Brydeforbundet Informerer
nr. 6 udsendt den 6. september 1999 


Dan Hyllegård Petersen fra BK Thor i Nykøbing Falster fik overrakt Danmarks Brydeforbunds sølvnål i forbindelse med hans 40 års fødselsdag, lørdag den 7. august. Nålen blev overrakt af DB's næstformand, Knud-Erik Johansen.
Kontaktperson: Knud-Erik Johansen.

Årets repræsentantskabsmøde, som havde BK Thor som vært i Nykøbing Falster, blev en rolig affære uden kampvalg og store stridsspørgssmål.
Dagen før, den 12. juni, var der lederseminar med 37 kursister under kyndig ledelse af Gert Egstrup fra Danmarks Idræts-Forbund.
Flemming Nielsen fratrådte som sekretær, hvor Erik Nyblom blev nyvalgt i bestyrelsen, hvortil han tidligere var suppleant - en post der nu varetages af Benjamin Nielsen.
Følgende kåringer blev annonceret på mødet:

Årets pigebryder: Anne Christensen, Husum IF.
Årets drengebryder: Thor Hyllegård Petersen, BK Thor.
Årets ungdomsbryder: Mark O. Madsen, BK Thor.
Årets juniorbryder: Håkan Nyblom, Herning Brydeklub.
Årets seniorbryder: Jan W. Schou, AK Dan.
Årets leder: Knud G. Knudsen, BK Hermod, Horsens.
P.O. Jensens Mindelegat: Morten Helt, AK Rolf. (Mindelegatet er på 500 kroner).

