Brydeforbundet Informerer
nr. 4 udsendt den 11. maj 1999 


Allan Jakobsen, DB's formand, er blevet medlem af det internationale brydeforbund FILA's promotion udvalg, hvor også svenskeren Morgan Fried er nyt medlem.

Bruno Frederiksen, Herning Brydeklubs tidligere formand og mangeårige bestyrelsesmedlem, har modtaget DB´s guldnål. Nålen blev overrakt af forbundets formand Allan Jakobsen ved Herning Brydeklubs generalforsamling den 22. april.

Mogens Kofoed, Brydeklubben Goliath, har ved et stævne i klubben den 11. april modtaget DB's æresnål i bronze for sit arbejde som brydeleder og dommer.

Herning Brydeklubs danske holdmestre modtog den 19. april Eland-Pokalen for største idrætspræstation i Herning i året 1998.

Brydeklubben Alsia i Sønderborg har fået ny formand:
Hans Harboe Jensen, Liliegade 13, 6400 Sønderborg. Mobil 40 17 04 17 eller 40 87 94 17.
Tlf.+fax: 7443 6556. E-mail: hanjen@mobilixnet.dk

Fristen for at indsende forslag, der ønskes behandlet på repræsentantskabsmødet, søndag den 13. juni kl. 9.30 i Nykøbing Falster, skal fremsendes til Danmarks Brydeforbunds sekretariat senest fredag den 14. maj 1999, dvs. så forslagene er på sekretariatet mandag morgen den 17. maj.
Meddelelse om, hvem der møder, skal være DB’s sekretariat i hænde senest mandag den 31. maj 1999. Benyt tilmeldingsblanketten.
Kontakt: Sekretariatet

Lørdag den 12. juni, dvs. dagen før selve repræsentantskabsmødet, vil der blive afholdt et seminar for klublederne (se særlig indbydelse). Seminaret er gratis og åben for deltagelse af op til 5 klubledere fra hver forening. Der er for deltagerne i seminaret mulighed for gratis overnatning på vandrerhjemmet i Nykøbing Falster fra lørdag til søndag.
Tilmeldingen til seminaret foretages på samme blanket som til R-mødet og fristen er den 31. maj.
Kontakt: Sekretariatet

Møde om breddestævner i Jylland afholdes tirsdag den 18. maj kl. 19.00 i AK Frems klubhus i Randers. Alle jyske klubber er inviteret.
Kontaktperson: Jan Jensen, tlf. 20 99 19 75.

Breddeudvalgets store arbejde for at puste nyt liv i københavnsk drengebrydning er på rette spor. Ved et stævne den 18. april i Grøndalscentret med AK Hermod som arrangør deltog 41 drenge, mens stævnet søndag den 9. maj på Mørkhøj Skole, arrangeret af Pars brydeklub, havde deltagelse af 45 friske københavnerdrenge. Københavnerstævnerne er et tilbud til de helt nye brydere.
Kontaktperson: Jørgen Lykholt.

2. omgang af den jyske breddeturnering blev afviklet i Horsens den 24. april. Der deltog
61 brydere fra 9 klubber fra Jylland/Fyn. Resultatlisten findes på hjemmesiden: www.brydning.dk
Kontaktperson: Knud G. Knudsen.

Pigetræningslejren, som skulle have fundet sted 7.-9. maj, måtte aflyses pga. for få tilmeldinger.
Kontaktpersoner: Ole Petersen og Janne Folden.

