26.5.2005: BK Viking certificeret

Lørdag den 21. maj blev BK Viking i Frederikssund certificeret for at have gennemført projektet "et godt idræts miljø for børn". Det skete ved klubbens afslutningsfest på Pedersholm, hvor over 100 børn og voksne var samlet – herligt syn.

Klubben blev for halvandet år siden via Dansk Brydeforbund og daværende breddekonsulent Morten Hansen udpeget til at være med i projektet, som er sat i gang af Danmarks Idræts-Forbund i samarbejde med specialforbundene. Projektet sætter fokus på børnenes vilkår i idrættens verden. "Et godt idrætsmiljø for børn" havde til formål gennem debatter i foreningen at opprioritere børnearbejdet i BK Viking. Målene er bl.a. opnået gennem en kvalitetsproces, der satte fokus på den "gode voksne", aktivitetsniveauet, det fysiske miljø, foreningens organisering og børnepolitik samt forældresamarbejde. Der er lavet en flot afsluttende rapport, som viser, at der er blevet tænkt nogle tanker, formuleret nogle planer og handlet. Den vil i fremtiden være tilgængelig for alle med interesse i BK Viking og brydning generelt.

BK Viking er en af de hurtigst voksende klubber i Danmark med et støt stigende aktivitetsniveau, der tilgodeser børnenes forskellige ambitioner. Der er blevet arbejdet på at styrke det sociale liv i klubben, og ud fra fremmødet og stemningen ved afslutningsfesten må man sige, at det er lykkedes. Der er i rapporten bl.a. lagt vægt på, at vi voksne skal være et godt eksempel over for de unge, når det gælder sprogbrug, fremtoning og adfærd. At bryderne skal respekterer deres modstandere. De er ikke bare modstandere, men også sportskammerater. Jeg synes, BK Viking viser et godt eksempel på dette. Det gør de også, når det handler om at udbrede sporten. Er med til at afholde storebrydelegedag, skolebrydedage, kurser for lærere og pædagoger mm. Med det afsluttende projekt fulgte et certifikat samt 6000 kr. Formanden for Danmarks Brydeforbund, Allan Jakobsen, og breddekonsulent Palle Nielsen overrakte det flotte bevis til Freddy Viholt, formand i BK Viking.

Tillykke til BK Viking og fra forbundets side tak for jeres vilje til at udbrede sporten. Danmarks Brydeforbund og DIF har støttet projektet med konsulenthjælp samt det kontante tilskud på 6000 kr. Det samlede projekt involverer i dag alle interesserede specialforbund. Danmarks idræts-Forbund lancerede projektet i Valby Hallen den 2. maj 2000 sammen med fem specialforbund og daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen.

Palle Nielsen
Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]