10.10.2002: Lederrekruttering

Dansk brydning er i øjeblikket inde i en meget positiv udvikling på mange områder. Dog viser klubbesøgs-rapporten, at der er mangel på ledere i de danske klubber. Brydeforbundet anser det som et af de største problemer i danske brydning. Klubbesøgs-rapporten sendes snart ud til alle brydeklubber.

Danmarks Brydeforbund har derfor valgt at sætte fokus på dette område og giver det højeste prioritet i det fremtidige breddearbejde.

Danmarks Brydeforbund vil være inspirator for klublederne og motivere til aktiviteter, der fremmer ”Tilgang af voksne og rekruttering af ledere på alle niveauer”.

Det er en lang proces, men en opgave som DB og klubberne skal løse i fællesskab. Der bliver i nærmeste fremtid i såvel breddeudvalget som uddannelsesudvalget lavet planer, der er rettet mod dette fokusområde.

De første tiltag bliver gjort ved begynder- og breddeturneringerne, de såkaldte begynderturneringer på Sjælland og Øerne, samt Jyllandsserien.

Vi vil bruge disse turneringer som lærepladser for såvel nye ledere, trænere samt dommere og listefører.

Her vil vi opfordre alle klubber til at tage nye folk med, der har interesse i at lave lederarbejde i hvilken som helst form.

Danmarks Brydeforbund vil ved de fire begynderturneringer på Sjælland og Øerne samt de fire afdelinger af Jyllandsserien stille en dommerkoordinator og listeførerkoordinator til rådighed, som vil være ”lærer” og ”inspirator” for nye dommer- og listeføreraspiranter.

Vi håber, at alle klubber er med på dette tiltag, og vi har hermed givet startskuddet til endnu et løft af dansk brydning.

Vi starter ved den første afdeling af Jyllandsserien lørdag den 19. oktober 2002 i Åbyhøj og efterfølgende ved den første afdeling af begynderturneringen i Roskilde den 26. oktober.

Har I spørgsmål til det nye tiltag, er I velkomne til at kontakte Danmarks Brydeforbunds breddekonsulent Morten Hansen eller breddeudvalgsformand Knud G. Knudsen.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]