Billetter til årets VM i Nykøbing Falster for cadetter (ungdom) kan nu forudbestilles i VM- sekretariatet, som befinder sig i Nykøbing Falsters turistinformation. Billetprisen er 40 kr. pr. pas. Der er i alt 8 pas, nemlig 2 pas pr. dag i dagene onsdag den 28. juli - lørdag den 31. juli.
Et partoutkort, som dækker entre alle dagene koster 200 kr.
Fra den 17. maj træffes BK Thors formand, Morten Hansen, i VM-sekretariatet fast hver mandag frem til mesterskabet i tidsrummet kl. 12-14.
Senere i maj måned udsendes informationsmateriale til alle danske brydeklubber.
Kontakt: VM-sekretariatet, tlf.: 5485 1303, fax: 5485 1005, e-mail: turist@tinf.dk

Ved DM Junior i Randers, den 10. april, blev følgende mestre kåret:
50 kg: Kim Hansen, Thor N, 54 kg: Anders Nyblom, Herning, 58 kg: Lars B. Nielsen, Aabenraa,
63 kg: Lukasz Poplawski, Dan, 69 kg: Kasper S. Jensen, Heros, 76 kg: Johnni Rasmussen, Heros,
85 kg: Gorm Shargawi, Heros, 97 kg: Brian Thomsen, Heros, 130 kg: Bjørn Kofoed, Goliath.
Kontakt: Sekretariatet.

Almada Cup i Portugal, den 10.-11. april, havde deltagelse af 3 danske brydere samt dommer Erik Poulsen. Både Håkan Nyblom i 54 kg. og Jan W. Schou i 69 kg. hentede bronzemedaljer hjem, mens Morten Helt i 63 kg. kunne noteres for en enkelt sejr i den stærke turnering.
Kontaktperson: Benni Ljungbäck.

Ved påsketurneringen i Holland, som fandt sted den 3.-4. april, var der i år ca. 650 deltagere fra 9 nationer. Der var godt 40 brydere fra Danmark, og det gav blandt andet disse resultater:
Puslinge: 45 kg: 1. Rune Strobl, Herning.
Drenge: 35 kg: 1. Thor H. Pedersen, Thor N, 3. Rune Nilsson, Thor N, 42 kg: 1. Jonas Helt, AK Rolf, 53 kg: 1. Morten Johannesen, Thor N.
Ungdom: 45 kg: 3. Nichlas Gottschalck Thor N, 52 kg: 2. Mark O. Madsen, Thor N, 63 kg: 1. Lasse Skifter, AK Frem.
Junior: 52 kg: 1. Anders Nyblom, Herning, 60 kg: 1. Håkan Nyblom, Herning, 65 kg: 2. Morten Helt, AK Rolf.
Jonas Helt blev kåret som bedste bryder i drengekategorien.

Kontaktperson: Erik Nyblom.

GT-brottningarna, den 24.-25. april, var ramme for afprøvning af de nye internationale stævneregler. Da stævnet har næsten 1.000 deltagere, kunne man virkelig mærke forskellen mht. til antal kampe. Der var også negative reaktioner, blandt andet var der puljekampe i anden omgang, hvor bryderne ikke mødte op, fordi de ikke havde mulighed for at gå videre. Følgende danskere opnåede ‘metal’:
Piger: 28 kg:1. Nanna H. Pedersen, Thor N.
Kvinder: 56 kg:1. Anne Christensen, Husum IF.
Drenge: 35 kg: 1. Thor H. Pedersen, Thor N, 42 kg: 3. Jonas Helt, AK Rolf,53 kg: 2. Morten Johannesen, Thor N.
Ungdom: 46 kg: 3. Lars Jørgensen, Thor N, 58 kg: 2. Martin Nielsen, AK Rolf,75 kg:2. Thomas Lund, Thor N.
Junior: 50 kg: 2. Anders Nyblom, Herning, 58 kg:1. Håkan Nyblom, Herning,69 kg: 3. Morten Helt , AK Rolf.
Kontaktperson: Erik Nyblom.

