19.8.2005: Ny brydeklub i Kalundborg

Så oprandt det historiske øjeblik, hvor det igen blev muligt at bryde i Kalundborg. Kalundborg AK eksisterede fra 1920-1923, og så har der vist været brydning 2-3 år i 50'erne. Håber, at det denne gang bliver for ”evigt”. Kalundborg Brydeklub tager i første omgang til takke med træning en gang om ugen, og det bliver onsdage fra 17.15 til 18.45 i Rynkevangsskolens gymnastiksal. Første gang den 17. aug. Ahmad Kahn Baig og Gholamabbas Amir – begge fra Afghanistan, bosat i Danmark på femte år, med baggrund i den russiske brydeskole, skal stå for træningen. Abbas, som han kaldes, har også været på et otte måneder langt træningsophold hos eliten i Iran, hvor brydning nærmest er nationalsport. Der er over 800 brydeklubber alene i Teheran. Abbas fortæller, at da han var der for 10 år siden, lå der gerne 4-5 brydeklubber på en mindre vej. Ja, breddekonsulenten må bare smøge ærmerne op og komme i sving.

Hvor der er vej, er der muligheder for brydning. Sandt at sige er det nogle pudsige omstændigheder, der gør ting mulige. Stine og Jimmi Richard – bosat lidt uden for Kalundborg mailede for over et år siden til mig i "fortvivlelse" over, at det ikke var muligt at bryde på Vestsjælland, at man skulle helt til Roskilde. De mente, at det lige måtte være noget for deres søn William. Ingen af dem havde forstand på brydning, ja så er det svært.

Først på året får brydeforbundet så en henvendelse fra Ahmad, som bor i Gørlev. Han syntes også, det var træls, at han skulle helt til Roskilde. Det samme med Abbas, som bor i Svinninge. 2+2 er 4, og så er man pludselig i gang med at starte en brydeklub.

Vi forventede en stille start. Der kom seks drenge, fem af dem med relation til trænerne og initiativtagerne. Vi er fortrøstningsfulde, det skal nok komme op at køre. Tidligere på året introducerede vi brydning på Ubby Friskole lidt uden for Kalundborg (ja, man kommer lidt omkring), og der kommer to drenge mere derfra næste gang, og flere har vist interesse. Vi laver brydeskole den 10.-11. september, og forhåbentlig kan vi komme op på 15-20 drenge og piger til denne weekend, og så tror jeg, vi senere indbyder til "Byens Stærkeste SFO" hvor SFO'er og fritidshjem stiller med hold (otte drenge og piger mellem 7-9 år), der kæmper mod hinanden i forskellige grene og selvfølgelig brydning. Det plejer at være et godt arrangement, der ofte giver tilgang.

Så er der en god indstilling hos trænerne. De er begge med i bestyrelsen. Stine står som formand og Jimmi som kasserer. Stiftelsesdatoen er 1. maj 2005. Saeid Tayyebi fra PARS Brydeklub i Gladsaxe har venligst udlånt halvdelen af deres brydemadras til en start. 1000 tak for det!

Palle Nielsen

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 2 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]