12.1.2003: Sølv ved Herman Kare

Mark O. Madsen havde en fremragende weekend i finske Kouvola, hvor det blev til ædelt metal ved FILA stævnet Herman Kare.

Efter at være gået videre som puljevinder var det finske Ilkka Rajamäki, der fik en dansk brydeopvisning i kvartfinalekampen lørdag aften. Mark var helt suveræn og vandt 12-0 efter godt 5 minutters brydning.

I semifinalen søndag morgen blev det til endnu et opgør mod en finne, Juha Salminen, der via en lidt overraskende sejr i sin kvartfinalekamp over Andriv Mitsev fra Ukraine sørgede – med ”god” hjælp fra dommerne – for, at semifinalen blev en spændende kamp. I første periode ”overså” dommerne både en mare og et armtræk, og Mark gik dermed glip af 4 point. Mark blev ikke mere forstyrret, end at han stille og roligt scorede 6 sikre point på Salminen og gik mod en sikker sejr.

I kampens døende sekunder satsede finnen på en lindener – en satsning, der lykkedes og endda gav uddeling i form af 4 point – det er nogle spidsfindige regler, de har i Finland! Mark var dog mere overlegen, end resultatet 6-4 viser, og kampen kan måske også give et lille fingerpeg om, hvor Mark ”står” lige nu. Finnen, der i år er trådt ind i seniorrækkerne, var nr. 4 ved junior EM 2002 i 76 kg klassen og et af finnernes store håb for fremtiden.

Mark har ved dette stævne fået et mere dybdegående kendskab til den finske brydestil, så det var med optimisme, han gik ind til finalen, hvor han mødte Tuomo Mäntylä fra – ja naturligvis Finland.

- Mark tabte 5-8 efter en kanonkamp! Dommerne gjorde deres job, så finnen kunne vinde til sidst. Jeg er imponeret af Mark, og det er der mange andre, der også er heroppe. Der er stadig en hel del at arbejde med; det bliver spændende at se, hvordan det går, når han er helt på top, sagde landstræner Benni Ljungbäck.

Dommerne og deres præstationer ved netop dette stævne var ikke noget, der fik mange plusser hos hverken landstræneren eller bryderne.

Håkan Nyblom mødte Hugo Passos fra Portugal i sin kvartfinalekamp. Portugiseren passer meget dårligt til Håkan – han er tynd og har lange arme og ben. Kampen stod 2-2 efter ordinær kamptid og skulle derfor fortsætte med clinch. Netop den nye fortolkning af clinch er noget, der er trænet meget hjemme i klublokalet, hvorfor overraskelsen var stor i den danske lejr, da advarslen blev givet til Håkan og pointet til Passos, efter at Håkan pressede portugiseren af madrassen – en detalje der har vist sig effektiv ved VM og de sidste par FILA stævner, vi har deltaget i. Moldaven Ion Gaimer vandt vægtklassen efter en sejr i overtid over Marko Isokoski fra Finland. Håkan blev placeret som nr. 5.

Både Mark og Håkan bliver i Finland og deltager i en 5 dages træningssamling sammen med det finske landshold.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]