Brydeforbundet Informerer
nr. 2 udsendt den 4. marts 1999 


Møde om pigebrydning i Danmark afholdes onsdag den 10. marts kl. 19 i Hercules´ lokaler, Adamsgade 7, 5000 Odense C. Tlf. 6614 9672.
Der vil blive drøftelse af fremtidige aktiviteter for piger/kvinder og evt. nedsættelse af et pige-/kvindeudvalg.
Breddeudvalget er vært for kaffe og en ostemad. og ønsker derfor tilmelding til sekretariatet senest 8. marts.
Kontaktperson: Lars Sjørslev.

Bemærk ændring af stævnested for DM Junior 1999:

DM Junior, den 10. april 1999, som oprindelig var planlagt til at foregå i Sønderborg, vil blive afholdt i Randers med AK Frem som arrangør. Der er ikke ændret i tidsplanen for stævnet i forhold til den oprindelige indbydelse i det røde indbydelseshæfte.
Nyt stævnested: Nørrevangsskolens Idrætshal, Glentevej 15, 8900 Randers.
Vejested: AK Frems klublokale, Nyvangsvej 148, 8900 Randers (få hundrede meter fra skolen).
Stævneleder: Jan L. Nielsen, Markskellet 40, 8900 Randers. Tlf. 86 41 69 95. E-mail: brydebrian@get2net.dk
Overnatning: Klubhuset, pris inkl. morgenmad: 50 kr. Vandrerhjemmet er optaget.
Hotel Kronjylland, dobbeltvær. 610 kr., enkeltvær. 470 k.r. inkl. morgenmad ved henvendelse til Henrik Ditlev. Tlf. 86 41 43 33, fax 86 41 43 95.
Hotel Gudenå, 585 kr. inkl. morgenmad. Tlf. 86 40 69 22, fax 86 40 62 75.
Måltider: Der vil blive serveret mad i klublokalet til rimelige priser. Der udsendes en bestillings-seddel til klubberne.
Kontakt: Sekretariatet.

Til DM Senior, den 13.-14. marts 1999 i Frederiksværk, vil der være indvejning lørdag kl. 12.30 - 13.00, som det fremgår af indbydelsen, men stævnestart vil først være lørdag kl. 17 frem til kl. 19. Søndagens program er uændret med åbning kl. 10 og stævnestart kl. 10.30. Der er tilmeldt 55 brydere, og tilmeldingslisten er udsendt til alle klubber.
Der er udtaget DB dommere i gruppe 1 til at dømme ved mesterskabet. Disse dommere vil i løbet af weekenden også deltage i møder/kursus.
Kontakt: Sekretariatet.

DM Seniorhold, 27.-28. marts i Frederikshavn får deltagelse af følgende 7 hold:

AK Heros (Sjællandsmester)
BK Thor / AK Rolf
Herning BK (Jysk mester)
Frem, Goliath, Jyden
FfI
Kolding IF
Hercules / Thrott / Aabenraa

