10.5.2003: To danske guld i Norge!

Bryderne på det danske landshold viste ved de nordiske juniormesterskaber i Oslo igen, at der er godt gang i udviklingen i dansk brydning.

Stævnets helt store stjerne, Mark O. Madsen, fejede al modstand af banen og vandt 74 kg klassen efter 5 sejre og overbevisende 47-0 i point! Arrangøren, Oslo Brydeklub, havde nedsat et panel af ”gamle” topbrydere til at kåre stævnets bedste bryder. Dette panel bestod af vores egen landstræner Benni Ljungbäck og to olympiske mestre: Pertti Ukkola og Mikael Ljungberg. Både Ukkola og Ljungberg var meget imponerede at danskeren, og panelet var helt enigt i, at Marks præstation var mere end nok til at kvalificere ham til titlen stævnets bedste bryder!

I 50 kg klassen vandt ungdomsbryderen Frederik Ekstrøm sit første juniormesterskab. Efter nogle meget tætte kampe – blandt andet med en 3-1 sejr over svenskeren Emil Sundberg – blev det også til sejre med 5-2 over den norske seniormester Anders Rønningen med pointene 5-2. Nu har Frederik vundet de to sidste gange over svenskeren, og sejren over Rønningen må også give et godt ”rygstød” til næste måneds nordiske ungdomsmesterskaber og frem mod Cadet EM.

Rune Nilsson lagde godt ud i 55 kg klassen med sejr over svenskeren Robert Rosengren, men desværre var den anden svensker, Andreas Blomkvist, for stærk, så Rune måtte koncentrere sig om kampen om bronzen. Her var modstanden også for stor, så Rune måtte nøjes med en fjerdeplads. Rune er førsteårs junior og har stadig fysikken lidt imod sig. Med flere timer i væglokalet tager han medalje næste år, mente landstræneren.

Anzor Vagapov havde ikke heldet med sig i lodtrækningen og mødte storfavoritten og den senere vinder, norske Stig André Berge, i de indledende puljekampe. Endvidere mødte han den stærke svensker Fredrik Berg, og det blev til to nederlag. Landstræneren godkendte dog indsatsen. Vagapov gjorde en god turnering, og det er en bryder med megen brydning i kroppen, der kan blive meget god, hvis udviklingen fortsætter, sagde landstræneren.

Mark Kristensen forsvarede de danske farver i 66 kg klassen, og det gik ikke helt efter planen. Der var stort set intet, der fungerede – Mark var helt ved siden af sig selv og tabte til brydere, han plejer at vinde over, sagde Benni Ljungbäck. Mark vandt den ene og tabte den anden puljekamp. Da der var tre puljer i vægtklassen, skulle Mark ud i kvalifikation til semifinalen. Her gik det, som det skulle, men både semifinalen og bronzekampen blev tabt, så Mark måtte tage til takke med en placering som nr. 4.

I 84 kg klassen stillede Niels Esbensen op. Desværre kom Niels til skade med skulderen allerede i første kamp, og så var stævnet overstået for hans del.

Mark O. var som tidligere nævnt i en klasse for sig. I puljekampene blev det til tekniske faldsejre over blandt andre den finske juniormester Tuomas Uusi-Hakala og svenske Jesper Widheim. Finnen Tino Orell var ene mand om at gå tiden ud med Mark, og semifinalen endte 5-0 til Mark. I finalen fik norske Mats Rolfsen en flyvetur til 5+1 point og efter et armtræk og oprulning var kampen ovre – 11-0 til Mark. Det lyder måske for flot, men det virkede, som om Mark ikke en gang gik for fuldt – træningslejren i Ungarn har haft en god indvirkning på Mark, ingen tvivl om det, sagde en glad Benni.

Sverige vandt holdkonkurrencen med 22 point, samme antal point havde Finland. Svenskerne vandt, idet de havde flest førsteplaceringer. Faktisk havde Finland ikke en eneste mester!

Danmark blev placeret langt nede i holdkonkurrencen, men med to nordiske mestre og stævnets bedste bryder kunne landstræner Benni Ljungbäck ikke være andet end meget tilfreds med de unge løver.

Billedet viser vinderne i 50 kg klassen. Foto: Tommy Skauen.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]