9.9.2004: Skoleidrætsfestival i Silkeborg

Som et led i et støt stigende samarbejde med Dansk Skoleidræt i vores bestræbelser på at promovere brydesporten besluttede det tidligere Breddeudvalg allerede for et år siden, at brydning skulle være med på programmet ved skoleidrætsfestivalen i Silkeborg.

Skolernes Idrætsfestival afvikles i år for tredje gang af organisationen Dansk Skoleidræt. Første gang og anden gang var i år 2000 og 2002 i Odense med 600 deltagere.

Mandag den 6. september samledes næsten 1.000 skolelever i Silkeborg for i de følgende dage at deltage i den hidtil største skoleidrætsfestival.

I alt deltog 893 elever og 63 lærere i Skolernes Idrætsfestival i dagene 6.-9. september 2004 i Silkeborg.

– De knap 1.000 elever blev udfordret i idrætsdiscipliner, de sandsynligvis ikke kendte til i forvejen. Ud over fokus på idrætten var der også fokus på det sociale.

21 af Silkeborgs 6. klasser var værter for 21 6. klasser fra hele Danmark. De mange elever blev indkvarteret privat, så festivalen handler i høj grad om at knytte nye venskaber på kryds og tværs af Danmark.

Klasserne tilmeldte sig festivalen allerede i foråret og forsommeren 2002, da eleverne gik i 4. klasse. I løbet af 5. klasse skabte klasserne fra hele landet kontakt med værtsklasserne i Silkeborg, og festivalen gennemføres nu, hvor eleverne går i 6. klasse.

Det sociale element i arrangementet understøttes desuden af et besøg på Nordeuropas største ferskvandsakvarium Aqua i Silkeborg samt af en fælles diskoteks- og festaften.

Programmet for Skolernes Idrætsfestival bestod tirsdag af seks DGI-idrætsaktiviteter og et atletik Grand Prix. Programmet omfattede bl.a. gymnastik, fodbold, badminton, svømning, streetbasket og petanque.

Onsdag var der 19 forskellige idrætstilbud arrangeret af DIF-breddekonsulenter og lokale foreninger i Silkeborg, f.eks. cross-skydning, kajak, rulleskøjteløb, orienteringsløb, minirugby og brydning.

Cirka 100 professionelle instruktører fra DGI, DIF og lokale foreninger deltog i festivalen, som blev afviklet ved de fantastisk gode faciliteter i Søholt Idrætspark i og omkring Silkeborghallerne.
Der var programsat to bryde-pas og 48 elever i alt havde meldt sig. Enkelte var ”nødsagede”, da de ikke fik deres 1. valg, men de fleste havde valgt brydning uden at kende noget til sporten.

Da dagen var omme var alle blevet lidt klogere på brydning – de blev orienteret generelt om brydning. Om Håkan, Anders og Mark O.

De morede sig med kamplegene – stønnede noget, da de blev udfordret med forskellige kolbøtter. Fik afprøvet forskellige greb og ikke mindst fik de brydet til sidst.

To trænere fra Herning Brydeklub – Jacob Ebbesen og Morten Bendtsen samt 2 fra Thrott Åbyhøj – Esben Fonnesbek og Kasper Simonsen – sørgede for at holde eleverne til ilden. Tak til jer!Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]