5.12.2005: Strategikursus

KIF brydning havde weekenden 19 og 20. november samlet trænere, ledere og forældre på Rim feriecenter på Rømø til Strategikursus. Formålet med strategikurset var ud fra en fastlagt strategi at opstille mål og handlinger for klubbens udvikling inden for områder som, leder -og træner udvikling, sportslig udvikling, klubmiljøets betydning for klubbens udvikling, salg og marketing som en betydningsfuld støtteproces og administrative støtte processer i klubudvikling. Der blev opstillet mål og handlinger, som skal være med til at opfylde klubbens mission og vision. Kursets forløb var en vekselvirkning mellem teori og praksis og startede med oplæg ved Bjarne Thomsen om klubbens mission, vision og strategier. Undertegnede stod for et oplæg om sportslig udvikling i relation til bredde og elite.
Kontorleder og formand for KIF håndbold Stefan Boesen præsenterede områderne salg, marketing og relationer til virksomheder. Brydningen i Kolding er under samme forening som Danmarks mest succesfulde mandlige håndboldhold gennem mange år. KIF Håndbold har en årlig omsætning på 20. mill. 90 % fra sponsorer. Selvom man ikke jonglerer med de beløb i brydning var der var forskellige strategier der godt kunne tilpasses brydning. Lørdagen sluttede med at sætte fokus på klubmiljø. Noget Kolding har haft succes med de sidste år, det var også på dagsordenen i forbindelse med DIF projektet ”et godt idræts miljø for børn” som klubben var den første der gennemførte i 2003. At der er et godt og rart miljø i klubben afspejles tydeligt dag man stille og roligt ved 22. tiden gled over i sidste punkt på dagsorden ”hyggeligt samvær”. Efter en lang dag med stort engagement og seriøsitet, hvor der virkelig var blevet knoklet med mål og handlinger, var folk klar på slap line.
Søndag, alle rimelig friske, sådan da, men vi kom i omdrejning med et oplæg om rekruttering, udvikling og fastholdelse af ledere herunder også forældresamarbejde v/ Direktør i KIF, Per Frederiksen. Der skulle fremtidsforskes om KIF brydning frem til år 2015. Inspiration til dette var hentet fra DIF Kongres om fremtidens foreninger år 2015, hvor både Per Frederiksen og Bjarne Thomsen deltog. Metoden og resultatet derfra havde Per kogt ned, men det fungerede rigtig godt og der var tydelig begejstring for denne måde at arbejde med mål og handlinger på. Det var en kanon god og lærerig weekend hvor mange bidrog til ideer som bestyrelsen i KIF brydning kan arbejde videre med.
Initiativet var støttet af Danmarks Brydeforbunds breddepulje og erfaringen som er høstet vil være tilgængelig for interesserede. Der er i dag flere måder at arbejde med mål og handlinger på, det er min opfattelse dette koncept passer godt til brydeverdenen. Mange brydeledere var med til noget lignende på sommerseminaret. Alle får mulighed for at komme på banen og så er der en god balance mellem teori og praksis. Brydeforbundets udviklingsudvalg vil i løbet af de næste 2 år tilbyde klubberne at deltage i denne proces.

Palle Nielsen
Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]