27.4.2002: Dansker svensk mester

Håkan Nyblom fik endnu en flot titel, da han stillede op for sin svenske klub Malmö Tigers i finalen om det svenske holdmesterskab.

Tigers mødte de regerende mestre og tårnhøje favoritter fra Spårvägen i Stockholm på hjemmebane i Rosengårdscenteret i Malmö.

Inden finalen havde Tigers "erkendt" at for overhovedet at have en chance, skulle de tre første kampe vindes.

Da Spårvägen ikke stillede med det absolut stærkeste hold, men havde rykket de "små" brydere en vægtklasse op, var der en reel mulighed. Malmö Tigers lagde da også ud efter planen og vandt de to første opgør på henholdsvis fald og teknisk fald.

Håkan Nyblom mødte Ali Mokhtarzade i 63 kg klassen og kom hurtigt bagud i kampen. Ved fuld tid var kampen 2-1 til Alis fordel og så skulle der krydstagskobling til i den forlængede kamptid. Håkan var den skarpere og fik et point. Håkan pressede svenskeren resten af overtiden, men der kom ikke flere point i kampen. Da Ali havde flere henstillinger for passivitet, var der ingen snak om sagen; Håkan vandt kampen.

Malmö havde lige inden finalen sikret sig en joker og havde fået Robert "Bobby" Olsson på holdet. Han mødte Hamid Mokhtarzade i 69 kg klassen, og selv om han var bagud 0-4, gik han op på 5-4, inden Hamid udlignede til 5-5. Resultatet stod sig kampen ud, og også her var det meget tæt, da Mokhtarzade kun havde én henstilling mere end Bobby, og så var Tigers lige pludselig foran 14-2!

Spårvägen vandt "planmæssigt" de to næste kampe; begge endte med pointsejre, og så var stillingen 14-8.

I 97 kg klassen stillede Tigers med norske Martin Johansen mod Spårvägens Jimmy Lidberg. Efter en meget "rodet" kamp vandt Lidberg noget overraskende med 10-0, og så var der atter liv i Spårvägen.

Nu skulle Martin Lidberg blot "køre" en smal pointsejr hjem - dog med den lille "hage", at Tigers Jan Åke Forslund ikke måtte score point. Den afgørende kamp stod 0-0 ved pausen, og ved krydstagskoblingen viste Forslund, at han kan bryde og stoppede europamester Lidbergs forsøg, hvilket helt rigtigt blev belønnet med 2 point. Kampen stod 2-1 ved seks minutter, og i den forlængede kamptid havde Forslund fået besked fra hjørnet om, at de var mestre og gav Lidberg de sidste to point.

Holdkampen endte 15-15, og med flest faldsejre er Tigers hermed nye svenske holdmestre. Tigers vandt tidligere på sæsonen Fyrstadsturneringen, men Håkan er nu meget stolt af at være indehaver af Oksastenen, der tildeles alle svenske mestre.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]