Brydeforbundet Informerer
nr. 5 udsendt den 1. juni 1999 


Danmark fik tre nordiske juniormestre! De nordiske juniormesterskaber i nordnorske Kirkenes, kun 30 km. fra Rusland, blev så stor en begivenhed for Danmark, at pinselørdag den 22. maj vil gå over i forbundets historie.
Kun en gang tidligere har vi vundet tre mesterskaber, nemlig i startåret 1964, hvor tre Herning-brydere vandt titlerne i Stockholm. – Det var da også de to Herninggutter, Anders og Håkan Nyblom, der genvandt sine mesterskaber i 54 og 58 kg., blot denne gang helt suverænt med en samlet score på 51-1. Det ene point blev i øvrigt afgivet til Mark O. Madsen, der uden at vinde en kamp alligevel gjorde det fortræffeligt ved bl.a. at gå 6-6 mod Tafic Yilmas, Sverige, som besejrede Anders Nyblom ved GT-Cup.
Den helt store overraskelse var at Morten Helt kunne vinde 63 kg. og sikre den tredje danske guldmedalje. I finalen var han bagud 0-6 med Kalle Krantz, Sverige, 30 sek. før tid. Men med to gange "hoved i klemme" kom han på 7-6 og vandt på fald blot 8 sekunder før tiden udløb. Endelig var det ligeledes en glædelig overraskelse, at Brian Jørgensen kunne gå til finalen i 69 kg., hvor han dog var chanceløs mod Lennie Persson, Sverige.
Mark Kristensen vandt en enkelt kamp, men også Lukasz Poplawskis præstation ved at begrænse nederlaget til Kristjan Press, Estland, var en stor præstation – ja, dette resultat var faktisk afgørende for, at Morten Helt kunne komme i semifinalen og senere altså blive mester.
Resultatet med 3 guld- og en sølvmedalje er virkelig flot. Nu har vi vundet syv nordiske juniormesterskaber ved de sidste tre mesterskaber og har helt glemt, at vi i 1996 slet ingen sejre fik – og at vi derfra skal helt tilbage til 1990 for at finde den sidste mester.
Kontaktpersoner: Bent Lauritsen og Frank L. Jensen.

Jan W. Schou gjorde det godt ved EM i Sofia, 11.-14. maj. I 69 kg., hvor der var 24 deltagere, kom han i pulje med brydere fra Makedonien og Ukraine. Han lagde ud med teknisk faldsejr over Miroslav Volkov, Makedonien, og tabte med ære 0-8 til Grigorij Komichenko. Dette placerer Jan som nr. 2 i puljen og som nr. 13 sammenlagt. Bulgarerne havde først placeret Jan som nr. 11, men FILA har nu lavet en revideret placeringsliste. Mesterskaberne blev en stor oprejsning for vore svenske venner, der med såvel guld- og sølvmedalje blev nr. 4 i nationskonkurrencen, der blev vundet af Rusland foran værtsnationen, Bulgarien. Den svenske fjerdeplads overgås i nyere tid kun af tredjepladsen ved VM i Stockholm. Også Norge gjorde det godt ved i 54 kg. at få Robert Sollie placeret som nr. 5 (Ved Sweden Cup førte Håkan over Sollie til 30 sekunder før tid). Finnerne fik en sjetteplads ved verdensmesteren fra 1997, MarkoYli-Hanuksela. Tyskerne måtte forlade et EM uden medaljer, hvilket var første gang i over 20 år. De fik i øvrigt heller ikke medaljer ved sidste VM – Underligt for et land, der har verdens stærkeste liga og det største publikum i den vestlige verden. Polen, der ellers har haft en ordentlig nedtur siden OL, blev nr. 3.
Resultatliste over top ti i alle vægtklasser kan ses på vor hjemmeside: www.brydning.dk

Europamestrene:
54 kg: Samuel Daneljan, Rusland (6.Robert Sollie, Norge, 7.Tero Katajisto, Finland).
58 kg: Armen Nazarjan, Bulgarien (7. Marko Isokoski, Finland, 10. Joel Carlsson, Sverige)
63 kg: Wlodzimierz Zawadzki, Polen (9. Mikael Lindgren, Finland)
69 kg: Alexei Glushkov, Rusland (7. Ari Härkänen, Finland)
76 kg: Stojan Dobrew, Bulgarien
85 kg: Hamza Yerlikaya, Tyrkiet (2. Martin Lidberg, Sverige)
97 kg: Mikael Ljungberg, Sverige
130 kg: Alexander Karelin, Rusland (4. Eddy Bengtsson, Sverige)
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Sjælland vandt for tredje gang Nordisk Ungdomsturnering (8-kantturneringen). Det skete i pinsen i Åby, Finland, samtidig med at der var NM for juniorer. Det betød altså ikke noget, at sjællænderne måtte give afkald på Lukasz, Mark O. Madsen og Martin Nielsen. Derimod betød savnet af Brian Jørgensen og Mark Kristensen noget for det jyske hold, der denne gang måtte tage til takke med en sjetteplads af de otte hold. Sjælland blev altså nr. l foran Skåne og Vest Gotland. Individuelt blev det til følgende førstepladser: 30 kg. Frederik Ekstrøm, 33 kg. Rune Nielsson, 37 kg. Thor H. Pedersen, 43 kg. Jonas Helt og 46 kg. Nicklas Gottschalck. – Der var andenpladser til Morten Johannesen og Lasse Skifter, medens Lars Jørgensen blev treer.
Kontaktpersoner: Knud-Erik Johansen og Bent Lauritsen.

