10.3.2002: Fremgang i Italien

De danske brydere var kommet i fint selskab ved årets italienske FILA stævne, Trophee Milone, der afvikledes i Faenza 8.-10. marts. Mange lande brugte stævnet som en sidste forberedelse inden EM, der i år ligger usædvanlig tidligt på sæsonen – nemlig 11.-14. april.

Resultaterne rakte ikke til medaljer, men der var fremgang at spore, lyder det fra en tilfreds landstræner i Italien.

I 55 kg klassen stillede Danmark med Anders Nyblom. Anders lagde ud med en teknisk faldsejr over den albanske landsholdsbryder. Desværre havde lodtrækningen i den 15 mand store vægtklasse placeret verdensmesteren fra 1997, Ercan Yildiz fra Tyrkiet, i samme pulje. Tyrkeren er stadig en solid bryder; det viste han så sent som ved sidste års EM, hvor han fik sølv. Anders har vist gode takter på det sidste, og ligeså i kampen mod Yildiz. Han kunne ikke for alvor true Yildiz, men et 1-5 nederlag viser, at det går den rigtige vej.

Håkan Nyblom stillede op i 60 kg. Han lagde ud med en 8-7 sejr over Todorov fra Bulgarien. I næste kamp mødte han en gammel kending i Hugo Passos fra Portugal. Håkan havde revanche til gode, da Passos sendte Håkan ud af junior VM 1999. Det var også Håkan, der styrede kampen og førte 4-0 20 sekunder før tid. Håkan blev neddømt i parterre for passivitet, og Passos prøvede et omvendt livtag. Det blev helt rigtigt belønnet med 3+1 point, men selv om landstræneren kun nåede at tælle til 2, nåede kamplederen at tælle til 5 i den efterfølgende faresituation, hvorfor portugiseren nåede at score yderligere et point og dermed vinde kampen 5-4.

Der var 17 brydere i vægtklassen og Håkan havnede i en pulje med 4 brydere. I sin sidste kamp skulle han møde den italienske OL-deltager i 63 kg klassen, Riccardo Magni. Kampen stod 0-0 efter første periode, og derfor startede anden periode med krydstagskobling. Håkan tog initiativet og prøvede på at slå et greb, men blev stoppet. Her blev der helt rigtigt dømt 2 point til modstanderen, men også her nåede kamplederen meget hurtigt at tælle til 5 og dermed give modstanderen et ekstra point, og så var kampen i princippet afgjort.

Håkan havde inden kampen muligheden for at gå videre til semifinalen. Det krævede dog sejr over italieneren – enten via fald eller teknisk fald. En pointsejr havde også været nok, hvis modstanderen ikke scorede point. Kampen endte 3-0 til Magni.

Brian Jørgensen (74 kg) var dén af danskerne, der fik den dårligste start på stævnet. I sin første kamp mødte han Csaba Hirbik fra Ungarn. Hirbik har i mange år stået i skyggen af den olympiske mester Attila Repka, men har efter OL 1996 været ’fast inventar’ på det ungarske landshold med sølv fra EM 2000 som hidtil største merit.

Brian kom da også i vanskeligheder, da han i første parterre situation ’gav’ armen til Hirbik, der vandt kampen på teknisk fald. I sin anden kamp mødte Brian et af de polske talenter, Damian Fedorowicz, der vandt sølv ved junior EM 2000. Kampen var meget lige – specielt i den stående brydning, men desværre var det én af Brians stærkeste sider, nemlig parterrebrydningen, der ikke helt slog til i dag. Polakken rullede Brian tre gange, og Brian kunne ikke få polakken rundt, hvorfor kampen endte 4-0 til Fedorowicz.

Der følger en lille ’rapport’ fra finalekampene her på siden.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 40 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]