3.2.2006: VM 2009 til Danmark!

Den 3. februar 2006

PRESSEMEDDELELSE

Brydning: VM til Herning

Efter flere års kamp, er det netop lykkedes Danmarks Brydeforbund i samarbejde med Herning Kommune og Idrætsfonden Danmark at vinde VM i brydning 2009 til Herning.

”Vi har længe gerne villet have et verdensmesterskab til Danmark, og har tidligere søgt på VM i 2007, men nu er det lykkedes, og vi ser frem til at vise toppen af vores sport frem i Danmark”, siger Allan Bo Jakobsen, formand for Danmarks Brydeforbund, som netop har modtaget den gode nyhed fra det internationale brydeforbund. Hele ni nationer bød på begivenheden, hvor Danmark var i særlig hård konkurrence mod Sverige og Tyrkiet.

”Det er en triumf, at det lykkedes at få VM i brydning til Danmark. Dels er der tale om et stort VM-arrangement med omkring 1.000 udenlandske udøvere og ledere fra op i mod 100 nationer, som kan være med til at skabe en positiv turismeomsætning. Dels er der tale om et VM i en olympisk sportsgren, hvilket er vigtigt for Danmark i relation til en evt. ansøgning om OL”, siger Lars Lundov, direktør for Idrætsfonden Danmark. Ved det seneste VM i Budapest i 2005 deltog ca. 800 udøvere fra 93 forskellige nationer.

Sportsligt set er Danmark godt med på den internationale brydescene. Senest vandt Mark O. Madsen sølv ved VM 2005, hvor Anders Nyblom kæmpede om bronze. Håkan Nyblom blev nr.8 ved OL i Athen. Forbundet forventer at have fire deltagere med ved OL i 2008 og at tage mindst en medalje ved VM i 2009, der afvikles over en uge i september i Messecenter Herning, hvor man forventer at fylde den runde hal med op i mod 4.000 tilskuere.


VM i brydning afvikles i de tre stilarter; græsk/romersk stil, fri stil (som ikke dyrkes i Danmark) og kvindebrydning. Mesterskaberne afvikles hvert år, undtagen i OL-år. Således kæmpes der om VM 2006 i Kina, 2007 i Azerbaidjan, 2008 ved OL og 2009 i Danmark.

Med venlig hilsen

Allan Jakobsen
Danmarks Brydeforbund

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 3 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]