11.8.2004: Brydeskolerne 2004

Så er årets brydeskoler blevet afviklet.!

Det er tredje år i træk, at Danmarks Brydeforbund med støtte fra DIF arrangerer brydeskoler. Thrott, Åbyhøj, lagde ud, og derefter fulgte Thor Nykøbing, KIF Brydning og Jyden, Ålborg. 65 børn glade og aktive børn havde nogle rigtig gode dage. Alle fik prøvet brydning fra alle verdenshjørner. Så ud over græsk-romersk stil blev der brydet fristil og sumobrydning.

På flere af brydeskolerne var det vejr til strandbrydning; andre tog en tur i svømmehallen og en omgang vandbrydning. Derudover masser af leg, sjov og ballade. Traditionen tro så alle børnene filmen om ”bryderen Mark”. Udsendelsen (Flimmersport) med Mark O. Madsen er efterhånden seks år gammel, men stadig en kanon god udsendelse, der kommer rundt om brydning på en fin måde, og så var det helt perfekt, at Mark blev junior europamester på samme tid og forinden havde været tæt på OL. Det fik en del af børnene til at spærre øjnene op. Stort tillykke til Mark her fra breddesiden!

Alle blev også lige mindet om det forestående OL med Håkan Nyblom klar til kamp. Dejligt, at vi nu kan referere til danske brydere, der markerer sig internationalt. Det gør breddearbejdet lettere og sjovere. Alle brydeskoler fik positive omtale i dagspressen. Der var nogle sjove udtalelser fra børnene på spørgsmålet om, hvorfor de var med på brydeskole. Det giver store muller.Fordi jeg gerne vil tæve min storesøsterJeg vil gerne med til OL og vinde medaljer, men så skal jeg nok lige blive voksen og lidt stærkere.

Én sammenlignede med fodbold. Fodbold er sjovt, men brydning er meget sjovt. Man skal ikke hele tiden løbe rundt efter en bold, man aldrig får. Alle i min klasse spiller fodbold, men min far synes, det er sejt, at jeg går til brydning i stedet for. Sådan skal være! Nemlig ja!

Tak til klubberne fra forbundet for den gode vilje til at fremme brydesporten. Håber, der også næste år er klubber, der vil lave brydeskole – gerne flere.
Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 1 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]