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

VM i Nykøbing Falster blev rekordstort, idet dette års udgave af VM for Cadet for årgang 16-17 år blev det hidtil største af de 14. afholdte ungdomsverdensmesterskaber. Der var 277 brydere til start fra 43 nationer. Da mesterskabet vil blive hovedartiklen i det genopstandne "Brydning", der udkommer i denne måned, skal vi gå kort henover det her.
Danmark stillede med ni brydere, der erobrede fire sejre. Det var til Lars Jørgensen, der vandt over en bryder fra Chinese Teipei, Nicklas Gottschalk, der slog en bryder fra Ukraine, Mark O. Madsen, der vandt over en bulgarer, og Thomas Lund, der slog en græker. Endelig var Brian Jørgensen i overtid, inden han tabte sine to kampe. Rusland, Georgien og Tyrkiet var bedste nationer, medens den vestlige verden måtte nøjes med en finsk bronzemedalje
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Anne Christensen gjorde det flot og blev nr. 6 ved VM-Cadet for piger i Lodz, Polen.
Med sejre over en pige fra Mongoliet og over Tamara Weiss, Østrig, blev det til gruppesejr. Træner Slawomir Poplawski fortæller, at Anne var direkte uheldig ved i kvartfinalen at møde mesterskabernes allerbedste bryder, Saori fra Japan.
Der var 16 brydere i 56 kg. klassen, hvor Anne deltog.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Ole Rosengreen, der sammen med Benni Ljungbäck var ledere og trænere ved junior VM i Bukarest, advarer mod at stille for store forventninger til den kun 17-årige Håkan Nyblom. Flere havde sat forventninger op til en medalje i hans første internationale mesterskab, og det kan ikke undgå at påvirke. Håkan Nyblom lagde ellers ud med sejr over Erbolat Urkeshev, Kasakhstan, efter 2-2, men tabte derimod efterfølgende til Hugo Basos, Portugal, med 0-3 - bryderen, der fik sølv ved junior EM i 54 kg. (Håkan har endnu to år som junior).
I 63 kg. ved junior VM trak Morten Helt junioreuropamesteren, Elburus Mammadov, Aserbajdsjan, og tabte på TF. Mere hæderligt kom han ud af kampen mod polakken Pawel Muscalski, hvor nederlaget kun blev på 2-3.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Danske brydere var i hårdt selskab i Polen, idet Jan W. Schou, der sammen med Håkan Nyblom er udtaget til VM i Athen, 23.-26. september, samt indstillet af DB som OL-kandidater, var på ugelang international træningslejr i Polen sammen med Karsten Jensen.
Ved Pytlasinski-turneringen, der i år havde 30 nationer til start, blev facit til fire nederlag for Jan Schou og Karsten Jensen, som begge var nede i 69 kg.
Karsten tabte på TF til Alexij Colitsopoylos, Grækenland, og til Daniel Schnyder, Schweiz 0-5. Jan tabte på TF til verdensmesteren fra 1995, Rustem Adji, Ukraine, og til Vladimir Kartyan, Hviderusland, med 1-5.
En af vore internationale dommere, Jørn Krogsgaard, var ved Pytlasinski til dommerprøve med henblik på at rykke op i kategori I. Resultatet heraf foreligger først i det nye år.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Jan W. Schou og Håkan Nyblom opnåede siden sidst i øvrigt resultater på det jævne i Casino Grand Prix i Østrig, der havde deltagelse af 18 nationer.
Håkan Nyblom blev nr. 4 i 54 kg.-klassen. Efter 2 indledende sejre over henholdsvis en kroat og en bryder fra Slovenien blev det til semifinalenederlag til Saleh Belguidom, Frankrig, på teknisk fald (10 overskydende point), hvilket var første gang stortalentet måtte inkassere et sådant nederlag. I kampen om 3.-4. pladsen tabte Håkan 2-3 til Poalo Gonsalvez, Portugal. Jan W. Schou lagde i 69 kg. klassen ud med sejr over Louis Fontes, Portugal, men led derefter nederlag til Beat Motzer, Schweiz og Andre Jaros, Tjekkiet.
Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Ændringerne i FILA’s nye, internationale bryderegler fra årets begyndelse har ført til nogle erfaringer med de praktiske konsekvenser af reglerne. FILA havde travlt i juni måned, hvor der kom ændringer hele tre gange. Største ændring er, at faldsejr nu atter kun giver fire kvalifikationspoint. De andre regler drejer sig primært om konkurrencesystemet, som bliver udførligt omtalt i "Brydning", der jo kommer igen i denne måned.
Netop det nye konkurrencesystem, som er indført i Danmark fra 1. september 1999, var grundlaget for det kursus for listeførere, som blev afholdt i Horsens, den 28. august, hvor BK Hermod var en god vært for 36 kursister, som gik hjem med positive forventninger til systemet. Else Kilgod fungerede som instruktør på kurset.
Kontaktperson: Tommy Hogrefe Andersen.

Dommerkandidater og listeførerkandidater vil få mulighed for at dygtiggøre sig ved begynderstævnerne i øst og vest. Der vil være både dommer- og listeførerkoordinatorer til stede, som vil hjælpe både nye og allerede registrerede kandidater med at gøre sig sine erfaringer.
For dommerkandidaterne vil der være særlige begynderkurser i forbindelse begynder-stævnerne, og alle kandidater, som gennemfører mindst 3 stævner, vil få tilbudt at aflægge dommerprøve ved de kommende seniormesterskaber i øst og vest.
De 3 begynderstævner i vest er 30. oktober i Sønderborg, 15. januar 2000 i Horsens samt 4. marts 2000 hos Goliath.
I øst er der 4 begynderstævner, nemlig 23. oktober hos CIK, 27. november i Nysted, 8. januar 2000 i Nakskov og endelig 26. februar 2000 i Næstved.
Tilmelding skal ske til Knud Erik Johansen i dommerudvalget.
Kontaktperson: Knud-Erik Johansen, Læsøvej 7, 4800 Nykøbing F, tlf. 54 85 52 32.

Skolernes idrætslærere får nu mulighed for at lære mere om brydesporten. Der er for næste forår lavet aftale om, at der afvikles et kursus for idrætslærere på Fyn. Kurset er af 4 timers varighed og skal give lærerne inspiration til at inddrage brydning i idrætstimerne.
Kontaktperson: Bjarne Stolten Thomsen.

