20.7.2001: Resultat fra førstedagen af Euro Tournament i Østrig

Bryderne, der er udtaget til junior VM i august, er draget til Eisenstadt i Østrig til et sidste forberedelsesstævne inden verdensmesterskabet.

Turneringen er for både drenge, ungdom og junior. Dog er det kun juniorerne, der bryder græsk-romersk.

I juniorklassen er der deltagelse fra USA, Ungarn, Slovakiet, Schweiz, Danmark og Østrig. Desværre viser det sig, at stævnet ikke holder samme klasse som ”forgængeren”, Gartner Cup.

Her er landstrænerens ”rapport” fra fredagens brydning. Stævnet fortsætter med de resterende puljekampe og finaler i morgen lørdag.

Anders Nyblom (54 kg) vandt sin første puljekamp 10-0 over Thomas Pitscmann fra Østrig. Ifølge landstræneren (der har fødselsdag i dag) var Anders endnu mere suveræn, end resultatet viser! I sin anden kamp vinder Anders på w.o., da amerikaneren Angel Margues, bliver skadet. Der er 5 brydere i vægtklassen, så Anders får 2 kampe mere inden den sidste forberedende træningssamling i Århus hele næste uge.

Håkan Nyblom (58 kg) mødte en gammel kending i sin første kamp. Marc Bock fra Østrig er et af deres stærkeste kort i juniorklassen. Sidste gang, de mødtes, var i Gartner Cup sidste år, hvor Håkan vandt 6-4. Nu var det Marcs dag, og med lidt hjælp vandt han 10-5 over Håkan. Desværre skadede Håkan albuen lidt og valgte at trække sig fra resten af stævnet.

Lukasz Poplawski (69 kg) mødte en bryder fra Schweiz i sin første kamp. Det var en meget tæt kamp, men Lukasz var den stærkeste og vandt kampen over Heinz Zberg 3-1. I sin næste kamp mod ungareren Gergely Illes vinder Lukasz suverænt 7-0. Der er også 5 mand i denne vægtklasse, så Lukasz skal møde brydere fra Slovenien og Østrig i morgen lørdag.

Brian Jørgensen (76 kg) fik en herlig revanche i sin første kamp. Sidste års finalemodstander ved Gartner Cup, Ruedi Tresch fra Schweiz, fandt nu sin overmand i Brian, der vandt kampen sikkert på point 5-2. Desværre var 76 kg klassen meget tyndt besat med kun 3 deltagere, så med sejren i sin anden kamp over Martin Celechovsky fra Slovakiet med pointene 7-0 vinder Brian vægtklassen. Det lave deltagerantal rokker ikke ved det faktum, at Brian er ved at nærme sig storformen. Det står dog helt klart at Eliteudvalget ikke bruger denne turnering til de sidste forberedelser næste år.

Landstræneren er godt tilfreds så langt. Bryderne virker mentalt stærke og meget motiverede. En tabt kamp på udebane er ikke noget, der slår hverken landstræneren eller Håkan ud.

Flere nyheder igen efter lørdagens afsluttende kampe.

Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 36 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]