27.8.2002: Stolt landstræner

Det var en stolt landstræner, der forleden aften ringede hjem til Danmark for at fortælle, at den lille danske delegation atter gjorde sig bemærket i lejren i Colorado Springs.

I weekenden stod der orientering på programmet, noget danskerne aldrig har prøvet. Konkurrencen afvikledes i små hold, hvorfor det var naturligt, at de tre danske deltagere Anders, Håkan og Mark dannede et hold. Det var ikke ”den lille runde”, der blev afviklet! Efter en times transport op i bjergene blev hele dagen brugt på orientering. Landstræneren, Benni Ljungbäck, kunne dårlig nok forklare, hvor hårdt det var at løbe i skovterræn i 2.500 meters højde!

Det danske hold overraskede de fleste i lejren og kom efter flere timers løb i mål som nr. 4 af i alt ca. 20 hold. Benni var selvsagt pavestolt, taget i betragtning at det var første gang, danskerne var ude i denne type konkurrence.

Brydetræningen forløber også helt efter planerne, og hele delegationen hygger sig med de amerikanske værter. Anders går næsten med et smil på læberne hele tiden, fortæller Benni. Vi kan lære meget af dette ophold, tilføjer han. Kulturen og mentaliteten er anderledes. Træningssalen er fyldt med ”frække” plancher, plakater og slogans – alt går ud på at være nr. 1! Der er tre fjernsyn i træningslokalet, der konstant viser highlights fra brydning, så du også bliver inspireret i pauserne, siger Benni.

Specielt ét ”slogan” beskriver situationen meget godt:
The Olympics aren’t just every fourth year – It’s every day!

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]