og landstræner Benjamin Nielsen.

 • Kontaktperson: Bent Lauritsen.
 • Unge danske brydere til Paris kan blive en realitet.- Også i år kan talenttruppen tilbydes en begivenhedsrig tur: Det internationale brydeforbund afholder samling for unge mellem 15 og 18 år. Det sker på den franske Idrætshøjskole i Paris i perioden

  27. juli til 8. august. Foreløbig har vi lagt beslag på 10 pladser, men håber at kunne få flere, hvis det er nødvendig. I næste uge udgår der brev til alle i truppen. Der bliver deltagerbetaling på 100 kr. pr. dag.

 • Kontaktperson: Bent Lauritsen.
 • Brugte brydemadrasser, som er til salg eller låns, fordi de ikke bliver brugt, vil sekretariatet gerne høre om. Eksempelvis har vi fået en henvendelse vedrørende køb fra Estlands brydeforbund, som ikke har råd til at købe nye madrasser.

  Kontakt: Sekretariatet.

  Brugt brydemadras i lille format søges til privat brug.

  Kontakt direkte: Bernhard Esbesen tlf. 53 86 93 33.

   

  Karelin fortsætter. Det ser alligevel ud til at verdens mest suveræne idrætsmand nogensinde, bryderen Alexander Karelin, fortsætter. Han er blevet sin ribbensskade kvit og har nu trænet for fuld kraft de to sidste samlinger. Han mener heller ikke, at det er et problem at gå ned i 125 kg., der nu er maximum i brydning.

  Al snak om at Karelin, der i øvrigt som den første russiske idrætsmand er udnævnt til general, bliver showbryder i USA er forstummet.- Han har fået et bijob som bodyguard i en af "de nyere private virksomheder i Rusland", og her tjener han mere, end amerikanerne kan tilbyde.

 • Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 • [ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
  [ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]