AK Heros har fået ny formand ved navn Willy Nielsen (se adressen nedenfor). "Bridi", som netop er fyldt 60 år, har en meget flot aktiv karriere bag sig. Han var dansk mester 1958, 61 og 62 i bantamvægt (57 kg). Han deltog ved såvel EM og VM dog uden placeringer. Ifølge James Jørgensen var "Bridi"s største bedrift, at han i en landskamp kastede VM-2'eren Jiri Svec, Tjekkoslovakiet.
Kontaktperson: Bent Lauritsen..

Allan Larsen er blevet godkendt som international dommer, så Danmark nu har i alt 7 aktive internationale dommere. Allan Larsen var til international dommerprøve i februar i Malmö.
Kontaktperson: Tommy Hogrefe Andersen.

Mads Nielsen, Nr. Åby Brydeklub, opnåede et dansk topresultat ved GT Brottningen i Göteborg, 24.-25. april, idet han vandt 73 kg., drenge. Denne bedrift var desværre "smuttet" i sidste nummer af Brydeforbundet Informerer, hvor de øvrige danske medaljeplaceringer er nævnt.

Morten Hansen og Leif Laursen fik begge overrakt en æresnål fra Danmarks Brydeforbund ved brydeklubben Throtts 80-års jubilæumsreception. Morten Hansen modtog DB's guldnål, mens Leif Laursen blev hædret med bronzenålen.

Leo Krogh Hansen, Thor Vejgård, modtog DB's guldnål ved sin 80-års fødselsdagsreception i klubben, den 1. juni.

Husum IF har fået ny formand: Peter Holst Johansen, Bjernedevej 46 st., 2700 Brønshøj. Tlf.: 38 80 03 39, mobil: 20 91 49 49. E-mail: prenservice@get2net.dk

AK Heros har fået ny formand: Willy Nielsen, Nyhusgade 8, 3300 Fr.værk, tlf.. 47 72 37 22.

Fejø IF har skiftet adresse, idet formanden er flyttet: Finn Flemming Larsen, Maribovej 95, st.tv., 4900 Nakskov.

CIK's formand, Bjarne Poulsen har fået ny e-mail adresse: b.p@mail.tele.dk

Ryan M. Larsen, vor hjemmeside-designer, har fået ny e-mail: melsvik@mail1.stofanet.dk

Listefører Kirsten Juhls ny e-mail: kirsten_juhl@mailme.dk

Tuborgfonden har tildelt Danmarks Brydeforbund 15.000 til støtte for Cadet VM, som jo afholdes i Nykøbing Falster, 28.-31. juli.

Tag til Klippan på lørdag, hvor der bliver god mulighed for at se vore kandidater til Kadet VM i hård kamp. Anledningen er de åbne nordiske ungdomsmesterskaber, som altså finder sted i Sverige lørdag den 5. juni. Foruden de traditionelle nordiske lande er der deltagelse af Estland og Polen med bl.a. verdensstjernen Witt. Vi opfordrer alle brydeinteresserede til at fejre grundlovsdagen på behørig vis ved at heppe på de danske farver i deres sidste prøve inden VM.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Casino Grand Prix i Østrig, 18.-19. juni, får deltagelse af følgende danske brydere: 54 kg. Håkan Nyblom – 63 kg. Morten Helt – 69 kg. Jan W. Schou og Karsten Jensen. Træner bliver Benjamin Nielsen, medens Peter Rafn skal have sin fløjte med.
Kontakt: Ib Knudsen.

Mesterskaber, sæson 1999 – 2000:

  Mesterskab: Kategori: Arrangør, sted:
December 1999      

18

DM for ungdomshold Drenge-Ungdom BK HAK, Helsingør

19

DM for ungdomshold Ungdom-Junior BK HAK, Helsingør
Januar 2000      

30
30

JM
SM
D,U,J
P,D,U,J
BK Hermod, Horsens
BK Thor, Nykøbing F.
Februar 2000      

20
20

JM
SM
Senior
Senior
Thrott, Åbyhøj
BK Thor, Nykøbing F.
Marts 2000      

5
5

JM
SM
Senior Hold
Senior Hold
AK Frem, Randers
*

25-26

Dansk Mesterskab Senior Herning Brydeklub
April 2000      

8-9

Dansk Mesterskab Senior Hold BK Thor, Nykøbing F.
Maj 2000      

6

Dansk Mesterskab Drenge, ungdom BK Alsia, Sønderborg

7

Dansk Mesterskab Junior BK Alsia, Sønderborg

 

Har du husket at melde dig til årsmøde i Nykøbing Falster?:

Organisationsseminaret "Den ubrudte linje", lørdag den 12. juni 1999 kl. 13.00
Nykøbing Falster vandrerhjem

Repræsentantskabsmøde, søndag den 13. juni 1999 kl. 9.30
BK Thors klubhus


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]