5.7.2001: Sølv til Mark O. Madsen

Danmarks Brydeforbund fejrer 100 års jubilæum hele 2001. Den hidtil største jubilæumsgave leverede den knap 17-årige Mark O. Madsen, da han i tyrkiske Izmir i formiddag kvalificerede sig til finalen ved EM for cadet (indtil 18 år) i 63 kg-klassen ved at besejre Vahe Achajanyan, Armenien, med 4-0 efter en meget sikker indsats.

I finalen mødte Mark O. dog endelig sin overmand (efter sejre over brydere fra nationer fra næsten hele brydningens superliga). Mod Omar Bakuridze, Georgien, fik han aldrig lov til at komme i gang og tabte 0-4.

Den knap 17-årige Mark O. Madsen fra Nykøbing Falster er et levende bevis på, at dansk brydning er på rette vej. Siden 1996 har der været et seriøst elitearbejde, der tog højder, da den svenske landstræner Benni Ljungbäck kom til. Mark O. Madsen har givet sit eget store bidrag oveni, idet han nu i et år har gået på et sportsgymnasium - med brydning som speciale - i det tidligere Østtyskland og ved siden af trænet i en af de stærkeste bundesligaklubber, Luckenwalde.

Det er første gang, at dansk brydning tager en medalje i de aldersbestemte mesterskaber for unge mænd, siden de startede i 1969. Og måske er gaveregnen til forbundet ikke slut endnu. Danmark har fire deltagere med til VM-junior i Usbekistan i august, som er i gang med en 14 dages træningslejr i Polen.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]