Brydeforbundet Informerer
nr. 2 udsendt den 13. maj 1998 


Instruktørkursus III, 22.-24. maj i Nykøbing Falster, har stadig ledige pladser. Der gives derfor mulighed for tilmelding frem til mandag morgen, den 18. maj.
Kontaktperson: Bjarne Haubro-Hansen.

Til DB's repræsentantskabsmøde, som finder sted i Randers søndag den 7. juni 1998, er tilmeldingsfristen den 28. maj. Bemærk dog, at fristen for tilmelding til den planlagte hyggeaften om lørdagen samt evt. overnatning allerede er mandag den 18. maj.
Kontakt: Sekretariatet.

Ved påsketurneringen i Utrecht i Holland var der en sand invasion af danske brydere. Turneringen, der havde 791 deltagere fra 14 nationer, konkurrerer nu for alvor med GT-Cup i Gøteborg om at være Europas største. Tre store busser fra Danmark fandt vej til Holland, og danskerne gjorde det meget flot med følgende placeringer:

Drenge 8-12 år: 24 kg. Torben Rasmussen, Thor N. nr.5 · 28 kg. Andreas Balslev, Heros nr.2 · 41 kg. Nick Eliasen, Thor N. nr.2 · 65 kg. D. Nielsen, Næstved nr.3.

Ungdom 13-14 år: 32 kg. Thor Pedersen, Thor N. nr.1 og Rune Nilsson, Næstved nr.4 · 35 kg. Jonas Helt, Næstved nr.2 · 42 kg. Martin Johansen, Thor N. nr.2 · 47 kg. Mark O. Madsen, Thor N. nr. l · 59 kg. Michael Hansen, Kolding nr. 4.

Ungdom 15-16 år: 42 kg. Lars Jørgensen, Thor N. nr.3 · 52 kg. Tommy Skou, Pars nr.3 · 57 kg. Lasse Skifter, Randers nr.4 · 63 kg. Brian Jørgensen, Randers nr.3 og Lukas Poplawski, Dan nr.4 · 83 kg. Thomas Lund, Thor N. nr.1.

Junior 17-20 år: 49 kg. Kim Hansen, Thor N. nr.4 · 52 kg. Anders Nyblom, Herning nr.2 · 56 kg. Håkan Nyblom, Herning nr.1 · 60 kg. Lars B. Nielsen, Åbenrå nr.2 · 65 kg. Morten Helt, Næstved nr.5 · 70 kg. Kell Christensen, Herning nr.5 · 76 kg. Gorm Shargawi, Heros nr.5 · 83 kg. Rasmus Hjørringgård nr.1 og Brian Thomsen, Heros nr.6.

Pige/kvinder: 60 kg. Pia Nielsen, Thor Vejgaard nr.1.

Thor Nykøbing blev nr.4 i klubkonkurrencen, og der var altså hele 11 danske klubber, der hentede placeringer.
Kontaktperson: Frank L. Jensen.

Tilskud til GT og Hollandsturen kan stadig udbetales. Da der er lovet tilskud på henholdsvis 500 kr. og 200 kr. i tilskud til Hollandsturen og GT-Cup i Gøteborg for hver bryder fra talenttruppen, der har deltaget, anmodes de klubber, der endnu ikke har fået deres tilskud udbetalt, om skriftligt at rette henvendelse til Bent Lauritsen med oplysning om antallet af deltagere.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Hædersbevisninger fra forskellig side er i den seneste tid tildelt personer og en forening i brydeforbundet.
I forbindelse med en afskedsreception for Bjarne Haubro-Hansen, der har været formand for Rolf i de sidste 20 år, blev han tildelt Danmarks Brydeforbunds hæderstegn i guld. (Se i øvrigt om formandsskift andetsteds).
Håkan Nyblom er på Samvirkende Idrætsklubbers R-møde blevet tildelt pokalen for årets største idrætspræstation i Herning, der jo gør sig flot internationalt på flere fronter - Flot.
Endelig er Thor Nykøbing blevet tildelt DIF's Breddeidrætspris - en begivenhed, der har været detaljeret omtalt i Idrætsliv og også bliver det i næste nummer af BRYDNING.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

BRYDNING, Danmarks Brydeforbunds blad, blev sendt til trykkeren en uge før storkonflikten, som desværre har betydet en ekstra forsinkelse. Bladet udkommer inden månedens udgang.
Kontaktpersoner: Bent Lauritsen og Allan Jakobsen.