Bladet er kommet, årets første nummer af forbundsbladet "Brydning" er udsendt. Som vi tidligere har skrevet, har vi haft problemer med vort forlag, der står for bladet mod at få lov til at tegne annoncer. Faktisk var samarbejdet ophørt, men vi lavede lige før påske en aftale med dem, om at vi fik lov til at lægge fire aktuelle sider ind i det blad, der var skrevet i december og oprindeligt skulle udkomme første uge i januar. Som bladet ser ud nu, indeholder det derfor mange gamle resultater og er af en kvalitet, som vi normalt ikke vil lægge navn til.
Når vi alligevel lader bladet udkomme, i den form som det gør, er det fordi, vi skal præstere fire årlige udgivelser for at få kunne få bladet postomdelt: Det betyder meget for os, at vi nu kun skal lave tre numre resten af året. Så tag bladet, som det er – smid det væk, hvis I vil.
Vi har forhandlinger i gang med et par bogtrykkere, og vi har i det nye budget sat penge af til trykningen, så vi fremover selv bliver herre over, hvornår bladet kan komme. Som nævnt skal vi præstere tre numre mere i år, hvorfor vi opfordrer flere til at bidrage med indlæg.
Kontaktpersoner: Allan Jakobsen og Bent Lauritsen.

Brydeforbundet tilbyder gratis blad til de helt nye brydere i klubberne som et led i at fastholde deres interesse for sporten. Har I i klubben nogle nye brydere, der ikke får bladet og ikke har licens, har vi den ordning, at man gratis kan få bladet, indtil man har været med i én fuld sæson. Udfyld den liste, som er vedlagt til alle klubber, og send den til sekretariatet, så får de nye blad nr. 2/99. Der vil I fremtiden blive gjort mere ud af stof for den yngre aldersgruppe, hvor vi finder mange af begynderne, bl.a. vil bladet bringe resultater fra begynder- og breddeturneringer mv.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

*****

Til Nordisk Junior Mesterskab, som foregår den 22. maj i Kirkenes, Norge, er der udtaget flg. brydere, som alle er i talent- eller supertalenttruppen:
50 kg:
Anders Nyblom og Mark O. Madsen, 54 kg: Håkan Nyblom og Mark Kristensen,
58 kg: Martin Nielsen og Lars B. Nielsen, 63 kg: Morten Helt, Lukasz Poplawski og Andy Nielsen,
69 kg: Brian Jørgensen.

Til Nordisk Mesterskab for Ungdom, som foregår den 5. juni i Klippan, Sverige, er holdet flg.:
42 kg: Nichlas Gottschalck, 46 kg: Lars Jørgensen og Niels Esbensen, 50 kg: Mark O. Madsen,
54 kg: Mark Kristensen, 58 kg: Jacob Ebbesen, Martin Nielsen og Tommy Skou,
63 kg: Lukacz Poplawski, Nick Jensen, Lasse Skifter og Thomas Nielsen,
69 kg: Jens Esbensen og Brian Jørgensen, 76 kg: Thomas Lund.

Talenttruppen består af Anders Nyblom (Herning), Andy Nielsen (Thor N.), Carsten Jørgensen (Heros), Jacob Ebbesen (Herning), Jens Esbensen (Thor N.), Johnni Rasmussen (Heros), Kasper Svane (Heros), Lars Brogaard (FfI), Lars Jørgensen (Thor N.), Lasse Skifter (Frem), Mark O Madsen (Thor N.), Martin Ildvad (Frem), Martin Nielsen (Rolf), Nichlas Gottschalck (Thor N.), Nick Jensen (Rolf), Niels Esbensen (Thor N.), Thomas Lund (Thor N.), Thomas Michelsen (Thor N.), Thomas Nielsen (FfI) og Tommy Skou (Heros).

Supertalenterne er de brydere, der skiller sig særligt ud i talenttruppen, og denne gruppe omfatter Brian Jørgensen (Frem), Håkan Nyblom (Herning), Lukasz Poplawski (Dan), Mark Kristensen (Thor V.) og Morten Helt (Rolf).
Kontaktpersoner: Benni Ljungbäck, Frank L. Jensen, Bent Lauritsen og Ib Knudsen.


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]