18.3.2005: Skolebrydedag i Nr. Åby

Nr. Åby brydeklub var den 16. marts værter for en skolebrydedag – igen et samarbejde med Dansk Skoleidræt med støtte fra brydeforbundet. 135 børn fra 2. og 3. klasser på Nr. Åby Skole og Nr. Åby Realskole havde lavet hold på forhånd og var klar til at udkæmpe en turnering. Det var virkelig en engageret flok. Både piger og drenge gik til den, og rigtig mange lavede kampe mellem holdkampene. Ud over brydning skulle der forceres en forhindringsbane på tid.

Der var sørget for frugt til alle børnene, og som afslutning var der medaljer til alle for modet til at stille op til kamp. Ikke alle er jo lige begejstrede til at starte med, men de overvinder sig selv og er vokset et par centimeter, når de går hjem. Det var en kanon dag med mange roser fra lærerne. De ville se frem til et lignende arrangement næste år.

I Sydjysk Brydering hjælper man hinanden. Frank Zielke fra Hercules Odense, Hans Harboe fra Alsia Sønderborg, Bjarne og Hanne Thomsen fra Kolding IF havde taget turen til Nr. Åby for at give en hånd med – fornemt!

Ud over at vi håber på, at et sådant arrangement giver nye medlemmer, så er det også en særdeles god måde at promovere brydesporten på. Vi er ofte "heldige" at tiltrække pressen til skolebrydedagene og til "Byens stærkeste SFO". Jeg har dog sjældent set så megen presse som i onsdags i Nr. Åby. TV Danmark, Fyens Stiftidende, og Nr. Åby Avis havde fundet vej til hallen. Kristin Knudsen, formand i Nr. Åby, havde gjort et godt benarbejde, og det bar frugt. Tak til Nr. Åby Brydeklub for viljen til at udbrede brydesporten.

Palle NielsenKlik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]