To nordiske juniormestre fik Danmark, da mesterskabet blev afholdt på hjemmebane, lørdag den 2. maj. NM-junior blev en kæmpesucces for Herning, der med guldet til tvillingerne Anders og Håkan Nyblom sikrede mesterskabet i både 49 og 52 kg. og derved sørgede for den sportslige succes, medens klubben med fatter Erik i spidsen samtidig stod for et meget flot arrangement - med lys og diskoshow. Med trediepladser til Mark Christensen, Thor V. i 49 kg. og til Gorm Shargawi, Heros i 76 kg. blev det til 8 points, ligesom Norge på trediepladsen. Rasmus Hjørringgaard, FF1 blev nr. fem med to sejre, medens Lars B. Nielsen, Åbenrå også blev nr. fem med en enkelt sejr. Tvillingernes sejre fik Danmarks høst op på 20 guldmedaljer fra 1964-1998.
Kontaktperson: Bent Lauritsen

Landsdækkende TV har på det seneste beskæftiget sig med brydning ved flere lejligheder. I forbindelse med junior NM var der et indlag i landsdækkende TV 2. I slutningen af april deltog vi desuden i DR's børneudsendelse "Flimmer", hvor Mark O. Madsen, Thor N., sammen med Karsten Jensen, Heros, gjorde god reklame for vor Idræt, og vi har ligeledes deltaget i en ungdomsudsendelse i TV 2. På lokalt plan havde vi forbindelse med NM ca. 10 min. på TV-Danmark, Midtjylland, og et indslag i TV 2, Midt Vest.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Nordisk ungdomsturnering 1998 (8-kantsturneringen) bliver afholdt for 15. gang i pinsen, den 30.-31. maj i Nykøbing Falster Hallen. Det er en holdturnering for regionshold bestående af brydere i alderen fra 10 til 18 år. Fra Danmark deltager Team Sjælland og Team Jylland mod 3 svenske, 2 finske og 1 norsk hold. Der er gratis adgang , og stævnet åbner om lørdagen kl. 9.30.
Kontaktperson: Morten Hansen.

De nationale OL-krav for OL i år 2000 er nu lagt i faste rammer. Der har været afholdt møde med DIF's Eliteudvalg (tidl. DOK) om nationale krav, som adskiller sig fra de internationale krav.
DIF har fra starten godkendt første fase med udtagelse blandt de otte bedste ved VM 1999.
Anden fase, hvor de internationale krav var placering blandt de sammenlagt syv bedste ved fem konkurrencer over hele kloden, havde DIF i første omgang skåret ned til at bryderne skulle blive balndt de tre bedste. På mødet kunne vi sandsynliggøre, at der ville blive flere VM-deltagere, end DIF forventede (38 - 44 siger sagkundskaben). Da DIF's normale procedure er en placering ved EM og VM i den bedste trediedel, hvorved vi i tilfælde af f.eks. 39 deltagere ved VM, vil kræve en placering i kvalifikationsturneringen (hvor de otte VM-udtagne ikke må være med) blandt de bedste 5 deltagere (sammenlagt med de otte svarer det til, at bryderen er blandt de 13 bedste), besluttede man at afvente deltagerantallet ved VM for at bestemme sig til det endelige antal, der vil blive givet fri til de fem konkurrencer. (En klar gevinst for vore forhandlere, Allan og Benjamin).
Endelig vil det ved EM give OL-kvalifikation at blive den bedst placerede bryder, der ikke i forvejen er kvalificeret, forudsat mindst to aktivt vundne kampe.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Afbud på afbud har kendetegnet elitearbejdet. Vor seniorelite er virkelig tynd, og der skal ikke meget til, før vi må melde afbud til forskellige arrangementer. Vi kunne ikke finde raske folk til Sweden Cup, der ellers var billig at komme til (Hässleholm). Vi måtte desuden melde afbud til EM sidst i april i Minsk i Hviderusland, idet Søren Brogaard blev så slemt skadet ved DM-hold, at der nu også sættes spørgsmål ved hans VM-deltagelse i Sverige. Jan Schou, der også var udtaget, meldte samtidig, at han p.t. ikke var klar til de store opgaver og meldte fra til NM.
Følgende deltager nu ved NM i Finland, 21.-24. maj: Karsten Jensen, Heros, Rasmus Hjørringgard, FFI, der nu også er udtaget til VM-junior i Egypten, Allan Zandberg, Thrott, og Hassan Torabi, Thor Nykøbing.
Træningssamlingen, den 14.-16. maj er aflyst.
Kontaktperson: Ib Knudsen.

