19.1.2003: Høj standard i Kolding

Årets Kolding Cup havde et meget stærkt startfelt.

Der blev indvejet 230 brydere fra Sverige, Norge, Tyskland, Polen, Frankrig og Danmark. Puslingerækken var den mindste rent deltagermæssigt. Drengekategorien havde flest deltagere, og der var ca. lige så mange piger som ungdomsbrydere.

Seniorrækken havde samlet ca. 60 brydere. Heraf var der over 20 brydere, der har repræsenteret deres land, enten ved EM, VM eller OL. Det er det stærkeste startfelt, der længe er set i Danmark. Det er ganske tydeligt, at den forholdsvis store pengepræmie til vinderen af hver seniorvægtklasse, havde lokket mange landsholdsbrydere til Kolding i weekenden.

Der blev vist megen god brydning i KIF hallen i løbet af weekenden, men det var specielt seniorrækken – med de mange gode brydere, der tiltrak megen interesse.

Allerede i puljekampene var der megen dramatik, hvor dygtige brydere som Brian Jørgensen, Morten Helt og mange andre blev slået ud.

Anders Nyblom vandt 55 kg klassen med 4 sejre. Tyskeren Nowka var den, der bød bedst modstand, og det blev til en lille 2-1 sejr efter 9 minutter. Nowka endte på tredjepladsen efter svenskeren Akbari.

Håkan Nyblom var suveræn i 60 kg klassen. Vejen til semifinalen var forholdsvis nem, og det blev da også til en overbevisende sejr over Marco Greifelt i semifinalen. Der var også tysk modstand i finalen, hvor Sebastian Möser ikke kunne true Håkan, der vandt komfortabelt med 7-1.

Mindst lige så suveræn var svenske Vahan Juharyan fra Spårvägen i 66 kg klassen. Han vandt alle kampe uden problemer, og det blev da også til en teknisk faldsejr over tyske Martin Franke i finalen. Juharyan var 2’er ved VM 1997 i 54 kg klassen, men de ekstra kilo, han efterfølgende har taget på, sad ikke på forkerte steder.

Den polske klub Legia fra Warszawa stillede med et stærkt hold. Finalen i 74 kg blev da også et rent klubopgør, hvor den unge Mikael Flis vandt over Jarek Bujnowski.

I 84 kg klassen var én bryder i særklasse – Mohammed Babulfath fra Stockholm-klubben Spårvägen. Brian Jørgensen fik ”smage” på svenskerens omvendte livtag allerede i puljekampen. Her pådrog Brian sig en lille skade og måtte ”smide håndklædet i ringen”. Polske Tomaz Afek tabte finalen klart til stærke Babulfath.

Seniorfinalerne blev ligesom sidste år afviklet i et eget finalepas, hvor der også var indlagt en finale fra puslinge, drenge, pige og ungdomsrækken. Der var præsentation med følgespots og masser af lys og lyd. En ramme, mange af bryderne kunne lide.

Gammel er ældst
Der var mange, der havde set frem til den sidste kamp i 96 kg klassen, hvor OL toeren Jacek Fafinski fra Polen skulle møde Jimmy Lidberg fra Spårvägen. Lidberg har et sølv fra junior VM 2000 som sit bedste internationale resultat og har deltaget ved både senior EM og VM, efter at OL guldvinderen Micke Ljungberg lagde støvlerne ”på hylden” efter OL i Sydney. Kampen blev dog noget af et antiklimaks, da polakken med et hovedfaldsgreb lagde svenskeren i fald efter godt 20 sekunders brydning! Her viste den 33-årige polak den 14 yngre svensker, hvor ”skabet skal stå”!

Finalen i 120 kg klassen var et rent klubopgør, hvor tyskernes landsholdsmand Nico Schmidt forholdsvis let vandt over den noget mindre Roland Kraft.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]