28.1.2005: Seminar for lærere og pædagoger

Thor Nykøbing var onsdag den 26. januar værter for et heldagsseminar i brydning for lærere og pædagoger. Det første af slagsen. Ideen opstod sidste sommer, og så var der ikke langt til handling. 12 pædagoger og lærere havde meldt sig, og generelt var deres motiv for at deltage, at de savnede noget at tilbyde drengene. De startede 8.30 med morgenkaffe og rundstykker. Morten Hansen berettede om baggrunden for at lave seminaret. De hørte lidt om brydningens historie og brydning generelt. Om brydeklubben Thor Nykøbings vej til den mest succesrige klub i Danmark i nyere tid.

Undertegnede talte om værdien/mulighederne i at tage brydning på programmet i idrætstimerne og i SFO’en. Så fik de set filmen med Mark O., og i forlængelse af dette kunne de stifte bekendtskab med ”himself”. Mark fortalte i bred forstand om brydningens betydning for ham – tak for det!

Så var der efterhånden ingen vej tilbage. Turen gik ind i Thor N’s træningslokale, og så var det ellers ”learning by doing”. Først halvanden time med opvarmning, motoriske øvelser, greb og kamp. Derefter en velanrettet frokost. Så fulgte endnu halvanden time med kamplege samt holdkamp både med stående brydning og brydning på knæ.

Det blev en rigtig god dag! Deltagerne var top-motiverede og følte virkelig, de fik noget med hjem, de kunne bruge. Specielt det at prøve tingene i praksis havde stor værdi. Der er nok et par stykker eller 12, der er noget ømme dagene efter.

Som sagt var der mange positive tilbagemeldinger. Nok til at tanken, om at det skal være en årlig begivenhed, ikke er fjern. Et godt koncept ligger klar – også til andre klubber, der skulle føle sig inspireret.

Palle Nielsen

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 1 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]