23.5.2003: OK eftermiddag

Eftermiddagspasset bød på rigtig mange gode brydekampe! For det danske hold startede det med en meget flot 3-1 sejr til Håkan Nyblom over tyske Jurij Kohl. Tyskeren lagde ud med en 1-0 føring i første periode. Håkan fik derefter 2 point på en oprulning, og den ordinære kamptid sluttede 2-1 til Håkan. I clinchen fik Håkan en god kobling, og tyskeren slap, hvilket betød advarsel til tyskeren og 1 point til Håkan. Lørdag formiddagen skal Håkan møde Nureddin Rajabov fra Aserbajdsjan, og en sejr her betyder adgang til kvartfinalerne.

Næste mand på madrassen var Anders Nyblom. Han mødte den regerende verdensmester Geidar Mamedaliev og viste i denne kamp, at han har gjort store fremskridt i den sidste tid. Russeren lavede en oprulning til 1 point i første periode. Anders havde også et forsøg, men det blev desværre ikke til point. I anden periode var det Anders, der lagde bedst ud og fik endnu et forsøg i parterre, uden at der blev scoret point. Russeren scorede heller ikke flere point i den ordinære kamptid, og derfor skulle bryderne ud i clinch. Russeren var den, der fik den bedste kobling, og Anders var nødt til at forsøge sig på noget. Det gik desværre ikke, og Mamedaliev stoppede forsøget, hvilket betød 3-0 til russeren. Man skal vel aldrig være tilfreds med et nederlag, men Anders kan sagtens bruge kampen til noget, da han nu har vist, at han kan være med og bryde lige op med de helt ”store”.

Brian Jørgensen havde igen en meget tæt kamp i 74 kg klassen. I sin anden kamp mødte han kroaten Robert Ribaric og tog føringen med 1-0 på en oprulning. Ribaric kvitterede til 1-1 på en oprulning med alt for lav kobling, og resultatet stod sig kampen ud. Det blev atter clinch, og Brian ville mest, forsøgte at slå et greb, men det lykkedes desværre ikke, og derfor fik modstanderen 1 point. Brian jagtede modstanderen hele overtiden, og med 25 sekunder tilbage blev kroaten dømt ned i parterre. Brian forsøgte at løfte, men tiden var gået, inden han fik modstanderen helt op, og dermed tabte han kampen 1-2.

En af dagen store overraskelser stod svenske Kim Holk for i 55 kg klassen, da han i sin puljekamp vandt 3-1 over armenieren Roman Amoyan. Armenieren vandt EM junior 2001 og VM junior 2002 og vandt sin første puljekamp 12-0 over Anders’ overmand ved sidste års VM, Irakli Tchotchua fra Georgien. Vinder Kim kampen over Tchotchua lørdag formiddag, er han sikret plads i semifinalen, da der kun er 7 puljer i 55 kg klassen, og Kim er placeret i den sidste pulje.

Billedet: Den regerende verdensmester i clinch med Anders Nyblom.

Klik her for at starte en debat.

[ Hjem ] [ Nyheder ] [ Resultater ] [ Forum ] [ Breddekonsulenten ] [ Klubber ]
[ Om Danmarks Brydeforbund ] [ Søgning ] [ Artikler ] [ Galleri ] [ Hvad er Brydning ] [ Links ]