7.12.2001: VM-resultater – dag 1

Danskerne ude – sammen med mange favoritter!

For den danske delegation gik VM ikke ret godt. Desværre sluttede mesterskabet for danskernes vedkommende på førstedagen.

Anders Nyblom var oversidder i første runde og mødte Bayram Ödzdemir, Tyrkiet, i sin første kamp. Tyrkeren styrede kampen og vandt den sikkert 9-0. I sin næste kamp mødte Anders Tomoya Murata fra Japan. Her havde Anders rystet ”premiere-nerverne” af sig og gik ind og kæmpede lige op med japaneren. Han fik Murata dømt ned i parterre – dog uden at kunne score point. Murata scorede 3 point i kampen, og dermed var Anders’ første senior VM slut.

Morten Helt kom også skævt ind i dette VM. Vagninak Galustyan fra Armenien var en tand bedre og vandt en teknisk faldsejer. I sin anden kamp var Morten ikke helt på toppen og tabte 0-8 til svenskeren Urban Holm.

Forbundets formand, Allan Jakobsen, der er med som holdleder, har rapporteret om mange spændende og en del overraskende resultater ved året VM, hvor nogle af favoritterne allerede er ude.

I 54 kg er der et generationsskifte i gang. Inderen Mukresh Khatri, der i overtiden vandt over Håkan Nyblom i semifinalen ved junior VM, er gået videre som puljevinder. Det samme gælder toeren fra junior VM 1999, Hassan Rangraz fra Iran. Verdensmesteren i 54 kg for juniorer 2001 er også stadig med. Skribenten kunne i denne vægtklasse tælle mindst 9 brydere, der ikke er mere end 21 år! En af de største overraskelser faldt, da Ha Tae-Yeon fra Sydkorea, med guld fra VM 1998 og sølv fra 1999, tabte puljekampen til Hamou Oubrick fra Frankrig.

I 63 kg klassen var den største overraskelse nok, at Seref Eroglu – verdensmester 1997 og europamester i år – tabte til Levente Furedy fra Ungarn, der dermed gik videre i turneringen.

76 kg har i de sidste år været en meget åben vægtklasse, og i år er ingen undtagelse. Den regerende verdensmester, Nazmi Avluca fra Tyrkiet, tabte i sin indledende kamp og er dermed ude af medaljekampene. Videre fra puljekampene gik tidligere mestre Yli-Hannuksela, Finland (1997), og Baiseitov, Kasakhstan (1998). Finalisterne fra årets EM, svenskeren Ara Abrahamian og Aleksi Mishin går begge videre. Ara vandt formiddagens hurtigste sejr ved at faldbesejre en canadier efter 54 sekunder.

I 97 kg klassen er der ikke de store overraskelser. Bezeroutchki fra Rusland er planmæssigt gået videre sammen med blandt andre Marec Svec fra Tjekkiet. En af de mere stabile brydere, Ali Mollow, Bulgarien, tabte ”puljefinalen” til Ernesto Pena fra Cuba og er dermed ude.

I morgen fortsætter mesterskabet med indledende kampe i 58, 69, 85 og 130 kg. Der bliver også brydet kvalifikationskampe i dagens vægtklasser.

Hjemmesiden opdateres med udvalgte resultater.
Se alle resultater her : VM-Resultater

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 41 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]