4.10.2002: Martinetti ny præsident for FILA

Som ventet afgik den 86-årige Milan Ercegan som præsident for verdensforbundet FILA efter 30 år på posten. Lige så ventet blev han afløst af Raphy Martinetti, Schweiz, som fik 86 af de 90 stemmer på kongressen, der blev afholdt den 19. september i Moskva City Hall.

I sin første pressekonference udtalte Martinetti, at han havde til hensigt at fortsætte den politik, der var igangsat af sin forgænger Milan Ercegan. Hermed mente han først og fremmest at forbedre brydningens underholdningværdier. Den nye præsident var meget indforstået med, at han ville tiltræde i en meget usædvanlig situation, da en ’commision’ under IOC har alvorlige hensigter om at skære brydeprogrammet ned ved OL i 2008 og måske skære enten græsk-romersk eller fristilsbrydning fra. Allerede i november skal han og Ercegan have møde med præsidenten for IOC og her forsøge at overbevise Mr. Rogge om, at han bør ændre sit syn på vor idræt. Martinetti nævnte også, at han håbede at få opbakning fra Ruslands medlem af IOC’s Executiv Commision, Vitaly Smirnov, ligesom det amerikanske medlem allerede har udtrykt sin støtte til brydesporten.

Blå bog
Raphael Martinetti blev født den 3. november 1942. Han er gift og har tre børn.
Modersprog: Fransk, men taler også italiensk, engelsk, tysk, spansk og russisk.
Sportslige præstationer: Har vundet det schweiziske mesterskab flere gange i såvel fri- som græsk romersk stil. Han har mere end 100 placeringer ved nationale og internationale konkurrencer. Har deltaget i såvel EM som VM.
Erhvervskarriere: Ejer af ”Martinetti Brothers”, ”Cabotrac Ltd.” og ”Chapiteax Multicolores SA”, selskaber der med sine 50 medarbejdere producerer og sælger kabler og komponenter til bl.a. elevatorer.
Medlem af Martigny Town Council gennem 12 år med ansvar for bl.a. sport.
Kategori-E dommer siden OL i 1972.
FILA dommer instruktør.
FILA Bureau medlem siden 1982 og medlem af adskillige kommissioner.
Teknisk delegeret ved OL 1988, 1992, 1996 og 2000, ligesom han allerede er udpeget til OL i 2004. Indtil 2002 var han vicepræsident for FILA.

Raphy er i øvrigt en god bekendt og ven af dansk brydning. Han var således instruktør på et dommermøde i Middelfart i 1991 og var FILA-delegeret ved ungdoms VM i 1999 i Nykøbing. – Som ung deltog han i 1965 i en holdkamp i Herning for sin by Martigny, ligesom hans hustru i 1982 lånte Herning Brydeklubs klubhus til et damehold, der deltog ved Gymnastradaen i Herning.
.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 33 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]