16.6.2002: Guld til Lukasz og Mark ved NM junior

AK Frem havde sørget for, at årets nordiske juniormesterskab blev afviklet i meget flotte rammer.

Med hele 57 indvejede brydere til mesterskabet sørgede bryderne også for, at det alt for lille publikum fik masser af flot brydning at se.

Danmarks hold blev i de sidste par dage op til mesterskabet en smule amputeret på grund af nogle skader, men de 7 danske deltagere gjorde det allesammen godt.

Bedst gik det for Mark O. Madsen og Lukasz Poplawski, der vandt henholdsvis 69 og 76 kg klassen.

Mark viste atter en gang megen flot brydning i de indledende kampe. Sin første kamp vandt Mark 3-0 efter krydstagskobling i sudden death. I begge puljekampe havde Mark fornøjelsen af finsk modstand, men i den anden kamp var der stort set kun én bryder på madrassen, og Mark sørgede allerede i første periode for en 11-0 sejr. I semifinalen gik Mark ”tiden ud” med endnu en finne og sikrede sig en finaleplads med en 10-1 sejr. Imponerende facts: Mark vs. Finland 24-1!!

Finalemodstanden stod Margus Udekull fra Estland for. En meget svær modstander, der hverken giver eller tager mange point i en kamp. Denne finale blev heller ingen undtagelse, men efter at have set modstanderen lidt an, scorede Mark 4 point i kampen, hvilket var mere end nok til at sikre sig sit første nordiske juniormesterskab.

Lukasz vandt også sit første nordiske juniormesterskab – dog med lidt mere dramatik end Mark.
Fredagens lodtrækning havde nemlig ”sørget for”, at Lukasz havnede i pulje med Brian Jørgensen og finnernes nr. 2 i 76 kg klassen, Tuomas Uusi-Hakala. Puljekampene startede med, at Brian vandt 6-0 over finnen. Herefter skulle danskerne op mod hinanden. Da de kender hinanden særdeles godt, var det ikke nogen køn kamp at kigge på, indtil Lukasz prøvede på at slå et krydstag, men blev stoppet – og røg i en hovedfaldskobling, men fik trukket Brian rundt, og lige pludselig stod kampen 2-2. Herefter skete der ikke mere i ordinær kamptid og så var der atter dømt krydstagskobling.

Desværre var kamplederen ikke sin opgave voksen, og bryderne ”fik lov” til at forsøge at provokere den anden til en fejl, inden kampen skulle fløjtes i gang igen. Begge brydere er meget gode til netop dette ”spil”, hvilket kamplederen altså ikke var. Efter en henstilling til den ene fandt dommeren en fejl hos den anden, og så var kampen afgjort – 4-2 til Lukasz.

Dramatikken sluttede ikke her, da Lukasz kom lidt på hælene i den sidste puljekamp. Lukasz kom hurtigt bagud i kampen mod finnen, men scorede selv 2 point, hvilke i sig selv sikrede Lukasz puljesejren, hvis han altså ikke tabte kampen på fald. Det var da også tæt på, og det krævede da en lille kommentar fra landstræneren inden Lukasz arbejdede sig ud af den faretruende situation.
I semifinalen blev det til en sikker 4-1 sejr over endnu en finne.

Til finalen havde også Estlands Veiko Proovel kvalificeret sig – blandt andet via en 5-1 sejr i semifinalen over Niels Esbensen. Kampen blev en taktisk affære, hvor Lukasz var både den klogere og bedre og vandt med pointene 3-1.

Bronze til Mark Kristensen
I 63 kg klassen var der indvejet 7 brydere, og der var kamp om placeringerne! Mark lagde ud med sejr over Anssi Wallenius fra Finland. Kampen skulle 16 sekunder ud i overtiden, inden de krævede 3 points var ”i hus”. Også næste kamp skulle ud i sudden death, inden Jonas Hälinen fra Sverige ”narrede” Mark og vandt kampen 5-2. I den sidste puljekamp vandt Mark 4-3 over Innor Hannus, Estland. Finnen vandt i sin sidste kamp over svenskeren, hvorfor kuglerammen skulle frem hos listeførerne med det resultat, at finnen gik til finalen, Mark i bronzekamp og svenskeren var ude!

Bronzekampen blev ligeså spændende som Marks tidligere kampe, og efter seks minutters brydning stod der 4-3 til Mark på pointtavlen. Dette var Marks første NM-medalje.

Niels Esbensen viste også, at han er en af dem, der kan slå et ordentligt krydstag. Efter 2 sejre i puljekampene i 76 kg klassen blev det til et 1-5 nederlag i semifinalen og et knebent 3-4 nederlag i bronzekampen.

Dele af truppen bliver i Randers til og med tirsdag for at finpudse formen til de kommende europamesterskaber.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]