Brydeforbundet Informerer
nr. 1 udsendt den 26. februar 1998 


Dommerklubben holder generalforsamling for alle dommere med licens i 1998. Det sker lørdag den 7. marts kl. 19.30 i Nørresundby Idrætscenter, Lerumbakken 11, 9400 Nørresundby. Deltagere skal på forhånd tilmelde sig til spisning til Knud Erik Johansen. 

Kursus for dommere i kategori 1 afholdes den 7.-8. marts med start lørdag kl. 10.00.

Kontaktperson: Knud Erik Johansen.

DM Senior afholdes søndag den 8. marts af AK Jyden, Aalborg, i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum. Den bedste jubilæumsgave, andre klubber kan give dem, er at arrangere ture til Nørresundby Idrætscenter, hvor der er indledende kampe fra kl. 10.00 og finaler fra kl. 14.00. Forhåbentlig vil der stævne busser fra hele Jylland ind til DM, som er et af årets helt store begivenheder.

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

Trænermøde for alle ungdoms-, junior- og seniortrænere afholdes lørdag den 7. marts i Nørresundby umiddelbart efter indvejningen til DM. Kl. 18.30 gennemgår landstrænerne, på måtten, nyheder fra FILA´s trænerkursus i Rom, og kl. 19.30 er der rundbordsdiskussion med følgende emner:

Kontaktperson: Ib Knudsen.

 

Heros Cup flyttet til 2. maj. Samme dag afholdes de nordiske mesterskaber for juniorer.

Kontakt: Arrangementsudvalget eller sekretariatet.

 

Olivia Cup i Lund i Sverige er åben for deltagelse af alle piger fra 8 år og foregår søndag den 8. marts. Deltagerprisen for turen er blot 150 kr. pr. person. Tilmelding direkte til Janne Folden senest søndag den 1. marts. Hendes mobiltlf.nr. 21 43 82 81 gælder til og med lørdag, hvorefter hun træffes som angivet andetsteds i nyhedsbrevet.

Kontaktpersoner: Janne Folden, Ole Petersen, Jørgen Pilt.

 

Til påsketurneringen i Holland tilbydes alle brydere i talenttruppen hver et tilskud på 500 kr. til at deltage. De interesserede klubber skal selv sørge for samkørsel.

I Jylland er alle blevet tilbudt at komme med FfI for en pris af 1250 kr. fra torsdag til mandag. På Øerne skal Thor on tour og forventer at kunne have de øvrige talenter med.

Kontaktpersoner: Bent Lauritsen og Frank L. Jensen.

 

Taksterne for skattefri godtgørelse er pr. 1. januar ændret. Her skal nævnes et lille udpluk af de satser, som klubberne kan udbetale skattefrit til ledere og trænere.

Kørselsgodtgørelse er ændret til 2,39 kr. pr. km. for de første 12.000 km. og 1,34 kr. for efterfølgende km. Der kan udbetales 11,00 kr. pr. time i diæter, når klubben ikke godtgør fortæringsudgifterne.

Ved rejser i Danmark med overnatning, kan der udbetales 263,45 kr. pr. døgn til fortæring samt kr. 146 kr. pr. overnatning, når disse udgifter ikke godtgøres af foreningen efter regning. Såfremt der stilles fuld fortæring til rådighed, kan der herudover skattefrit udbetales kr. 65,85 pr. døgn til diverse andre udgifter.

Ulønnede ledere og trænere kan på årsbasis uden dokumentation få udbetalt godtgørelse til telefon på 800 kr., 1000 kr. til sportstøj og 600 kr. til administration.

Bemærk, at der ikke kan udbetales skattefri kørsel til aktives klubtræning.

Kontaktperson: Bent Lauritsen (tlf. 97 22 22 15).

 

En ny elitestruktur er nu vedtaget af eliteudvalget. Strukturen bliver udførligt beskrevet i anden udgave af "Brydning"; her blot hovedlinjerne:

Senioreliten opdeles i tre kategorier:

 

 1. Elitetrup, hvor kun brydere med potentiale til VM-deltagelse mv. kan indplaceres, pt. Søren Brogaard og Jan W. Schou.

(Disse er bl.a. berettiget til tabt arbejdsfortjeneste på hverdage).

