23.1.2006: Skole samarbejde

Skole samarbejde

Succes’en med at få lærer og pædagoger inspireret til at lave brydning i idrætstimerne fortsætter.
Thor Nykøbing F og Thrott Aabyhøj har afholdt henholdsvis seminar og kursus for anden gang. Der var 12 deltagere i Nykøbing og 14 i Aabyhøj. Igen udtrykkes der begejstring for måden det er bygget op på, nemlig ”learning by doing”. ”Jeg føler at jeg kan lave det med mine elever i morgen” kommenterer flere. Og så er det sjovt og udfordrende. Næste kurser finder sted i Utterslev på Fyn og i Kolding. Vi håber at flere klubber vil lægge lokale til, så det kan udbredes til flere byer. Klubberne skal ikke nødvendigvis stille med en træner. Tag kontakt til breddekonsulenten for nærmere aftale.
Skolebrydedagene kører også videre som fast aktivitet en gang årligt flere steder. Samarbejdet med Dansk skoleidræt er godt etableret. I Herning, Aabyhøj, Horsens, Kolding, Nr. Aaby og Frederikssund er skolebrydedagen fast. Dansk Skoleidræt i storstrøms Amt har også været med i flere år nu og tilslutningen til skolebrydedagene i Nykøbing Falster og Næstved er stor. Derimod kniber det at få skolerne i Nakskov med. I Nakskov er SFO’erne dog altid klar på at kæmpe om hvem der er Byens stærkeste SFO.
I Nykøbing Falster troppede der 100 3.klasses elever op den 10. januar og i Næstved var der nødvendigt at køre det over 2 dage – 10 og 11. januar, med i alt 230 elever.
Det er mange der på kort tid får kendskab til sporten og der møder næsten altid børn op til den kommende trænings aften. Lutter positive tilbagemeldinger fra lærerne og eleverne understreger at vi har noget godt kørende her. Tak til klubberne for viljen til at udbrede sporten.
Viljen til at udbrede sporten er der også andre steder. Mange andre klubber har også et godt samarbejde med skolerne uden om Dansk Skoleidræt. I AK Frem Randers kom der skred i tingene efter et kursus for lærer og pædagoger sidste år. 2 dage i træk, 12 og 13. januar var der besøg af 4-5-6 klasser fra tidlig morgen og hen over middag. Og flere ønsker at komme til. I Hermod København har der været klasser på besøg over flere dage.
I UP 48 er der en god kontakt blandt lærerne på Frøslev Padborg skole, hvor klubben træner, så der har der også været mange klasser igennem over 2 dage.
I Frederikshavn bygges der i øjeblikket op til skolemesterskab og forhåndsinteressen er stor. Dette mesterskab kombineres med mulighed for at komme i klubben og træne op til dagen, samt instruktion af lærerne med henblik på at lave brydning i idrætstimerne. Det er de arrangementer jeg lige kan erindre, men jeg er klar over at der rundt omkring bliver arrangeret mange brydepas med skoleklasser. Vi er efterspurgte, vi har noget fantastisk at byde på, jeg håber det må bære frugt.

Palle Nielsen

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]