11.5.2002: Danmark atter tredjebedste nation

Ved de nordiske mesterskaber for senior i Herning 11. maj fik Danmark to sølvmedaljer samt en tredjeplads. Forhåbninger var som altid sat til brødrene Nyblom. Anders Nyblom var da også den, der kom nærmest guldet, idet han i 55 kg finalen førte 2-0 over Kim Holck, Sverige, i guldfinalen. Han tabte imidlertid kontrollen og tabte 2-3. I samme vægtklasse fik vi den måske største danske overraskelse, da Lars Jørgensen blev nr. tre ved at vende et truende nederlag på 0-2 til en sejr på 4-2 over Peteri Isokoska, Finland, som Anders kun havde vundet meget knebent over i en herredyst, der blev vundet på de absolut marginaler.

Den anden store overraskelse var atter – og igen, må man sige – Mark O. Madsen, der kæmpede sig frem til finalen i mesterskabernes største klasse 74 kg med 11 deltagere. Hans svendestykke lavede han allerede i den første kamp, hvor stævnets nok bedste kamp blev udkæmpet mod svenskeren Tommy Lundell. Den 18-årige Nykøbing-knægt kæmpede som en voksen. Kom bagud med 0-3 – fik reduceret til 3-3, inden de gik i overtid, hvor Mark fik point i sidste øjeblik på en ulovlig parade fra modstanderen.

Håkan Nyblom var kommet i en ”Herreklasse” i 60 kg. Efter en uimponeret indsats mod Bent Nordmann, vandt han sikkert over Felix Press, Estland, som Bent Nordmann forrresten var lige ved at fælde på et hovedfaldsgreb. Men sagen var, at det var en finsk vægtklasse, hvor man kunne se, at Håkan var ”for bette” til 60 kg på internationalt plan. Men man havde alligevel regnet med en sejr over den svenske mester Henrik Ståhl i kampen om tredjepladsen.

Danmark havde en stærk repræsentation i 74 kg, hvor også Lukasz Poplawski efter sejr over nordmanden Mats Rolfsen gik til semifinalen mod Mark O. Madsen, hvor han tabte 0-5.

Der var 46 deltagere med ved NM – lidt flere end sidste gang i Sverige. Herning havde lavet et stort nummer ud af lysshow mv. - mv.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]