15.12.2002: Mere fra Fyrstads

I den helt udsolgte hal i Eslöv var Anders og Håkan Nyblom bærende kræfter for Malmö Tigers, der nu for tredje år i træk vandt den meget traditionsrige holdturnering Fyrstads.

For første gang i turneringens 74-årige historie var samtlige finalehold fra Skåne: Malmö Tigers, IK Sparta, Eslövs AI og Klippans BK.

Anders var suveræn i 55 kg og vandt sikkert på teknisk fald over både Eslövs Henrik Nordbeck og Klippans Johnny Wigert. Malmö-holdene Sparta og Tigers var favoritter til titlen, og derfor var det en meget herlig revanche, Anders fik med 4-2 sejren over Spartas Niklas Lövkvist. Anders tabte nemlig kampen ved sidste års finale. Til historien hører også at Anders og Niklas har ”byttet” klub med hinanden siden sidste års finale, og nu byttede de også placering. Anders blev endvidere kåret til stævnets bedste bryder.

Håkan havde ingen problemer med Eslövs Thomas Ekberg og Klippans Martin Strandberg, selv om han stillede op i 66 kg klassen. I kampen mod Spartas Lars Rydberg gik det ikke lige så godt som i semifinalen, hvor Håkan vandt over samme Rydberg. Håkan var bagud 0-4 lige til det sidste, men har rutinen fra holdbrydning og sikrede sig – og holdet – et point i kampens sidste sekunder.

Kampen mod Sparta blev en ”ren” finalekamp med masser af dramatik. Kim Holk (60 kg) vandt over Spartas Teemu Mattila efter at have været bagud i stort set hele kampen. Spartas Macki Tatidis førte kampen mod Tigers’ Johan Jörliden i 74 kg klassen med 4-0 med under 1 minuts brydning tilbage. Jörliden fik Tatidis neddømt i parterre og scorede 6 point på oprulning og løft; her kan man virkelig snakke om ”matchvinnare”.

Spartas Lennie Persson vandt på point over Tigers’ 84 kg mand, Martin Johansen. Stillingen var nu 10-9 til Tigers.

I 96 kg klassen stillede Tigers med Marek Szustek, der mødte Spartas tidligere europamester Jörgen Ohlsson. Ohlsson var tæt på point på oprulning i sit første forsøg, men polakken vandt alligevel sikkert 3-0.

Så stod det klart, at Spartas supersværvægter Eddy Bengtsson skulle vinde på fald eller teknisk fald over Tigers’ Kostas Thanos for at få uafgjort. Der blev ikke scoret point i første periode så anden periode startede med clinch. Grækeren Thanos havde ikke så god en kobling, så han valgte at bryde koblingen med det samme. Efter advarsel til grækeren og point til Bengtsson fortsatte kampen i parterre, hvor svenskeren scorede yderligere 6 point på oprulning og løft. Med over 1 minut af kampen tilbage var Sparta nu blot 3 point fra målet, men der skete ikke mere, og så var der jubel i Tigers-lejren.

Kampresultat:
Malmö Tigers – IK Sparta: 13-12
Malmö Tigers – Eslövs AI: 17-8
Malmö Tigers – Klippans BK: 23-4
IK Sparta – Eslövs AI: 22-3
IK Sparta – Klippans BK: 24-2
Eslövs AI – Klippans BK: 13-13

Stilling (kampe/vundne/uafgjort/tabte vpoint-tpoint):
1) Malmö Tigers: 3/3/0/0 – 58-8 – 6 point
2) IK Sparta: 3/2/0/1 – 53-24 – 4 point
3) Eslövs AI: 3/0/1/2 – 24-52 – 1 point
4) Klippans BK: 3/0/1/2 – 19-60 – 1 point

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]