28.6.2002: Junior EM – dag 2

Formiddagspasset startede godt for danskernes vedkommende
Mark O. Madsen vandt overbevisende sin anden puljekamp med 11-0 over Lukas Volnik fra Slovakiet efter blot 2.47 minutters brydning. Ifølge landstræneren var der stort set kun én bryder på madrassen, og Mark gjorde næsten, hvad han ville med modstanderen.

Mark er nu klar til kvartfinale i 69 kg klassen, hvor han skal møde Elzibar Matchutadze fra Georgien. Georgien har ry for at være én af verdens bedste brydenationer specielt på juniorsiden. Matchutadze blev nr. 4 ved sidste års junior VM; også her stillede han op i 69 kg klassen.

Brian Jørgensen var også i kamp i formiddagspasset. Brian, der bryder i 76 kg klassen, mødte en gammel kending i sin første kamp, Artur Stankevic fra Litauen. Brian har tidligere ikke haft problemer med at vinde over Artur, men i dag var det noget helt andet. Brian styrede den stående brydning fuldstændig, men fik ikke noget ud af det rent pointmæssig.

Han havde også modstanderen i madrassen et par gange – også her uden at score point. Sidst i første periode blev det Stankevics tur til at forsøge at score point på Brian i parterre. Desværre var Brian ikke helt på top i den situation, og når dommeren fløjtede begge brydere op igen, stod der 7-0 til bryderen fra Litauen! Mere skete der ikke i den kamp rent pointmæssig, selv om Brian jagtede Stankevic rundt på madrassen resten af kampen.

Mark Kristensen, der bryder i 63 kg klassen, var oversidder i første omgang.

Af øvrige resultater fra formiddagspasset kan nævnes, at esteren Tarvi Thomberg også vandt sin anden puljekamp og er klar til kvalifikationskamp mod puljevinderen i pulje 1. Årets nordiske juniormester skal her kæmpe mod Balázs Kiss fra Ungarn om en kvartfinaleplads.

I 63 kg klassen vandt svenske Daniel Gustavsson med 4-0 over modstanderen fra Jugoslavien og skal i sin sidste puljekamp møde en bryder fra Letland.

I 97 kg klassen har en af forhåndsfavoritterne, svenske Jimmy Lidberg, fået en meget hård lodtrækning. Han mødte i sin første kamp Ramaz Nodzadze fra Georgien og tabte 1-4. Ud over georgieren har de selskab af den russiske bryder.

Eftermiddagspasset bød på spændende brydning
Efter en enkelt kamp i 120 kg var turen kommet til de tre kvartfinalekampe i 69 kg på madras A.
I den første kvartfinalekamp vandt tyrkeren Selcuk Cebi ”planmæssigt” med 5-0 over modstanderen fra Armenien.

Den anden kamp stod mellem Mark O. Madsen, Danmark. og Elizibar Matchutadze, Georgien. Med to meget gode brydere blev det ikke det helt store rent pointmæssigt – men en meget lige kamp. Der var et par situationer, hvor Mark var dømt ned i madrassen, men kæmpede sig op, desværre uden at dommeren mente, det skulle belønnes med et point.

Nu endte kampen 3-2 til georgieren, men selv efter dette knebne nederlag har Mark klart vist, at han allerede nu bryder lige op med de bedste juniorbrydere i verden. Mod slutningen af kampen var det Mark, der havde mest overskud, men han kunne altså ikke score yderligere point på den rutinerede modstander. Mark kan være tilfreds med indsatsen, og så skal vi huske på, at han stadig har to år i juniorkategorien.

Mark Kristensen var næste danske på madrassen. Mark mødte Vadzim Bukrei fra Hviderusland. Desværre var Mark lidt uopmærksom i starten, noget hviderusseren med det samme udnyttede og scorede 3 point. Mark viste herefter, at han sagtens kan ”bide tænderne samme” og kæmpede det bedste, han kunne. Han fik reduceret kampen til 1-3, inden modstanderen hentede endnu et point til slutresultatet 1-4.

Brian Jørgensen rettede lidt op på humøret ved at vinde 3-2 over Vincent Vidal fra Frankrig. Landstræneren var helt tilfreds med kampen og resultatet, men desværre er mulighederne for avancement fra den indledende pulje ikke længere til stede, selv om franskmanden skulle vinde over bryderen fra Litauen.

Esteren Thomberg i 85 kg klassen tabte kvalifikationskampen til kvartfinalen med 2-4 til bryderen fra Ungarn.

Theo Tounousidis fra Stockholmsklubben Spårvägen, der lige har skiftet statsborgerskab fra svensk til græsk vandt sin pulje i 85 kg klassen og skal i sin kvartfinalekamp møde Sidlauskas fra Litauen.

Flere resultater lørdag aften.

Direkte link: http://www.echwjyu2002.co.yu/


Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]