 1. Kandidattrup, hvor der optages brydere, der træner eliteorienteret og herved gør sig fortjent til at komme på udvalgte hold og opnå fuld omkostningsdækning ved samlinger.
 2. Foreløbig er Michael Ingel, Sebastian Munteanu og Allan Zandberg udtaget.
 3. Udviklingstrup, hvor der kun ydes ringe støtte til deltagelse på træningssamlingerne, der som den store fornyelse bliver åbne for brydere, der ikke tidligere har været med i elitearbejdet.

Udviklingstruppen består lige nu af resten af den oprindelige bruttotrup.

 

I talentarbejdet vil der ligeledes blive en opdeling, således at 6-8 af de bedste vil blive skilt ud og kunne blive udtaget til særlige opgaver.

Mindst to gange om året revideres indplaceringerne og offentliggøres såvel her som i Brydning.

Kontaktperson: Ib Knudsen (tlf. 86 41 01 75).

 

Talenttruppen får atter en stor oplevelse at se frem imod. I perioden 2. juli - 13. juli er der træningssamling og deltagelse i to store turneringer.

2.-5. juli er der Jugendsportspiele i Rostock, Tyskland, hvor der samles ca. 7000 unge idrætsudøvere i en række forskellige sportsgrene. Derefter går turen til en ugelang træningslejr i Ladenburg ved Heidelberg, hvor Frank L. Jensen og en international FILA-træner vil forestå træningen. Ugen afsluttes med et stort internationalt stævne med flere ungdomslandshold.

Deltagerne skal bo på camping, hvor der skulle være mulighed for at udvikle kammeratskabet og skabe det sammenhold, der er nødvendigt før de hårde forberedelser til VM Cadet 1999 i Nykøbing Falster.

Deltagerprisen for turen fastsættes i nærmeste fremtid, når de sidste detaljer er på plads, men den forventes at blive 500 - 700 kr.

Kontaktperson: Bent Lauritsen.

 

Resultater, kort fortalt:

· Det blev desværre til norsk revanche i såvel ungdom/juniorlandskampen som i seniorlandskampen i Norge. De unge tabte med ære 6-7 i Tønsberg, den 25. januar.

For seniorerne gik det derimod helt galt, idet vi tabte 1-7 med et hold , der var ramt af fire afbud for skader og sygdom og savnede gejst.

· Ved Peer Gynt Cup, 21.-22. februar, deltog vi med fuldt hold. Søren Brogaard og Jan W. Schou vandt hver to kampe, medens Michael Ingel vandt en enkelt kamp i den hårde turnering, som havde deltagelse af ni nationer.

· Ved Cup Klippan, som - når man ser bort fra VM - efterhånden er blevet det største stævne i verden for piger/kvinder, deltog Anne Christensen og Louise Jensen. De vandt hver en enkelt kamp og oplevede begge at måtte overgive sig mod VM-sølvvinderen Jackie Berube fra USA.

 

Adresseoplysninger:

 

John Vestergaard, eliteudvalget, er flyttet til Rosenvænget 2, 7400 Herning. Telefonnummeret er fortsat 97 21 15 20.

BK Throtts formand, Morten Hansen, har fået fax på samme nummer som hans telefon: 86 16 89 45.

Nysted Brydeklubs nye adresse og formand:

 • Allan Gjessø Adelgade 41, 1. sal 4880 Nysted Tlf./fax: 53 87 15 78. 
 • Ole Petersen, formand for pige-/kvindeudvalget, er flyttet (og er derfor samtidig fratrådt som formand for Nysted Brydeklub).

 • Ole Petersen Holdbergsgade 16, 3. th. 9000 Aalborg Tlf./fax: 98 12 97 22 - Mobil: 40 34 10 69
  E-mail: ole.petersen@get2net.dk 
 • Janne Folden, pige-/kvindeudvalget, er flyttet til samme adresse som Ole Petersen og træffes på samme telefonnumre.


  [ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
  [ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]