Ved Sweden Lady Cup, som foregår i Klippan den 13.-14. marts 1999, vil Danmark deltage med Louise Jensen og Anne Christensen. Turneringen regnes for den største for kvinder efter VM.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Påsketurneringen i Holland får deltagelse af et stort dansk hold. Turneringen, der finder sted i Utrecht den 3.-4. april er Europas næststørste med ca. 700 brydere fra 11 nationer.
Fra Sjælland: Der er frie pladser i Thors bus for ca. 20-25 brydere, der ikke kommer fra BK Thor i Nykøbing. DB har allerede sat sig for 11 pladser til talenter og ledere fra Sjælland, og eftersom der også er en stor pigeturnering deltager bl.a. Anne Christensen. Til denne del af turen dækker DB omkostninger for 500 kr. pr. talentbryder; Thors pris er ca. 550 kr. fra fredag morgen til søndag nat.
Fra Jylland: Turen arrangeres gennem klubberne i Randers og Herning, der i deres klubbusser har været i stand til at medtage alle talenter samt de bedste af deres drenge og puslinge. Her er også en talentfuld pige med, nemlig Louise Jensen. Prisen for denne tur er endnu ikke fastsat, men vil kun komme til at omfatte de faktiske udgifter pr. person. Idet man fra Jylland tager af sted en dag tidligere (torsdag), er tilskuddet for talentbrydere m/k sat til 600 kr.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Efter Sweden Cup var cheftræner Benni Ljungbäck fuld af optimisme til trods for, at det ikke var blevet til sejre; alle tre danske deltagere havde nemlig gjort en indsats, der lover godt for fremtiden. Håkan Nyblom var endog ved at lave en kæmpesensation i 54 kg., hvor han lagde ud med at føre 1-0 over OL-sølvvinderen i 52 kg. fra Atlanta, Brandon Paulson, USA. Først i sidste minut fik amerikaneren reddet sejren i hus til 3-1.
I næste kamp mødte Håkan den nordiske mester, Robert Sollie, og overraskede atter ved at føre med 2-1 efter ordinær tid, men tabte dog 4-2 i overtiden.
Den anden danske juniorbryder, Morten Helt, viste også fine takter i sine kampe. Skønt begge kampe blev tabt på teknisk fald til hhv. Shanjuin Yi, Kina, 12-2 (4.54 min.) og Oleg Litvinenko, Ukraine 11-0 (4.32 min.) kæmpede han helt lige med sine langt mere erfarne modstandere i første periode.
Jan W. Schou havde hele ugen været plaget af influenza og stillede op i 76 kg., hvor han kæmpede sin chance i alle sine tre kampe. Det blev til nederlag 1-7 mod Pawlowski, Polen, nederlag ved fald (4.05) på hoved i klemme (hvilket er forbudt i Danmark) mod Vogel, USA, samt i sidste kamp 0-3 til Recuero, Spanien.
Svenskerne fik guld ved Mikal Ljungberg i 97 kg., hvor han i finalen vandt over Hakki Basar, Tyrkiet, med badmintoncifrene 15-8. God TV-reklame!
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Nordvest Cup i Kristianssund, Norge, blev en skuffelse for dansk brydning.
Michael Ingel, AK Heros, mødte frem 2 kg. for tung til 58 kg. og måtte rykke op i 63 kg. klassen,
hvor det blev til nederlag på l2-2 efter 2,35 min. til verdensmesteren fra 1995, Dennis Hall, USA,
samt til juniorverdensmesteren fra 1994, Leonard Francu, Rumænien, efter 32 sekunder. Han sluttede dog af med sejr over Erki Poikja, Estland med 11-0. I 69 kg. levede Jan W. Schou, AK DAN, ikke op til sæsonens ellers gode takter, da han blev slået af normanden, Thomas Amundsen med 11-1 efter 2,34 min. samt af svenskeren Peter Puls med 0-5.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Carsten Rasmussen, AK Hermod, har bestået dommerprøven ved SM Senior den 21. februar i Ballerup og er nu DB dommer, gruppe 2. Kontaktperson: Knud Erik Johansen.

Dommerkandidater bydes stadig velkommen. Det er nu ca. ½ år siden, det nuværende dommerudvalg begyndte deres arbejde for udviklingen af dommere i Danmark. I den periode har udvalget talt med mange personer indenfor brydesporten, som alle har forståelse for behovet for nye dommere og gerne vil gøre en indsats for, at deres klub får rekrutteret nogle af de "gamle" brydere - eller andre potentielle emner til dommerkandidater. Der går helt afgjort mange gode og potentielle emner rundt ude i klubberne, som ikke selv vil melde sig som dommerkandidat, men som gerne tager udfordringen op, hvis der er nogen, som tilskynder og motiverer dem til at engagere sig i dommergerningen.
Der er desværre kun 3 personer, der har meldt sig som interesseret i gøre en indsats som dommer. Selv om vi erkender, at det tager tid at modne tanker og ideer, så er denne beskedne interesse-tilkendegivelse ikke tilfredsstillende for dommerudvalget. Den samme utilfredshed bør man have i klubberne, da det er derfra, at fornyelse og udvidelse af dommerstanden skal komme. Det bør være et mål for alle klubber, at de altid har min. 2 aktive dommere i klubben og gerne flere. Dommerudvalget vil derfor endnu engang opfordre alle klubber inkl. ledere og trænere til at overveje de muligheder, som de har for at rekruttere dommere i egen klub. Hvis I har behov for flere oplysninger om jobbet som dommerkandidat eller ønsker at tilmelde en ny dommerkandidat, er I velkommen til at kontakte et af dommerudvalgets medlemmer:

Erik Poulsen, tlf. 40 77 65 55.
Knud-Erik Johansen, tlf. 54 85 52 32, e-mail: kej_bryd@post6.tele.dk
Tommy Hogrefe Andersen, tlf. 47 74 69 99, e-mail: tommy.hogrefe@post.tele.dk

Selv om sæsonen er godt i gang, så er det aldrig for sent, at finde dommerkandidater. Der er også en sæson efter denne. Held og lykke med den udfordrende opgave!
Kontaktpersoner: Erik Poulsen, Knud Erik Johansen, Tommy Hogrefe Andersen.

Kategori 2 instruktørkursus, som skulle have været afviklet i begyndelsen af marts, blev aflyst pga. for få tilmeldte. Der er nu udsendt et spørgeskema til alle klubber, hvor man kan angive de kursustyper, klubbens medlemmer har interesse for samt foretrukne tidsperioder for kurserne.
Der kan angives både DB's instruktørkurser og andre kurser på skemaet.
Kontaktpersoner: Bjarne S. Thomsen, Erik Nyblom og Benjamin Nielsen.


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]