1.4.2006: Guld til Håkan ved Ungarns GP

Håkan Nyblom viste at EM formen er ved at indfinde sig, da han ganske overbevisende vandt 55 kg klassen ved årets Ungarske Grand Prix, der blev afviklet i Székesfehérvár, godt 70 km fra Budapest den 25.-26. marts.

Håkan lagde ud med at vinde 2-1 i perioder over brormand Anders. I kvartfinalen blev det til en sikker 2-0 sejr over Erkan Dündar fra Tyrkiet. I semifinalen mødte han Bogdan Chelaru fra Rumænien og selvom Chelaru vandt en periode, var der ingen tvivl om hvem der var bedst i kampen, der endte med en 2-1 sejr til Håkan. I finalen mødte Håkan endnu en rumæner, Florin Gavrila. Rumæneren vandt første periode 3-0, da Håkan kiksede et forsøg i parterre. I anden periode scorede Håkan et point i stående, hvorefter han sendte Gavrila ”afsted” i to omvendte livtag! I den tredje og afgørende periode var Håkan helt suveræn og Gavrila fik en advarsel i kampens første minut, da han blev ”kørt rundt” på madrassen. Håkan slog endnu et omvendt livtag i parterren og da Gavrila ikke kunne score point i kampens sidste 30 sekunder, endte kampen 0-3, 7-0 og 4-0 til Håkan. Sejren i Ungarn var den største turneringssejr til dato for Håkan og gav et godt fingerpeg om at formen er på rette vej, med henblik på EM, der bliver afviklet i Moskva om en måned.
Da Håkan avancerede til finalen, trådte Anders ind i turneringen igen og skulle via kvalifikationskampe forsøge nå frem til kampen om bronzemedaljen. Desværre var der intet der fungerede i kampen mod Dündar fra Tyrkiet – en kamp Anders tabte og han endte dermed uplaceret.
Niels Esbensen var oppe mod overmagten i sin første kamp i 84 kg klassen. Han mødte polske Artur Michalkiewicz og tabte 0-2. Polakken avancerede dog til finalen (som han vandt), hvorfor også Niels skulle ud i kvalifikationskampe. Her mødte han Michael Jauch fra Schweiz og vandt klart 2-0 i perioder. I bronzekampen stod Niels mod den lokale helt, VM-treeren Sandor Bardosi der var lidt for stor - denne gang. Niels er også på rette vej, sagde landstræneren efter turneringen.
66 kg klassen blev afgjort om søndagen. Her skulle Mark Kristensen op mod Oleksey Vakulenko fra Ukraine. Det blev desværre til et 0-2 nederlag og da Vakulenko tabte næste kamp, endte turneringen med blot en kamp for Mark.

Nu er der en måned til finjusteringer, inden bryderne drager til Moskva, hvor EM i græsk-romersk stil bliver afviklet den 27.-28. april.

Erik Nyblom

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 1 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]