15.3.2006: Skolebrydemesterholdet i Frederikshavn fundet

Det startede med 39 hold den 15. februar.
Ud af dem kvalificerede 12 hold sig til den store finale den.
1. marts.
Dagen hvor slaget skulle stå. Slaget om hvem der skulle kunne kalde sig skolebrydemester i Frederikshavn. 72 meget spændte og opsatte børn ankom til Atlet centret 13.30 klar til at kæmpe om den eftertragtede førsteplads der ud over æren vil give en tur i Limousine. En tur der vil tage dem ned til Mc. Donalds til en menu efter eget valg, derefter videre til en anden af sponsorerne til turneringen Sportsmasters hvor der ventede dem en overraskelse, til slut en smut i Palads 1-2-3 hvor de tilbagelænet kunne slappe af til en film.
Der blev gået til den – altså virkelig gået til den – taget og givet til det sidste. Det var blevet alvor. Men ikke mere end at det også var sjovt og respekten for kammeraterne blev bevaret.
Da vi nåede frem til semifinalerne stod det klart at 2 skoler havde skilt sig ud. Strandby skolen og Munkebakkens skole havde 2 hold med hver.
Jeg tog en snak med lærerne og pædagogerne i hver lejr for at høre om hemmeligheden bag succesen. Birgitte Sørensen og Peter Christensen begge klubpædagoger på Strandby Skole sagde at de måtte’ bare være med – det var et nyt og spændende tiltag.
Børnene har været ellevilde og tændt. Selvtrænet og fået instruktion af tidligere bryder Michael Kruger. De havde også været i brydeklubben til træning op til mesterskabet.
Der havde været god opbakning og samarbejde mellem skole og SFO. Rikke Christensen og Claus Ingvardsen begge lærer på Munkebakkeskolen havde sammen med et par kollegaer taget initiativ til at melde hold til.
De mente at det var et kanon initiativ – godt for børnene.
De havde taget fritiden til hjælp for at følge børnene – flot! Børnene har været helt vilde – over begejstret. De har trænet i idrætstimerne fået instruktion af Thomas i klubben. På det ene af holdene var der også 2 puslinge brydere fra klubben (Emil og Lasse). De havde ivrigt instrueret deres kammerater.
Det flaskede sig sådan at der var et hold fra hver skole der nåede finalen og dermed også et hold fra hver der skulle kæmpe om 3-4 pladsen.
Munkebakken 2 vandt bronzen efter mange tætte kampe.
Finalen var en intens affære. Munkebakken 1 kom bedst fra start med 2 sejre, men Strandby 5 svarede igen med at vinde de 2 næste.
Så stod det lige inden de 2 sidste kampe. Men Munkebakken 1 viste hvor flaget skulle stå. Lasse Rasmussen afgjorde slaget ved at vinde sin kamp. Og så kunne de lade sig hylde.
Rundt om har der været stor begejstring for dagen og skolerne håber på gentagelse.
Ffi brydning har i den grad gjort opmærksom på sig selv med Thomas Nielsen som front figur og for selvsamme person var det også en lidt vemodig dag. Efter mange år i klubben drager Thomas til staden efter at være blevet optaget ved politiet. Held og lykke med det!

Palle Nielsen
Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]