11.8.2002: Stenhårdt i Polen

Nye regler?
Håkan Nyblom var sammen med træner John Ottesen alene om at forsvare de danske farver ved Pytlasinski turneringen i Polen her i weekenden.

Håkan stillede op i 60 kg klassen, hvor der var indvejet 37 brydere!!! Mange stærke lande brugte denne turnering som sidste forberedelse og udtagelse til efterårets højdepunkt – VM i Moskva midt i september.

Håkan mødte hviderusseren Juri Dubinin i sin første kamp. Der blev ikke givet nogen gratispoint væk i ordinær kamptid, og Håkan var desværre bagud 0-2 ved fuld tid. Her skulle bryderne ud i krydstagskobling, hvilket normalt er en genre, Håkan er forholdsvis god til. Dubins slap sin kobling ret hurtigt, efter at dommeren fløjtede kampen i gang, men han koblede igen og skubbede Håkan ud af madrassen. Kamplederen (Andrzej Wronski) og sidedommeren var begge enige i ét point til Håkan, men FILA kontrolløren mente anderledes, og dermed tabte Håkan 0-3.

I sin anden kamp mødte Håkan Igor Delababa fra Ukraine. Desværre blev samme ”regelsæt” brugt også i denne kamp. Efter endt kamptid var stillingen 2-2, og der skulle krydstagskobling til igen. Ukraineren slipper, og bryderne kommer ud af madrassen. Igen var der glade miner i den danske lejr, men atter gik pointene til modstanderen!?

Danskerne var ikke de eneste, der mente, at Håkan burde have været vinder, men sådan skulle det altså ikke være. Desværre var disse to kendelser ikke de eneste ”nytolkninger” af reglerne, der blev vist ved dette stævne.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]