20.6.2001: Nyblom-tvillingerne genvandt nordiske titler

Anders og Håkan Nyblom genvandt lørdag deres nordiske juniormesterskaber i den lille skånske by Vellinge. For begges vedkommende gjaldt det, at de vandt deres klasser uden nævneværdigt besvær.

Anders vandt 54 kg, hvor der var fem deltagere, således at der skulle kæmpes alle mod alle. Han lagde ud med sejr over Ante Trogstad, Norge, med 11-0 efter blot 1.44 min. Svenskeren Tefik Ausi gik i 3.35 min. inden det stod 11-0, og sejren var hjemme på ”teknisk fald”, som det kaldes, når vinderen har 10 overskydende point. Esteren Argo Laev fik et 0-8 nederlag. Den sidste kamp var imødeset med stor spænding, da Stig Andre Berge, Norge, havde besejret Anders ved de danske holdmesterskaber, hvor nordmanden var på Koldings hold. – Det var imidlertid en holdmatch, der var vundet på forhånd, og så har Anders det med at tage let på opgaverne. Her var der imidlertid ingen tvivl. Da Anders kom foran 3-1 i starten, blev der lukket af.

I 58 kg gjorde Håkan ham kunststykket efter. I en vægtklasse med syv deltagere vandt han puljen med 11-1 og 11-0 over sine tidligere landsmænd, Jani Hapamäke efter 5 min. og Mika Koskinen efter 3.30 min. Finalen blev vundet over den tredje finne, Matti Kettunen, med 3-0. Brian Jørgensen, der træner og bor i Herning på tredje år, blev nr. tre i 76 kg. Endelig fik Mark O. Madsen, Thor Nykøbing, også bronze.

Nordisk rekord
Tvillingernes suverænitet i nordisk juniorbrydning er velkendt. Men faktisk skrev Håkan Nyblom historie ved at vinde sin femte nordiske juniortitel i fire forskellige vægtklasser. – Og rekorden vil aldrig blive slået, da man kun kan deltage i fem år. Anders har faktisk gjort det næsten lige så godt, da det var hans fjerde mesterskab. Når det ikke er blevet til fem titler som Håkan, skyldes det alene, at han ikke var tung nok det første år.

Måske i Bundesligaen
Nyblom-brødrene er ikke blot kendt i Norden, men over hele Europa. Man er således langt i forhandlingerne med to Bundesligaklubber, der fra august vil have brødrene med på deres hold. Bundesligaen har i øvrigt tilnavnet "Europaligaen", da alle EU-lande kan deltage, ligesom hvert hold kan have to uden for EU med. Dette benytter tyskerne sig fuldt ud af, så hvis tvillingerne får skrevet kontrakt, vil de komme med i et felt, der tæller et hav af nuværende og tidligere medaljevindere fra OL og VM.

Der var imidlertid ikke tid til at komme hjem til Herning og blive hyldet, som man plejer at gøre meget ud af i klubben. De blev i en tre dages nordisk træningslejr, indtil de på onsdag tager til Polen i en samling i 14 dage.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 38 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]