21.2.2006: Skolebrydemesterskab for hold i Frederikshavn

Der har i nogen tid været i lagt i ovnen til noget stort i Ffi og det kulminerede i sidste uge, nærmere betegnet onsdag den. 15. februar med et stort anlagt brydemesterskab for skolerne i Frederikshavn.
Det er noget nær det vildeste jeg har oplevet.
234 elever fra 12 skoler i Frederikshavn stimlede sammen i Atlet centret sammen med deres lærer kl. 13.30 til indvejning.
Ja, de skulle smage brydningens verden helt som den kan være på en helt almindelig lørdag i en helt almindelig by, der dog dyrker en helt ualmindelig fantastisk sport.
Og så gik det ellers løs. Holdene med 6 ”brydere” skulle udkæmpe 60 holdmatcher, med indledende kampe denne onsdag efterfulgt af et finalestævne den 1.marts.
Flere af lærerne og pædagogerne tog sig lidt til hovedet da de mange børn fyldte Atletcentret – ”hvordan dælen skulle det her gå godt”. Men det gjorde det.
Ikke bare godt, men fantastisk godt. Der var styr på det, godt organiseret. Mange frivillige hænder var i sving.
De 3 madrasser var uden pause i gang i over 3 timer inden finaledeltagerne var klar omkring kl. 18.
Når jeg siger at det var vildt skyldes det også at mellem kl. 16 og 17 begyndte forældrene at komme. Dem var der på et tidspunkt lige så mange af som der var børn. Det er ikke hverdag man får præsenteret brydning for så mange forældre og deres accept betyder jo en del for om ungerne vælger vejen forbi igen.
Det var der flere der allerede havde gjort, for forud for mesterskabet var der arrangeret træning for deltagerne.
2 gange op til mesterskabet var der ca. 80 børn til træning for at stå bedre rustet til kampene. Og det kunne ses - det første minut med stående brydning var det tydeligt at der var fokus på at slå greb og når det kom til parterre var de fleste med det samme i den korrekte position og den forsvarene bryder kastede sig ned på maven, når fløjten lød.
Så et skolebrydemesterskab der kom meget tæt på vores begynderstævner.
Inden mesterskabet havde Ffi fået 10 nye medlemmer via dette arrangement og mon ikke flere melder sig efter mesterskabet.
Stor anerkendelse til Ffi og ikke mindst Thomas Nielsen, træner i Ffi som har været drivkraften bag arrangementet med skolekontakt, indbydelse, tilmeldinger, kontakt til sponsorer mm.
Den traditionsrige klub, der har været førende i dansk brydning har fat i ungdommen igen. Dominerer nordjysk brydering med klart flest deltagere ved nybegynderstævnerne. På puslinge og drengesiden er der flere talenter i svøb. Så fordums tider er måske på vej til Frederikshavn igen.

Palle Nielsen
Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]