27.5.2000: To Nordiske seniormestre i Malmø

Dansk brydning opnåede for anden weekend i træk en kæmpetriumf for forbundet, der i begyndelsen af 2001 kan fejre 100 års jubilæum. For første gang i de nordiske mesterskabers historie fik Danmark nemlig to mesterskaber for senior. Ja, i alt har høsten hidtil været tre mesterskaber i perioden 1963-1998 og fire mesterskaber i perioden 1918-1925. Seneste mesterskab blev vundet af Thomas Jørgensen, Frederiksværk, i 1989. Ved mesterskaberne i Finland 1998 fik Danmark ikke engang en enkelt sejr.

Men her blev det til to mesterskaber og en sølvmedalje.

Kun 18-årige Håkan Nyblom var suveræn i 58 kg, hvor han i finalen vandt over Annti Kinnunen med 3-0. Forinden var det blevet til sejre over Jonas Hälinen, Sverige, på teknisk fald efter 3.40 min. og over Janne Kinnunen, Finland, med 6-0.

Den helt store overraskelse stod den 28-årige Kenneth Hansen, Herning, for, da han vandt 69 kg klassen efter en række overraskende sejre i en klasse, hvor de fem deltagere skulle kæmpe alle mod alle.

I sin første kamp vandt han over favoritten, Panos Thedoridis, Sverige, der måtte opgive med en skade. Senere blev det til sejr over Orlari Suislep, Estland, på fald på et meget flot krydstag. – Det blev til et knebent nederlag 4-6 til finnen Juhu Hiltunen for at slutte af med sejr over Stig Hansen, Norge, i et utroligt spændende opgør, hvor det stod lige 7-7 ved de ordinære seks minutters brydning. Hansen vandt herefter ”Sudden Death” til 9-7.

Det var nær blevet til et mesterskab mere, da Anders Nyblom i 54 kg, gik direkte til finalen, hvor det blev til nederlag til finnen Antti Näivä i et opgør, der var mere spændende end slutcifrene 2-6 antyder.

Den store fremgang for dansk brydning skal ses i lyset af ansættelsen af den svenske landstræner Benni Ljungbäck, der selv har seks NM-titler foruden medaljer ved OL, VM og EM for snart to år siden.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 34 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]