10.12.2001: Alle medaljer uddelt

VM er slut for denne gang. I eftermiddagens finalepas, blev der uddelt 4 sæt medaljer med Cuba, USA og Ukraine som de eneste nationer, der fik 2 mand på skamlen. Cuba, USA, Georgien og Usbekistan fik hver en mester, og der var ”kun” en sølvmedalje til russerne i dag. På billedet ses den svenske verdensmester, Ara Abrahamian.

I medaljepoint for hele VM har USA, Cuba og Rusland alle 7 point (3 for guld, 2 for sølv…). Cuba har som eneste nation 4 medaljetagere, og i den mere negative ende af skalaen kommer Tyrkiet, der kun får en bronzemedalje med hjem (Mehmet Ozal, 97 kg).


Mesteren i 58 kg hedder Dilshod Aripov og kommer fra Usbekistan. Han vandt en meget spændende kamp 6-3 over Karen Mnatsakayan fra Armenien. Armeneren lignede ellers en vinder og førte 3-0 ved pausen. Han havde dog glemt, at det bedste forsvar er angreb og blev for stillestående. Den glemmer han ikke næste gang – hvis der bliver en næste gang!

Den regerende olympiske mester Armen Nazarian kommer hjem helt uden metal, da han tabte bronzekampen 1-3 til Roberto Monzon fra Cuba.

Den dobbelte olympiske mester, Filiberto Azcuy, Cuba, fik nu sin første VM titel ved at besejre Alexej Gloushkov, Rusland, med klare 4-0. Desværre blev det ikke til flere medaljer til Sverige, da Rustam Adzhy, Ukraine, kastede Jimmy Samuelsson efter 1.28 i første periode af bronzekampen.

Finalen i 85 kg klassen blev lidt af et antiklimaks. Matt Lindland, USA, havde op til finalen vist megen flot brydning, men Mukhran Vakhrangadze (Nr. 3, OL-2000) havde et godt forsvar hertil. Kampen gik ud i overtid og efter 9 minutter var stillingen 2-1 til Vakhrangadze, der nu vandt sin første titel. Oleksandr Daragan fra Ukraine blev nr. 3 ved at besejre russeren Alexandre Menshikov med pointene 3-2. Det sidste point blev scoret i overtiden, 33 sekunder inde i en krydstagssituation.

Still undefeated and still heavyweight champion of the world - Rulon Gardner!
Desværre blev også finalen i 130 kg en alt for taktisk affære. Det var amerikaneren, der havde den bedste taktik og havde en meget udspekuleret krydstagsteknik. Det lykkedes ham at få tvunget modstanderen Mihaly Deak-Bardos fra Ungarn, ud af madrassen hele to gange i en krydstagssituation. Det resulterede i 2 advarsler til ungaren og 2 point til Gardner. Mere skete der ikke i kampen, så efter 9 minutter kan den olympiske mester, der altid vil blive husket som manden, der vandt over Alexander Karelin, nu også titulere sig verdensmester.

Arrangørerne fik også noget at gå hjem og glæde sig over, da den blot 21-årige Xenofon Koutsioubas vandt bronzen, med en måske lidt for stor 8-0 sejr over Sergej Mureiko, Bulgarien.

I det store hele har der været megen god brydning. Specielt lørdagens kampe havde meget høj klasse. Reglen med krydstagskoblingen virker tilsyneladende meget godt og der var i alt kun 7 kampe, der gik hele overtiden ud. For god ordens skyld skal det lige nævnes, at det var én kamp i 54, 58 og 97 kg og to kampe i 85 og 130 kg der gik 9 minutter. Det er et meget positivt tegn.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 33 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]