Seniortruppen er pr. 4. maj ændret, så indplaceringen nu er som følger:
Elitetrup: Søren Brogaard, FFI.
Kandidattrup: Karsten Jensen, Heros, Rasmus Hjørringgard, FFI, og Allan Zandberg, Thrott.
Observationstrup: Michael Ingel, Heros, Ib og Jan W Schou, Dan, Mads Juhl, Herning, og Hassan Torabi, Thor N.
Kontaktperson: Benjamin Nielsen

Formandsskift:

AK Frems ny formand:
Jan Leth Nielsen
Markskellet 40
8900 Randers
Tlf. 86 41 69 95
E-mail: brydebrian@get2net.dk

Hercules' ny formand:
Helge Björshol
Mosegårdsvej 112
5000 Odense C.
Tlf. 66 14 46 45

AIR's ny formand:
Flemming Nielsen
Landevejen 16
4060 Kr. Såby
Tlf. 46 49 22 83
e-mail: brydning@image.dk .
Klubbens postadresse: Eriksvej 21, 4000 Roskilde.

AK Rolfs ny formand:
Bo Frederiksen
Sct. Jørgens Park 102, 3.th.
4700 Næstved
Tlf./fax: 55 73 99 94, mobil: 40 95 02 86
E-mail: bo@post7.tele.dk

Bo Frederiksen afløser Bjarne Haubro-Hansen, som stadig er DB's uddannelsesudvalgs-formand.

Nordjysk Bryderings ny formand:
Jan Jensen
Provstejorden 22
9000 Aalborg
Tlf. 20 99 19 75

Jan Jensen afløser Ib Knudsen, som stadig er DB's eliteudvalgsformand.

Adresseændringer:

BK Hermod har fået sit gamle klubhus igen og træner nu dér. Klubhuset er samtidig ny officiel postadresse (Knud Knudsen er fortsat formand for klubben):
Brydeklubben Hermod
Enggade 8
8700 Horsens
Tlf. 75 61 26 85

Henning Thomsen, formand for Kolding IF, har fået ny adresse:
Henning Thomsen
Norgesvej 25, st.tv.
6000 Kolding
Tlf. 75 52 33 14 (uændret)

Nye e-mail adresser:
Bent Lauritsen, PR-chef og eliteudvalget: bent-lauritsen@get2net.dk
Benjamin Nielsen, landstræner: benja@post6.tele.dk
John Vestergård, eliteudvalget: jve@bfc.dk
Ole Rosengreen, eliteudvalget: or@friborg-lassen.dk
Benny Elberg, arkivar m.m.: benny.elberg@teliamail.dk
Helmuth Lindemann, fmd. BK Alsia: hhlinde@post11.tele.dk
Bjarne Thomsen, Kolding IF: bst@notes.koldingts.dk
Else Kilgod, listefører kilgod-e@get2net.dk

NB: Skriv venligst tydeligt Danmarks Brydeforbund på kuverten, når I sender post til sekretariatet i Idrættens Hus, så vi undgår misforståelser. - Sekretariatet.


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]