13.4.2003: NM sølv til Håkan

Lidt af en nedtur i Eslöv!

Holdet, der søndag deltog ved de nordiske mesterskaber i Eslöv, havde virkelig ikke marginalerne på deres side.

Værst gik det nok ud over Anders Nyblom, der i 55 kg klassen lagde ud med en flot sejr over hjemmefavoritten Henrik Ståhl. I kampens hede slog bryderne hovederne sammen, og det resulterede i et ordentlig sæbeøje til Anders. Skaden kunne ikke ”ordnes” af hverken den tilstedeværende læge eller på hospitalet, og så måtte Anders melde walk-over til de resterende kampe. Humøret blev ikke bedre af, at samme Ståhl vandt vægtklassen ved at besejre den anden svensker Niklas Lövkvist i finalen.

I samme vægtklasse, men i den anden pulje, var unge Rune Nilsson tæt på at overraske i sin første kamp. Det blev dog til et 6-9 nederlag til norske Bård Fornebo. I kampen mod svenske Lövkvist var Rune ”for lille” og tabte klart.

I 60 kg klassen havde Håkan Nyblom ingen problemer med at avancere til finalen. I puljekampene vandt Håkan teknisk faldsejr over esteren Janno Lepik og sikkert på point over finske Jani Hermansson. I finalen mødte han favoritten Marko Isokoski fra Finland. Sidst de to mødtes, vandt finnen på clinch i overtid, så Håkan havde revanche til gode. Håkan tog da også initiativet fra starten, men desværre kom der ikke point ud af det. Kampen fik sig noget af en afgørelse, da den svenske kampleder uddelte en advarsel til Håkan og et point til modstanderen, for at Håkans snørebånd var ”gået op” – for øvrigt en meget speciel fortolkning af brydereglerne. Isokoski fik scoret yderligere 2 point på en oprulning, og dette resultat stod sig kampen ud.

Lars Jørgensen havde fået en meget hård lodtrækning og mødte Isokoski i sin første kamp og svenske Ali Moktarzadeh i den anden puljekamp. Lars tabte klart til finnen, men strittede bedre imod mod svenskeren i et 1-5 nederlag.

Morten Helt lagde ud med en flot 7-1 sejr over Stig André Hansen fra Norge i 66 kg klassen, men tabte næste kamp til den senere vinder, Juha Hiltunen fra Finland. Muligheden for at kæmpe om bronzen gik desværre også tabt, da Morten tabte 2-6 til esteren Kristijan Press.

74 kg klassen var mesterskabets største med 12 deltagere. Thomas Michelsen mødte Margus Rääk fra Estland i sin første kamp. Efter en noget sløv start var det Thomas, der var bedst i slutningen af kampen, hvor Thomas vendte et truende 0-4 nederlag til en 5-4 sejr. Desværre blev håbet om avancement i turneringen ødelagt af svenske Jim Pettersson, der vandt klart over Thomas.

Mark O. Madsen viste, at han er på rette vej efter en lang skadespause. I sin første kamp vandt Mark 10-0 over norske Joachim Iversen. Kampen mod finske Jussi Nurmela fik den danske delegation til at protestere højlydt. Der blev lavet en del fejl undervejs i kampen, men det værste var uden tvivl et flot smidighedsbælte til 3 point, der kun blev ”belønnet” med et enkelt point af dommerne. Der var nok kun 3 mennesker i hallen, der mente, Mark skulle have 1 point, og desværre var det de 3 personer, der bestemte udfaldet af denne kamp – en kamp, Mark tabte med cifrene 5-6.

Sværvægteren Claus Palm Larsen gik 2 tidkampe. Han tabte 0-7 til svenske Jalmar Sjöberg og 0-4 til Heiko Soopart fra Estland.

Foto: Med et ordentligt sæbeøje fra kampen mod Henrik Ståhl måtte Anders Nyblom give walk-over i resterende kampe og dermed også en "sikker" guldmedalje!


Klik her for at deltage i debatten.
Der er oprettet 35 indlæg.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]