28.2.2003: Tumlingsdag i Herning

Konceptet en succes!

Herning Brydeklub arrangerede den 26. februar en ”Tumlingsdag” for børn i anden klasse i hele Ringkøbing amt, hvor børnene skulle kæmpe i ”skolebrydning”.

Selve skolebrydningen er hentet i udlandet, hvor der med stor succes arrangeres nationale mesterskaber i disciplinen. Reglerne kort:
Kamptiden er 2 minutter. Kampen vindes enten på point eller ”teknisk fald”, det vil sige når den ene bryder har 6 overskydende point (6-0, 8-2 osv.).
Pointgivning: 2 point fås, når man løfter modstanderen, så begge fødder er i luften samtidig. 1 point får man, når man skubber modstanderen ud af ringen, eller når modstanderens knæ rører madrassen. Det er forbudt at spænde ben.

Det er tredje år, Herning Brydeklub arrangerer Tumlingsdagen, og der er foretaget en del justeringer i konceptet. I år skulle skolerne sende bindende tilmelding med vægtangivelse allerede sidst i januar måned. Børnene blev inddelt i vægtklasser med 12-14 børn i hver klasse. Kamplisterne blev udsendt til skolerne midt i februar med en forklaring på, hvordan man ”læser” en kampliste samt en besked på, at hvis en tilmeldt ”bryder” af en eller anden årsag blev væk, skulle klassen/skolen selv finde en afløser. Denne afløser kunne dog ikke ”gå videre” i turneringen.

Der er en del fordele ved denne fremgangsmåde. For det første er det meget godt, at børnene og lærerne på forhånd véd, hvornår de skal i kamp, da de i god tid inden stævnet har fået tilsendt kamplisterne. Nogle af børnene havde skrevet kampnumrene i hånden for at huske dem. Reglen med afløsere sikrer, at alle får mindst 2 kampe, og da alle afløsere (på nær en) blev fundet blandt de børn, der var tilmeldt turneringen i forvejen, var denne ordning blot med til at sikre enkelte børn nogle ekstra kampe.

Der var tilmeldt 95 piger og 121 drenge, hvilket blev til 7 vægtklasser for pigerne og 10 vægtklasser for drengene. Det blev til 308 kampe, inden alle klassevindere var fundet.

Skolerne mødte kl. 9.00, og efter gennemgang af regler og fælles opvarmning gik stævnet i gang kl. 9.30. Der var indlagt en lille pause mellem de indledende kampe og semifinalerne, hvor der var en opvisningskamp mellem Thomas Michelsen og Rune Strobl – en detalje, der var meget populær blandt børnene. Kampene var afviklet ca. 13.30, og medaljerne var uddelt inden kl. 14.00.

Herning Brydeklub stillede med 15 officials, der fik sig en sjov og travl dag sammen med alle disse børn. Konceptet er meget godt. Det er imponerende, at man med lidt forudgående planlægning kan afvikle godt 300 kampe på 4 timer!

Det var herligt at se det ”gå på mod”, mange af børnene havde, og en af ”sidegevinsterne” var, at det ikke kun var de ”idrætsstærke” børn, der fik sig en succesoplevelse denne dag. Der blev udkæmpet mange MEGET spændende kampe, og specielt i semifinalerne blev der virkelig gået til den. Både i semifinalerne og placeringskampene var der mange meget lige kampe, der endte med kun et enkelt points forskel mellem vinderen og taberen, og hvis der var nogen, der troede, at det kun var drengene, der kæmpede og gav sig fuldt ud, kan vi forsikre, at pigerne var mindst lige så opsatte på at vinde!

Resultatlisten finder du under netsidens resultatformidling.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]