2.11.2002: Nyt blad ”på gaden”!

Så er ”Brydning” 3/2002 på trapperne! Bladet indeholder denne gang – ud over emnerne på forsiden – artikler som ”Der er penge i brydning”, ”Stor interesse for danske stævner”, ”Alvorlig ledermangel”, ”Supertalenter i brydeforbundet”, ”Klubportræt af CIK” og meget mere. Lederen kan læses herunder, og bladet kan rekvireres ved sekretariatet. Det er gratis for alle med licens!

Udfordringerne er store – selv i et lille forbund!

Af Allan Bo Jakobsen

Der var glæde hos alle, da det endelig lykkedes Danmarks Brydeforbund at få ansat en breddekonsulent. Nu er der gået et år, og vi har fået udarbejdet en rapport om klubbernes tilstand. Den siger klart og tydeligt, at vi mangler ledere i mere end 40 % af vore klubber. Det skal og vil der blive gjort noget ved. Skal vi fortsætte den positive udvikling, som tegner sig, skal denne opgave løses. Breddeudvalget har besluttet, at netop en indsats på dette område skal have højeste prioritet. Tilgang af voksne og rekruttering af ledere på alle niveauer vil I blive mødt med i den kommende sæson. Allerede de breddestævner, som snart starter, vil man forsøge at bruge som læreplads for nye ledere og officials. Vi tror ikke, stævnerne vil blive dårligere. Måske vil det give en lidt anden oplevelse, men ganske sikkert også en positiv oplevelse.

Tag godt imod tilbuddet og gør din klub en tjeneste. Deltag! Du vil sikkert også få en positiv oplevelse.

Vi skal, for at kunne fortsætte vor udvikling, have flere og bedre uddannede ledere i vore klubber. Vor satsning med at udvikle elitebrydere kræver, at fundamentet er i orden.

Det er en stor udfordring, som vi selv kan løse, men langt fra den eneste. IOC rasler med sablen og vil fjerne idrætter eller discipliner for at give plads til nye. Her er brydesporten kommet i farezonen. Det udvalg, der arbejder med dette, mener ikke at kunne skelne mellem græsk-romersk og fri-stil. Man kan jo tvivle på, om de har overværet brydestævner? IOC ønsker golf og 7 mands rugby ind. Og det skønt golf ikke opfylder de formelle betingelser for at komme på det olympiske program. Golf anbefales, fordi spillet har en meget høj tilskuer- og medieinteresse. Altså: Det er pengene, der kommer i første række, når IOC skal finde på nye veje for OL.

Golf uden Tiger Woods og alle de andre stjerner vil være en fiasko, og flere stjerner har allerede meldt ud med, at det kunne da være meget sjovt at være med, men de store turneringer betyder mere. Det bliver meget spændende at se, hvad der sker, når IOC skal afgøre dette på deres næste møde 24.-25. november i Mexico. Det skal nævnes, at golf har været med ved legene 2 gange i 1900 og 1904. Rugby har været med 4 gange i 1900, 1908, 1920 og 1924. På nær år 1900 har brydning været på programmet hver gang. Der arbejdes ihærdigt på alle fronter for at gøre opmærksom på, hvor vigtig brydningen er for det olympiske program. FILA's nye præsident Raphy Martinetti og alle hans vicepræsidenter har fået foretræde for Jaque Rogge. I svensk TV har Pelle Svensson (den nordiske repræsentant i FILA) dystet mod Gunilla Lindberg, der er medlem af IOC's Executive Boards. Pelle Svensson fremførte brydesportens synspunkter på meget saglig vis. Efter debatten lavede man en afstemning, om brydning skulle ud og golf ind. Her var der massiv opbakning til at bibeholde brydning på programmet. Det vil ikke være en katastrofe, men et meget stort tab for vor sport, hvis IOC skulle vælge at fravælge græsk-romersk brydning. Vor elite har alle som én det store mål: at kvalificere sig til OL. Mister de det mål, er det ikke sikkert, at alle vil prioritere brydningen så højt, som det er tilfældet i dag.


Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]