Coach Inspiration 99 er en erfaringsdag for trænere og andre interesserede, lørdag den 18. september kl. 11-16 i Team Danmark centeret i Århus. Sammen med en dansk instruktør vil træner i Malmö Tigers, Lars-Erik Skiöld, give en spændende, praktisk gennemgang af teknik i brydning.
Deltagergebyret på 100 kr. betales på dagen og omfatter frokost og kaffe, og der kan endnu nå at tilmeldes til brydeforbundet frem til torsdag den 9. september i sekretariatets åbningstid.
Coach Inspiration vil være en årligt tilbagevendende begivenhed.
Kontakt: Sekretariatet.

Nye brydere kan få "Brydning" uden licens, som vi tidligere har omtalt. Alle danske brydere kan i sin første sæson få forbundets blad tilsendt uden at løse licens, fordi vi håber, at dette tilbud kan hjælpe til, at bryderne senere bliver til licensbrydere.
I efteråret kommer det nye blad hele tre gange i et nyt smart design. Benny Elberg, der tidligere har været både forbundssekretær og bladredaktør, overtager redaktørrollen, hvor Bent Lauritsen stadig vil virke som "seniorskribent".
Klubberne opfordres til hurtigst muligt at udfylde det medsendte skema med fødselsdato, navn og adresse. Da bladet vil tilgodese børns deltagelse højt, eftersøger vi billeder og små fortællinger om forskellige arrangementer i sommerens løb. Send straks hvad I har til:
Kontaktperson: Bent Lauritsen, Sjællandsgade 144, 7400 Herning.

Instruktørkurser, kurset "Leg i træningen" samt erfaringsudvekslingskurser for trænere vil i den kommende tid finde sted på nedenstående datoer. Deltagelse i instruktørkurserne koster 575 kr. pr. kursusmodul, kurset om leg i træningen 200 kr., mens aftenkurserne for trænere udbydes for 30 kr.
Tilmeldingen til kurserne skal ske til sekretariatet, 14 dage før kurset afvikles. Dette gælder dog ikke tilmelding til erfaringsudveksling i oktober, hvor tilmeldingsfristen er den 4. oktober 1999.

20. –21. nov. 1999 Instruktørkursus kat 1 Århus
4. –6. februar 2000 Instruktørkursus kat 3 Odense
10. -12. marts 2000 Instruktørkursus kat 2 Frederiksværk
31. marts – 2. april 2000 Instruktørkursus kat 1 Århus
12. februar 2000 Kursus: Leg i træningen Sjælland
13. februar 2000 Kursus: Leg i træningen Jylland
Mandag den 11. okt. 1999 Erfaringsudveksling for trænere Kolding
Uge 41, 1999 Erfaringsudveksling for trænere Roskilde
Uge 41, 1999 Erfaringsudveksling for trænere Ålborg

Kontaktperson: Bjarne S. Thomsen.

Adresselisten og en terminsliste vil blive udsendt i september måned. Ved hurtig henvendelse kan nye ændringer for klubber, dommere, listeførere eller udvalgsmedlemmer nå at blive tilføjet, ligesom der kan laves evt. tilføjelser til terminslisten.
Kontakt: Sekretariatet.

Uddannelsesudvalget har fået tilgang af Jan Leth Nielsen, som er formand for AK Frem.
Kontaktperson: Bjarne Stolten Thomsen.

Ole Petersen, breddeudvalgsmedlem, har fået ny adresse indtil 31. oktober:
Ole Petersen, Forbindelsesvejen 16, 2.tv., 9400 Nørre Sundby. Tlf./fax 98 17 41 42.
1. november flytter Ole til adressen Lundøvej 10 i samme by.
Kontakt: Sekretariatet.

BK Hercules i Odense har fået ny formand:
Tom Christensen, Kochsgade 83, 2.th., 5000 Odense C. Tlf. 66 13 48 52. Mobil 20 86 61 30.
Kontakt: Sekretariatet.

God efterårssæson!


[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]