8.6.2002: To nordiske mestre i Finland

Det danske ungdomslandshold opnåede en meget fornem medaljehøst i finske Heinola, hvor årets cadet NM blev afholdt.

Nordisk mester blev Frederik Ekstrøm, der stillede op i 42 kg klassen. Frederik er med for første gang, så det var en fornem debut. Frederik havde i alt 3 kampe og gik gennem turneringen uden at afgive et eneste point. Det blev til to sejre på teknisk fald over brydere fra Norge og Sverige, inden Janne Mäkinen fra Finland tabte finalen 0-10 til Frederik.

Den anden mester hedder Rune Nilsson og kommer ligesom Frederik fra Nykøbing Falster. Rune stillede op i 50 kg klassen, hvor det blev sejre over Viljo Kokla fra Estland og Aleksi Aho fra Finland inden finalen. Finalen blev vundet med 3-2 over den, med danske øjne set, største positive overraskelse, Benjamin Andersen. Der var forhåbninger om, at Rune ville nå op blandt de fire bedste, men guldmedaljen var en positiv overraskelse.

Sølvmedaljen i 50 kg klassen blev vundet af Benjamin Andersen. Benjamin viste megen god brydning på vejen til finalen, hvor der blandt andet blev til sejr over den altid svære Markus Pulakanaho fra Sverige. På vej til finalen blev det også til sejr over en finne og en nordmand.

I 46 kg klassen vandt Thor H. Pedersen bronze efter at have tabt sin første kamp til Emil Sundberg fra Sverige. Herefter blev det til sejr over en ester og en finne, inden han i bronzekampen vandt 7-6 over Antero Perez-Juntunen.

Det blev ikke til flere placeringer, men trænerne melder om en positiv indsats fra hele holdet.

Resultatlisten ”lægges på”, lige så snart den bliver sendt hjem fra Finland.

Holdet deltager, sammen med nogle juniorbrydere, i et FILA stævne i Finland resten af weekenden. Disse resultater vil også blive bragt her.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 42 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]