8.5.2003: ”Delfinen” har Danmarks stærkeste SFO!

I en forrygende spændende finale i Korup Idrætshal blev der for første gang afholdt en landsdækkende finale om at blive Danmarks stærkeste SFO.

Det er Danmarks Brydeforbund, der i samarbejde med flere af de danske brydeklubber har afholdt indledende runder siden august 2002 i syv forskellige byer, og hvor godt 60 hold i landets skolefritidsordninger har kæmpet mod hinanden i disciplinerne, brydning, stafet og tovtrækning, og der var så torsdag lagt op til landsfinalen, hvor de otte hold dystede i samme discipliner.

Flere af holdene havde medbragt heppekor, og foran en kulisse på godt 250 tilskuere blev der gået godt til den. De otte hold kæmpede i de indledende runder i to puljer i stafet, tovtrækning og brydning, og derefter stod det så klart, hvem der var klar til finalerne om placeringerne fra nr. 1 til 8.

Finalen, der blev udkæmpet i brydning, stod mellem Delfinen fra Tjørnegårdsskolens SFO i Roskilde og Giganterne fra Rytterskolens SFO i Randers. Det blev en meget spændende og lige dyst, som blev vundet af det 8 mands store hold fra Roskilde. Fælles for de to finalister og de øvrige hold var det finalen om at blive Danmarks stærkeste SFO – et godt bevis på, hvor godt brydning er for børn, og der var masser af små talenter til stede til trods for, at flere af de deltagende drenge og piger ikke dyrker brydning til daglig.

Resultatet af turneringen blev:
1) Delfinen – SFO Tjørnegårdsskolen – Roskilde
2) Giganterne – Rytterskolens SFO - Randers
3) Luna – Byskolen – Nakskov
4) De seje fra Kraghave – Kraghave Skoles SFO – Nykøbing F.
5) Terminator – Korup Skoles SFO
6) Lavadrengene – SFO Vulkan - Års
7) De grønne Tudser – SFO Tudsen Næstved
8) Iron Girls – Korup skoles SFO

Turneringen fik også fin pressedækning, og den lokale presse på Fyn var til stede, og det samme var TV2, som formentlig viser klip fra turneringen i Go' aften Danmark torsdag eller fredag.

Danmarks Brydeforbunds tilgangsprojekt – Danmarks stærkeste SFO, der er støttet af Danmarks Brydeforbund, Danmarks Idræts Forbund, samt Gerda og Hans Frederiksens mindefond, og arrangeret i samarbejde mellem Danmarks Brydeforbund og Danmark Idræts Forbund – gentages også i sæsonen 2003/2004 og med en ny finale i foråret 2004.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]