29.7.2001: Dansk bryder i Bundesligaen

Anders Nyblom har tegnet kontrakt med den tyske bundesligaklub SV Germania 04 Weingarten for den kommende sæson.

Anders bliver hermed den første danske bryder, der tager det store spring til verdens hårdeste brydeliga. Meningen er, at Anders skal repræsentere klubben i 5-7 kampe i 54 kg klassen.

I ”grundspillet” er ligaen opdelt i en syd og en nord ”gruppe” med 10 hold i hver pulje. De 4 bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet.

Ligaen starter den 25. august med 9 kampe i en "Vorrunde", der slutter den 27. oktober. Allerede den 31. oktober fortsætter ligaen med 9 kampe i "Rückrunde".

I de første 9 kampe brydes der fristil i 54 kg og græsk-romersk i 58 kg osv. I "Rückrunde" er det omvendt, således at der brydes græsk-romersk i 54 kg og fristil i 58 kg.

Derfor kommer Anders sandsynligvis tidligst i kamp sidst i oktober. Han er kommet i fint selskab og har udsigter til at møde nogle af de nye og ”gamle” stjerner på verdensplan. Aalen, der har vundet mesterskabet 5 år i træk, stiller med Tero Katajisto, Freiburg har Dariusz Jablonski fra Polen på holdet og Köllerbach stiller med Oleg Kutcherenko.

Der er også lagt op til et møde mellem to tidligere klubkammerater. Mömbris-Königshofen stiller nemlig med Niklas Lövkvist i 54 kg. Både Niklas og Anders repræsenterede så sent som sidste år Malmö Tigers.

Weingarten bryder sidste kamp i "Rückrunde" lørdag den 22. december mod Freiburg. Slutspillet starter sidst i januar og finalerne brydes først i marts måned.

Hjemmesiden bliver opdateret med udvalgte resultater fra bundesligaen. Du kan selv følge med i, hvad der sker i Weingarten via deres hjemmeside:


http://www.svgermania04.de

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]